Отговори
# 60
labrex, не е това рецептата.Тази която търся е пилешко месо объркано с майонеза и още нещо, престоява известно време в хладилника и след това гребваш с лъжица и пържиш в загрята мазнина.Дано да се сетиш.

Виж дали е това, за което питаш, а тук кликни на линковете.

# 61
Точно това   bouquet

# 62
  • Пазарджик/Лондон
labrex , на мен много ми хареса първата рецепта, но не мога да си преведа всичко .Когато имаш време да ми кажеш как стават тез вкусни месца .

# 63
Помагайте! Откак се преместих в София меракът ми за готвене скочи, а възможностите - страшно намаляха, поради ограничено пространство и консумативи (тенджери, форми, микровълнова и др. помощни уреди - няма такива екстри). Та реших да правя прословутите "Забравени сладки на Котка" (под това име ги срещам навсякъде, явно са много известни Laughing ). Обаче имам голям проблем - нямам миксер. Някакви идеи как да разбия белтъци (важи и за готварска сметана, изобщо миксерът ми липсва от известно време)? Имам тел, но за нея трябва това, което биеш, да е в по-голямо количество, иначе седи на дъното на съда и бъркането е безрезултатно.

P.S. Аелис, ето ти обяснявката на labrex: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=467199.msg14175357#msg14175357

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 15:44 от joanna_n

# 64
labrex , на мен много ми хареса първата рецепта, но не мога да си преведа всичко .Когато имаш време да ми кажеш как стават тез вкусни месца .

Аелис, аз точно нея съм написала, а линка го дадох, за да се види как изглеждат кюфтенцата, защото не намерих снимки на моите. Много са вкусни.

Ето пропорциите от рецептата, аз свикнах и го правя на око вече:

филе от пиле (гърди) - 500 гр,
кашкавал - 100 гр (по желание),
майонеза - 3 с. л,
нишесте  - 2-3 с. л,
яйце - 1 брой,
сол,
черен пипер

Копвам ти и другия пост:

Разбиваш едно яйце с вилица, добавяш 3 с.л. майонеза, 2-3 с.л. нишесте, малко сол, черен пипер, размесваш до гладка консистенция и смесваш с накълцаното месо.Кашкавалът, нарязан на дребни кубченца също слагаш в сместа. Оставяш в хладилника, колкото повече, толкова по-добре, може и ден да стои, като нямаш време и по-малко може, важното е месото да се маринова. Нагряваш олио в тиган, с лъжица гребваш от сместа, пържиш от двете страни и стават страшно сочни и вкусни кюфтенца. Правя ги обикновено с бялото месо от кокошка, защото ни е сухо.
Ако посочените количества за сместа са малко за количеството месо, добавяш от всичките компоненти, така че месцето хубаво е объркано в тая смес.

Правя ги с всякакво месо, т.е. не само гърди, дори с пилешка кайма съм ги правила. Като объркаш месото в маринатата и ти се види, че е малко, добави още майонеза и нишесте, да не е на сухо месото, при пърженето се използва цялата смес.

# 65
Цитат
как премахвате миризмата на загоряло EmbarassedНе от яденето а от стаята?

Някъде бях чела, че за неприятни миризми се слагат няколко карамфилчета (не цветята  Laughing ) да поврят на котлона с малко вода. Колко е ефикасно не зная, но се получава много изкушаващ сладникав аромат на домашни сладкиши  Crazy

# 66
  • Пазарджик/Лондон
Лабрекс, аз имах предвид тази рецепта http://gotovim-doma.ru/view.php?r=3 - месото не ми се вижда кълцано , а като пържолки.

# 67
Лабрекс, аз имах предвид тази рецепта http://gotovim-doma.ru/view.php?r=3 - месото не ми се вижда кълцано , а като пържолки.

Не съм те разбрала, мила, извинявай! Ето рецептата:

Свинско месо- 400-500 гр,
лук - 3-4 глави,
кашкавал  - 200-300 гр,
майонеза - 400 гр,
млян чер пипер,
сол,
зелени родправки – магданоз и др.

Месото се реже на парчета с дебелина ~1 см.
Всяко парче се начуква, соли и ръси с черния пипер.
Лукът се реже на кръгчета или полукръгчета.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
В намазана с мазнина тавичка се слага месото.
Върху него се ръси нарязания лук.
Полива се с майонезата и се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се ~25 минути при температуре ~180°C.
Готовото месо оставете ~10-15 минути и тогава сервирайте топло, поръсено с магданоз.

Това е от мен - понякога слагам горчица и 1-2 л. кисело мляко, ако е много гъста майонезата.

# 68
  • Пазарджик/Лондон
labrex , благодаря ти .Непременно ще пробвам, много вкусно изглежда.

# 69
labrex , благодаря ти .Непременно ще пробвам, много вкусно изглежда.

Вкусно е, наистина. Тая недолюбвана от мен майонеза се оказва върши добра работа при печени меса и  сладкиши! Grinning Между другото и с пилешко става.

# 70
  • Пазарджик/Лондон
Ммм, и с пилешки филенца ще пробвам .

# 71
Здравейте,
 Реших да направя питка за именния ден на сина ми, утре. За да спестя време я замесих днес, оставих да втаса и оформих, след което прибрах в хладилника, завита в фолио. Преди малко като отворих доста се беше надигнала.
 Има ли шанс, да не става нищо от нея утре Confused Може ли да превтаса(не знам от къде съм го чула това)

# 72
Здравейте,
 Реших да направя питка за именния ден на сина ми, утре. За да спестя време я замесих днес, оставих да втаса и оформих, след което прибрах в хладилника, завита в фолио. Преди малко като отворих доста се беше надигнала.
 Има ли шанс, да не става нищо от нея утре Confused Може ли да превтаса(не знам от къде съм го чула това)

Може. Най-добре утре като извадиш тестото, го остави малко да се постопли, намеси го пак, оформи си питката, остави я да втаса и печи.

# 73
Аз днес правих Печено свинско.Супер крехко и умопомрачително вкусно!-на Селма ,стана страхотнооооооооо  chef

Селмаааааааа   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 74

Общи условия

Активация на акаунт