Отговори
# 450
Добро утро мили дами,
виждам че вече доста се е изнервило положението.Айде да оставим на мира бедните пенсионери и да започнем да си гледаме в паниците.Конфликта в тази ситуация (с детските добавки)ми се струва че започва с това че няма конкретни дати за изплащането им.За едно съм съгласна за пенсионерите,че те си знаят датата на получаване на пенсиите.Другото което искам да вметна е ,че ако няма пари по картите,евентуално ще има по актуална информация след 11 часа.А за добавките,какво мога да кажя-един месец на 18 число,друг на 20,трети на 25 и т.н.Пак го казвам-трябва да има точни дати,било то и по етапно.Много нерви ще се спестят.

# 451
Изумява ме факта, че се сравняват пенсиите с детските надбавки.  ooooh! ooooh! ooooh!
Няколко пъти се каза, че срока за изплащане на детските надбавки е от 15-то до 30-то число. Реално забавяне няма. Знам че има много семейства, които чакат на тези пари, за да закърпят бюджета си до заплата или аванс, но не трябва да сравняват пенсионерите с децата.
Никога досега когато пенсионерите са искали по-високи пенсии, не са казали "защо давате добавки на децата, те нали си имат родители да работят и да се грижат за тях" . Може би защото те /пенсионерите/ осъзнават, че това са техните внуци и правнуци. Тук обаче много се казва защо има за оенсионерите, а няма за децата. Тези които го казват това, явно не осъзнават, че тези пенсионери са нашите родители и баби и дядовци.

# 452
здравейте, казанлък-инвест банк 8.45 няма преведени детски. всички сме изнервени от това чакане, но нека не се караме помежду си. вярно е, че на едни са спешни, на други не толкова, но това е положението /не зависи от нас/. ако продължаваме да се караме няма да постигнем нищо, нека се обединим и управляващите да разберат, че не може по този начин да се отнасят с децата ни.предполагам, че има майки който знаят как да се процедира по въпроса-нека го направят а всички други да ги подкрепим и да има развитие на проблема. лек ден и дано днес е радостен за всички. Simple Smile

# 453
  • Бургас
Добре, де, аз ли съм тъпа, че не разбирам как точно се отнасят с децата ни Rolling Eyes Има три работни дни до изтичане на законоустановения срок. Разбирам да е 1-ви март и да скачаме и да се пеним, ама това тук е прекалено. А пък за тоя рев как еди кой си ходил 17 пъти до банкомата, съвсем пък нямам думи. Не мога да си обясня как някой може да кисне 17 часа във форума и да стреля с пистолети, а не може да отдели 5мин. да си регистрира картата в ипей и да си я проверява, ако ще и 1000 пъти.
За пенсионерите изобщо няма да коментирам - грозно и нелепо е да се пишат такива неща за собствените ни родители, баби и дядовци Whistling

# 454
Лично аз правя така.Вдигам телефончето и се обаждам в банката в която се превеждат ,.без да правя излишни разходки

# 455
Боже, боже.....
И кой ви каза скъпи дами- "Редовни потребители", че тук сме работещи родители, напротив- аз не съм работещ родител и чакам към този момент на точно тези пари, защото са ми необходими за лекарства, които ако не купя на 20-ти, стават необратими проблеми в здравето на детето ми.....няма смисъл да ви обяснявам, не си струва.
Иначе относно сроковете, вече повече от 5 години поне, получавам на 20-то число от месеца тези пари и съм направила разчет на бюджета си. Сега с това забавяне ми е доста трудно, налага ми се търся пари от други източници, което ме затормозява много. Иначе в нашият бюджет влиза и една пенсия, която обаче винаги си идва на едно и също число в месеца, никога не закъснява и това ми дава едно спокойствие.
Чудя се защо хора, които не ги интересува живо темата, защо влизат да рздават възпитание и да размахват с пръст, има толкова много теми- пишете в тях. Моля !

# 456
Изумявам се като ви чета.
На мен детските винаги са ми идвали на 20-то число и не помня да са ми ги бавели.Освен ако 20-ти не е събота или неделя, но тогава ми ги превеждат в понеделник.
Сега нищо не съм получила, но февруари трябваше да пусна молба, а още не съм и предполагам, че затова.

# 457
Вече ставате безумно нагли с постоянното си сравняване и рев срещу пенсионерите.
Нямах намерение да отговарям,но се вбесих.Първо нямам(говоря за себе си) нищо против пенсионерите и също съм на мнение,че пенсиите им са мизерни.Аз не роптая за това,а за това ,че при тях има регламентирано време ,кога да си получават пенсиите и те си го знаят.Не висят и не гадаят като нас,днес ли ще е или след една седмица.Другото което е ,че пенсионерът не е бебе или дете,което се нуждае от непрекъсната грижа(изключвам болните и инвалидите),визирам последния закон за глобите,които се въвеждат на родителите,ако оставят детето само да се прибира от училище,и могат сами да се грижат за себеси.Могат да си изкарват и допълнителни доходи,но има такива които не го правят ,а само мрънкат ,че не им стигат пенсиите.Аз се сблъсках с такъв случай.Налага ми се да гледам двете си деца сама и ми трябваше човек ,който да стои сутрин при малкото ми дете  докато отида до училище да заведа голямата си дъщеря. Изпаднах в удивление,когато 2-те ми комшийки отказаха срещу заплащане да стоят при детето с думите ,че са вече на възраст и си поспиват до по-късно.Аз и да искам,не мога да започна работа и съм зависима от децата си.И докато един пенсионер може да бъде на хляб и сирене едно малко дете си има нуждите.На него трябва да му е топло,трябва да е нахранено.
А що се отнася до другото:
И ще ме прощавате, ама като 2 дни не може да почакате за тези детски, защото не си отложихте плащането на интернета, който е минимум 20 лв?

Всяко майче си е направило разчет за месеца и си е преценило какви средства ще влязат в бюджета му,и когато някой се гаври с нас и се подиграва и ни бави парите изпадаме в подобни ситуации.А не говорим за 2 два дни ,а за веце цяла седмицат

На твое място бих си замълчала,а не да продължавам да ръся бисери.Аз също съм пенсионерка.И ако си мислиш миличка,че с 186 лева е възможно да се живее много се лъжеш.Моите деца за разлика от вашите нямат нужда от памперси,мляко,пюрета и т.н.,но си имат други разходи много по-големи.И за пенсиите,както за детските има срок от -до.Ако в градовете пенсионерите си получават пенсиите на 7-мо число на банкомата,предлагам ти да провериш как стоят нещата по селата.Аз обаче за разлика от теб имам наблюдение по въпроса.

# 458
за плевен някои знаели нещо
[/quot

снощи проверих и няма нищо за Плевен  #Cussing out smile3514 smile3515    явно пак ще си почакаме. #2gunfire

# 459
Добре ... детските не се ли получават от 15-то до 30-то число на месеца?
За какво забавяне, за каква седмица говорите?

# 460
  • гр. Шумен
Лично аз правя така.Вдигам телефончето и се обаждам в банката в която се превеждат ,.без да правя излишни разходки
А банката ти дава информация по телефона? Защото на мен на няколко пъти ми отказаха - не било редно.
Иначе гледам пак се е завихрила олелията децата vs пенсионерите. А не е ли по-добре децата И пенсионерите vs хрантутниците от висшите етажи на властта? Защото и пенсионерите, за сведение ги сурвакаха - тия изпълнения с лекарствата за глаукома, паркинсон, остеопороза са в по-голямата си част на техет гръб (това са болести в повечето случаи на напредналата възраст, доколкото имам инфо). Нали виждате какво става в другите държави - ако една гилдия или социална група скочи, другите я подкрепят, а при нас ако някой скочи, останалите почват да съскат.
На първо време може да се помрънка за обирджийството на банките с тия такси за проверка на наличност (честно, не вярвах, че ги има, но като теглих интеграционните на родителите ми се изумих).

# 461
май се отклонихме от темата.Хайде момичета,спрете,на всички ни е тежко-на родители,пенсионери и прочие.Така няма да си решим проблемите.В тая наша държавица стана на принципа-,,Разделяй и владей,,за едни има ,за други-не.А времената станаха тежки,затова пестете си нервите!!!

# 462
Здравейте,
За Бургас още няма нищо ! Crossing Arms

# 463
sesilly, пропуснах да поясня,че в по малките населени места хората се познават,в смисъл не близки приятели ,но по принцип се обаждаш и питаш във всеобщият смисъл има ли преводи на детски добавки... и т.н.

# 464
За Бургас-преди малко звънях в банката,казаха след 10 часа да се обадя,очаквали,но дали ще преведат не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт