Чужбински манджи

• 71 360
  • 956
  •   1
Отговори
# 60
Темата е страхотна Simple Smile
Не понасям тези кишове, много са гадни. Naughty Също и дебелите, черни наденици от немско. Simple Smile Сладкото, което слагат на щяло и нещяло и мен ме дразни.  Rolling Eyes
Не обичам много да експериментирам с храната като цяло. Опитвала съм раклет - хареса ми.

Харесвам разните десерти обаче, мусове, кремове, еклери, има едни португалски кошнички с пълнеж - страхотни са и едно като козунак, пълно с желирани неща Mr. Green!

# 61
Също и дебелите, черни наденици от немско.
Опитвала съм раклет - хареса ми.

Тия наденици наистина са  Sick

Раклет не е ли уреда? Кое ти хареса на него? Защото стават и обикновени мръвки, салами и зеленчуци  Simple Smile Или говориш за сиренето? Хубаво е, и ние сме му фенове, на фондюто също. С топла франзелка... ммм...  Blush

# 62
Браво на Лъки, че е пуснала рецептата на български, аз късно снощи я преведох и се засилих да я пускам сега, но тя вече го е направила.
Радвам се, че тортата намира почитатели и се надявам да напишете отзиви тук като я направите и опитате  Blush
Дивиана, сподели рецептата на изкушението, може да се пробва, ако не е трудно да се намерят съставките  Grinning

# 63
 Mr. Green
Блонди, може и така да е, аз мислех че всичко приготвено на раклет е раклет. Mr. Green Ядохме в едни приятели във френско - сварени картофи (с кората обаче и после се бели) и поляти със сос от сиренето за раклет с лук (тук правя редакция - лука беше обикновен,нарязан на ситно) в тези малките индивидуалните кошнички на раклета.  newsm78 Може да имаше и друго, ама не помня.

А, да допълня, че се запалих по тези verrines - невероятни са просто.  Crazy Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 11:01 от Лурдес

# 64
Най-вкусните - вурстчетата с кисело зеле, супата с различни кнедли, "киселото" печено, тортите Wink , аспержите и невероятния черен хляб.

Аз като бях в Словакия също имаха ястие с кнедли - наподобява тас кебапа, само че приготвят различни сосове и въпросните кнедли са вид хляб, който на пръв поглед изглежда малко като суров  Simple Smile и се слага във въпросния сос, както ние слагаме картофено пюре. Наистина е много вкусно, единственият вариант на това ястие, който не ми хареса е с доматен сос, защото му слагат захар и той става сладък ooooh! Въобще словашката кухня има доста странности и не ми хареса особено, но това е едно от малкото ястия, което ми беше вкусно.

Любопитно ми е подобно ли са ястията с кнедли в Германия?

Иначе и словашките торти са чудни, ето тук са ненадминати, особено домашно направените  Wink

# 65
Цитат на: slanchitse link=topic=476162.msg14299880#msg14299880 това е едно от
[/quote

# 66
Финландци,норвежци и шведи обаче със сигурност дружно,с общи усилия  Peace Laughing държат първото място по най-гадна храна...Това е Lipeäkala или Lutefisk Sick

Аз ще добавя и словаците към списъка Laughing

"..— Лютефиск не е храна, това е оръжие за масово унищожение. Това е единственото изключение за човек (като мен), ядящ всичко.

А какво точно е лютефиск?

# 67
Иначе за мен уникат си остава сладкото от калинки от една китайка  Rolling Eyes

Лелей, Блонди, това опита ли го?

Да, със страх  Tired Сладко беше  Grinning Очаквах бодливи крачка, но нямаше  Laughing

Много си смела...  Rolling Eyes
Аз, дори и от чисто любопитство, не бих опитала.

Традиционно ли правят такива неща китайците или...тази дама просто експериментира?

То добре, че не е било сладко от хлебарки напр.  Laughing Че те май китайците готвят неща и с тези гадинки.

# 68
Да се изкажа за охлювите с масло, ароматизирано с чесън и босилек - никак не е лошо. Даже на една нова година синът ми (тогава на 4 години) събра на всички очите, като си хапна 5-6 с голям апетит.

А жабешките бутчета са просто деликатес - особено ако са приготвени от бабата на мъжа ми Peace

# 69
Обичам от чешката кухня  /НАЛОЖЕН ХЕРМЕЛИН/ това е плесниво сирене /като БРИЕ/ киснато в буркан с олио, чесън и чушлета ...
Иначе и печено колянце ми харесва /печено бутче на прасенце  Wink Very Happy/ но едва ли е много чешко ядене... но пък всяка класическа чешка кръчма го предлага  а от техните сосове с кнедлите най много ми харесва СВИЧКОВА    chef

рецептата тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6274.msg2485642#msg2485642

Точно за това ястие с кнедли имах предвид в по - предишен пост. Няма начин да го има в Словакия, а да го няма в Чехия Wink Така ми се пиряде като видях снимката  Laughing

Можеш ли да дадеш рецепта как се правят самите кнедли Praynig

# 70
Финландци,норвежци и шведи обаче със сигурност дружно,с общи усилия  Peace Laughing държат първото място по най-гадна храна...Това е Lipeäkala или Lutefisk Sick

"..— Лютефиск не е храна, това е оръжие за масово унищожение. Това е единственото изключение за човек (като мен), ядящ всичко.

Ετο τοва! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D1%82%D1%84%D0%B8%D1%81%D0%BA

# 71

Ετο τοва! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D1%82%D1%84%D0%B8%D1%81%D0%BA

Мерси, аз попрочетох и следващите постове, но нещо не мога да си го представя това ястие, а оттук и да разбера какво му е ужасното на вкуса  Rolling Eyes Обаче, ако някой ден ми се предостави възможност да го опитам, ще си спомня за мненията в този форум и ще си помисля дали да си хапна Laughing

# 72

Различни са сосовете, иначе като вкус чушките, словашките и немските кнедли са почти еднакви.
Картофени кнедли, Leberknödel(с дроб), Semmelknödel, marillenknödel(сладки кнедли с кайсии), имат и разни кнедли от грис и още сигурно поне 10тина вида, които не съм пробвала. Изобщо в немско кнедли да искаш Laughing.

# 73
  • в Tara
харесвам всичко тук, добро прасенце съм.
обожавам паейа, харесвам и хамон с пъпеш, въобще си падам по сладко-солените комбинации, затова не ми се види нищо странно.

# 74
То добре, че не е било сладко от хлебарки напр.  Laughing Че те май китайците готвят неща и с тези гадинки.

Е, тогава нямаше да го опитам със сигурност  Stop

Общи условия

Активация на акаунт