Чужбински манджи

  • 71 258
  • 956
  •   1
Отговори
# 675
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 953

И преди да съм забравила за какво влязох в темата  Embarassed,да питам-Witlof-а винаги леко ми нагарча. Rolling Eyes
Слага ли се нещо във водата?
Обикновено го правя с някакъв сос/горгонзола,кашкавален,гъбен/ и пикантно някакво месце,тип колбас,шунка....но винаги се усеща този вкус.
Така ли си е?или има някакъв чалъм?

Kate.t, горчивината е съсредоточена в сърцевината им. Аз затова като ги приготвям, винаги ги разрязвам надлъжно, изрязвам кочана и така ги готвя (или слагам в салата). Има си една остатъчна горчивина, но в много по-малка степен, отколкото ако е целия зелевчук.

Извинявайте за обърканото питане. В Германия ядох едина закуска , която много ми хареса, но не знам как се казва и как се приготвя.
Сини сливи бяха поляти с смес от мляко и яйца. МОже о още нещо да е имало в сместа. След това опечено и поръсено със захар.
Някой знае ли името на въпросното чудо?
Toва ми звучи на един вид сладкиш който го прави една моя позната французойка, но тя твръди, че е Френско  Wink Малко има вкус на вдлетено нещо, но заради сливите вътре е доста вкусно. На теб не ти ли изглеждаше малко вдлетено  newsm78
Също като Baby* - по описание ми прилича на т.нар. "бретонски фар", но той май има и малка коричка отдолу.

# 676
  • Мнения: 481
Роца ,благодаря,ще ги почистя от сърцевината ,преди да ги приготвя.
Имаш страхотен блог,поздравления   bouquet

# 677
  • Мнения: 1 472
Извинявайте за обърканото питане. В Германия ядох едина закуска , която много ми хареса, но не знам как се казва и как се приготвя.
Сини сливи бяха поляти с смес от мляко и яйца. МОже о още нещо да е имало в сместа. След това опечено и поръсено със захар.
Някой знае ли името на въпросното чудо?
Toва ми звучи на един вид сладкиш който го прави една моя позната французойка, но тя твръди, че е Френско  Wink Малко има вкус на вдлетено нещо, но заради сливите вътре е доста вкусно. На теб не ти ли изглеждаше малко вдлетено  newsm78

И на мен ми звучи на сливов слдкиш.
тук има рецепри със снимки
http://www.chefkoch.de/rs/s0/hefe+pflaumenkuchen/Rezepte.htm

по принцип не е трудно да се приготви

# 678
  • България
  • Мнения: 491
Обожавам грьцката баклава и стефадото им.започвам да чета темата страшно интересна ми е!

# 679
  • T"A
  • Мнения: 2 515
За сандвичи имах предвид точно pita bread, но и на филия може!  Не забърсваме Simple Smile   Ще ми е интересно да опитам хумус където си ти, Мента!   Този сабих изглежда много вкусен. Ако има линкове към рецепти, сложи моля.

За хумус в Северна Америка, препоръчвам марката Sabra Go Mediterranean. Има го в обикновените магазини.  Имат и рецепти на сайта: http://www.sabra.com/

Pixie, сабиха, мисля, го правят на око  Simple Smile Може и да има рецепти, пише се Sabich

Бях чувала за тази марка Сабра, би ми било интересно да опитам близкоизточната кухня в западния свят, със сигурност има интересни интерпретации  Grinning

Сетих се за още нещо - от аржентинската кухня го познвам, не зня дали по-напред не е споменавано, но аз много го обичам - чимичури   chef Те го приготвят с меса, но аз си го ям с хляб, като дип... демек топя си хляба в чимичурито  Mr. Green


Прави се от магданоз (който на мен ми е любим, за това и табуле ям в комерсиални количества), има и чесън и люти чушки - голяма вкусотия е, леко пикантно! Тук се продава на много места, ние имахме едни аржентинци, от които си го купувахме, не го приготвям аз... Само кориандър не обичам, но не всеки слага кориандър в чимичури Peace

# 680
  • Мнения: 2 093
Mentha и двете неща изглеждат много апетитни, особено тази сабиха. Намерих рецепти на чимичури, но доколкото разбирам се използва като сос за месо-ти така ли го консумираш.

Снощи се загледах по телевизията в едно предаване; американките сигурно ще се сетят за Антони Бордайн. Той има едно предаване No reservations. Човекьт пьтува по цял свят с цел да опита местната храна (адски му завидях на професията Mr. Green) Епизодът, който гледах беше в Еквадор. Хората там доста наблягат на супи и стю приготвени с прясна морска храна. Аз, която не сьм голяма почитателка на риба и др. морски неща, определено го намерих за апетитно. Например, даваха как се приготвят бульоните за супите и в един от тях слагаха хляб, смлян в бира. Повечето им ястия бяха от пресни продукти с богат вкус. Направо е жалко като се сравни с типичните за Канада ястия в заведенията.

да кажа и аз за Сабра. От време на време купувам хумусите и наистина са вкусни. Мисля че в различните вариации, хумуса е един и сьщ и се различава по допълнителният сос, който добавят-с маслини, карамелизиран лук, чеснова паста... Преди около седмица, дори още го имам в хладилника, си взех от сьщата марка,  салата с патладжан, но изобщо не ми хареса. Май най-добре е човек сам да си го направи хумс. Аз си забърквам смес от нахуд от консерва, сусам паста, зехтин, кисело мляко, чесьн, печен патладжан, лимон. Получава се нещо средно между баба гануш и хумус

# 681
  • Mtl/Sf
  • Мнения: 219
Не е никак във връзка с това,което си говорите,но все пак да споделя какъв чудесен сок научих от една мароканка.
Рендосвате/пасирате един морков,ама възможно най-ситно,добавяте портокалов сок с пулпа и поръсвате с канела.Страшно е вкусен и свеж дори и без няколкото капки оцет,които добави моята колежка.

# 682
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
А аз правя една салата с моркови + ябълки + лимонов сок, мммм...много я обичам. Невероятно ароматна и вкусна е.

# 683
  • T"A
  • Мнения: 2 515
О, мароканците имат специална салата с моркови!
Иначе и аз правя една - от настъргани моркови и орехи, но не съм сигурна каква е по народност (може би от съвременната израелска кухня)  Thinking

Chrisimommy, чимичури се ползва за маринада или за сос на меса (аржентинците ядат много месо, т.нар. асадо), но пък аз месо не ям, a как да се лиша от чимичури?  Mr. Green Топя хляб в зеленикавата смес или пр. поливам печени картофи, и така ми е вкусно!  Grinning

# 684
  • Мнения: 1 703
Toва ми звучи на един вид сладкиш който го прави една моя позната французойка, но тя твръди, че е Френско  Wink Малко има вкус на вдлетено нещо, но заради сливите вътре е доста вкусно. На теб не ти ли изглеждаше малко вдлетено  newsm78

И на мен ми звучи на сливов слдкиш.
тук има рецепри със снимки
http://www.chefkoch.de/rs/s0/hefe+pflaumenkuchen/Rezepte.htm

по принцип не е трудно да се приготви
[/quote]

Не е това. Това което търся има блат подобен на крем каремел, но малко по твърд.

# 685
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Toва ми звучи на един вид сладкиш който го прави една моя позната французойка, но тя твръди, че е Френско  Wink Малко има вкус на вдлетено нещо, но заради сливите вътре е доста вкусно. На теб не ти ли изглеждаше малко вдлетено  newsm78
И на мен ми звучи на сливов слдкиш.
тук има рецепри със снимки
http://www.chefkoch.de/rs/s0/hefe+pflaumenkuchen/Rezepte.htm
по принцип не е трудно да се приготвиНе е това. Това което търся има блат подобен на крем каремел, но малко по твърд.

Да не би, да имаш предвид, ето това тук, или Östereichischer Kaiserschmarrn.

# 686
  • Мнения: 27 523
Аз си открих един страхотен марокански чай на Lipton с мента и канела и не знам си какво още:

# 687
  • Мнения: 616
Имате ли опит с бразилска кухня? Бяхме на бразилски ресторант и съм просто очарована...Всички салати, супи и гарнитури бяха на бюфет, а всевъзможни меса правеха на грил и момчета с едни големи шишове и ножове обикалят масите и предлагат, който каквото му душа иска... обясниха ни че това бил традиционния бразилски ресторант. Но пък нямаше меню и сега не знам какво ми хареса Crazy

# 688
  • Мнения: 7 689
бразилската кухня е доста смесена-италианска,немска,английска,африканска,холандска жилка...има и местни специалитети,които са част от т.нар.бразилска кухня,но в днешно време всичко е унифицирано Peace

# 689
  • Мнения: 945
Единствено бразилско ядене, което съм яла, беше нещо като пай с морски дарове. Донесе го една бразилка в училище и каза, че е традиционно ястие. Не му помня името, но беше много вкусно Peace

Аз имам един друг въпрос - мога ли да си приготвя ким-чи вкъщи newsm78 Ако сложа зеле да втасва със сол и лют червен пипер, дали ще се получи нещо?
И други подправки слагат ли се?
Моля, ако някой знае да драсне два реда Hug

Общи условия

Активация на акаунт