Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -3

• 116 811
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
А аз искам да попитам може ли при предпрането да слагам гел, а при основното пране прах?

Ще ти е трудно.
Гелът сложи в чашка, в барабана при прането. Предпрането ще се изпере с гел.
После трябва да улучиш момента, когато пералнята пълни за основното пране и по някакъв начин да изсипеш праха във ваничката.
Но защо ти е?

Всъщнот защо не ? Като помислим : предпрането е в отделение 1 / или А -зависи как е обозначено /-първо оттам пълни вода, прането в 2. И специалното за омекотителя.
След предпрането не плакне-само центрофугира и почва да пълни за същинското пране от второто отделение.
Мисля,че така можем да "излъжем" пералнята.. Thinking

# 676
Рени, умното си е умно Wink.
Обаче гел на предпране не ми се струва подходящо.

П.П. Ако ваничката няма разделител за течни препарати, гелът трябва да се постави в специалната чашка и да се сложи в барабана, върху прането.

# 677
Свикнала съм да пера с предпране винаги.Та се чудя не може ли предпрането да се извършва с гел, който е в чашка и в барабана, а основното пране с прах, който си е в чекмеджето?Не знам дали е важно, но моята пералня между предпрането и прането не центрофугира, а само изпомпва водата и помпа няколко минути и започва да налива вода за основното.Та мисълта ми е възможно ли е едното като е гел, а другото прах взаимно да се неутрализират или нещо от сорта и така да им се прецака ефективността  Rolling Eyes

# 678
Не, нищо няма да се прецака в ефективността.
Гес най-добре да каже.
Но за предпране е най-добре прах, а за основното гел. Поне според мен.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 17:18 от Sourcherry

# 679
  • софия
Добре де, но за какъв дявол ти е да переш и с прах, и с гел?

# 680
Защото например 2кг прах са предназначени за 20 изпирания, но аз като слагам и за предпране и то излиза доста по-малко.Затова искам основното пране да си е с точна доза прах, а предпрането с гел.

# 681
Защото например 2кг прах са предназначени за 20 изпирания, но аз като слагам и за предпране и то излиза доста по-малко.Затова искам основното пране да си е с точна доза прах, а предпрането с гел.
И аз мисля, че е излишно. Прахът с обозначена доза 20 изпирания пере без предпране. Гелът също. Ако си свикнала да переш с предпране и държиш дозите да ти стигнат слагай 25 грама+75 грама. Но според мен няма смисъл. Излишен разход да слагаш и гел. По-добре в предпрането слагай течни препарати за предпране, ако са ти много замърсени нещата или пръскай със спрей за предпране, например. И после само основната програма.

# 682
Нещо странно се случи при последното ми пране..от скоро пера с  английски Surf гел. Прала съм с него 4 пъти. Предния път кърпите които изпрах като изсъхнаха започнаха да ми миришат на едно такова вкиснато-преседяло пране, а вчерашните дрехи уж изпран въобще не миришат на нищо....само на няккои се усеща аромата от праха. Сложих за 6 кг дрехи 37+15мл както е в упътването. newsm78 newsm78  Какво става не мога да разбера. Преди малко извадих от гардероба дрехи прани преди 3 седмици с Dash ...ами още миришат на свежо #Crazy

# 683
  • Варна
Пералнята ти се вмирисва. Прочети из другите теми как да се справиш с проблема.

# 684
може и да не е от пералнята. Dash е много по-ароматизиращ от Surf, ако може така да се каже. Ароматът му остава по за дълго. Пък и английския Surf не е нещо особено - най-евтиният е там, въпреки, че е на Unilever. Около 4 лири е за 28 перални. Ама и новият Dash нещо не е като стария, не знам?

# 685
  • гр.Добрич
В темата за праховете се коментираше в кое отделение какъв препарат да се сипе. Купих течен Вайзе райзе за бяло на който е обозначено, че препаратът се слага в пералнята. Преди като използвах прах за пране слагах в първото отделение праха и белината, а във втророто  праха за основното пране. Когато ползвам течен как да направя комбинацията?

# 686
Нещо странно се случи при последното ми пране..от скоро пера с  английски Surf гел. Прала съм с него 4 пъти. Предния път кърпите които изпрах като изсъхнаха започнаха да ми миришат на едно такова вкиснато-преседяло пране, а вчерашните дрехи уж изпран въобще не миришат на нищо....само на няккои се усеща аромата от праха. Сложих за 6 кг дрехи 37+15мл както е в упътването. newsm78 newsm78  Какво става не мога да разбера. Преди малко извадих от гардероба дрехи прани преди 3 седмици с Dash ...ами още миришат на свежо #Crazy

ако пак ти се вмиришат дрехите извикай майстор. Моята пералня беше почнала така да се вмирисва че и дрехите се вмирисваха  ,майстора каза профилактично на 6м да пускам празна пералня със 100гр лимонена киселина за да разяжда мизериите. Оказа се че съм слагала по вече прах от необходимото и затова се е получило така newsm78

# 687
Пробвах новия капсулован гел на Ариел. Мирише отвратително, поне на мен не ми харесва. Но пък пере добре и цветовете изглеждат някакси "по-живи".Още не съм пробвала обаче зеления за бяло пране, интересно ми е как ще се справи.

# 688
Искам и аз да похваля един препарат течен, италиански Lanza за 25 пранета - 9 лева /универсален/. Много съм доволна. Определено повече ми харесва от прахообразния Даш, който си взех. Има чудесен аромат и много добре изпира - засега съм прала само цветни дрехи, но на 40 градуса се изпират супер.
И аз използвам такъв, супер е. Peace

# 689
Видях в новата блошура на Пенимаркет, че рекламират течен препарат Диксан. Дали ще е качествен  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт