АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 494
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Аз също гледах с голям интерес за кърменето в "На кафе".За жалост наистина в болницата НИЩО не ми обясниха ,дори не ми показаха как се слага на гърда(а бях УЖ с връзки и на ВИП етаж #Cussing out) Всичко поне се получи естествено при мен,имах много кърма,която си бликаше без усилия и на сина ми му се налагаше само да преглъща Joy Joy Joy Кърмих изцяло до 8-мия месец и постепенно след това разредих кърменията.Живот и здраве се надявам и този път всичко да е безпроблемно Praynig
Връзката м/у майка и дете е толкова силна по време на кърмене......такова удоволствие и наслада изпитвах.....,че ми е много странно как на някои майки им е неприятен този акт,дори изнервящ newsm78 newsm78 newsm78 НО.......хора всякакви......

IR - страхотен  постинг  newsm51!
Благодаря ти,Чар     love001

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 13:48 от IR

# 121
IR,може би както казваш ти не си имала проблем с кърменето и за това се чудиш как на някой  им е досадно или неприятно.Аз кърмих един месец,защото толкова имах кърма,но не мога да кажа,че ми е било мног приятно.Бебето беше лакомо,кърмих го на поискване и накрая даже малко ме беше разранил,но явно ми е свършвала кърмата и детето си е дърпало пък нищо не е пускало.При всеки  е различно.На лято пак ще опитам,дано този път е по-дълго време.

# 122

Иначе имам една таблица с препоръчително качване на килца по време на бременност(за едноплодна обаче) с крайно +12 кг-та за седмиците 15-19 пише +2-3.5 кг

Имаш ли възможност да я пуснеш тази таблица тук?
Ако е на хартия да я снимаш или нещо подобно  Praynig
Разбира се ако не те затруднява това  Hug

# 123
  • София
Здравейте и от мен. Аз скоро не съм писала, но напоследък имах повече работа. Поне така малко се посъвзех от летаргията, която ме беше обзела, защото в последния месец имах чувството, че ходя в офиса, колкото да отбия номера Embarassed
Иначе при мен нищо интересно. Днес си изпуснах часа за ЖК-то, защото нещо щерка ми е болна и нямаше кой да я гледа. Отдавна не съм ходила и малко ме е яд, че така се наложи, тъй като го очаквах този час и имах какво да питам лекаря.
Сега чак в понеделник има възможност да си запиша нов час. Но пък от друга страна другата седмица съм и на ФМ при Марков, така че ще се гледаме с бебешора 2 пъти Heart Eyes
За болежките, които описвате като придърпване след рязко ставане или обръщане, мисля че са в следствие на разтягане на матката. Аз с първата си бременност имах постоянно чувство, че нещо ме пробожда, присвива и опъва и питах моя лекар постоянно. И той все това ми обясняваше и казваше да не се притеснявам.
И мен ме боли все още таза и чак започнах да свиквам с тази болка.

# 124
момичета тези неща може да са ви полезни:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=1094

Калкулатор - наддаване на тегло:
http://www.bebeimama.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0 … %D0%BB%D0%BE.html

# 125
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МОМИЧЕТА newsm51
Днес бях на ЖК и за сега всичко е ОК
Докторката каза,че бебо тежи 148 гр.

MOZZI, аз също съм на фраксипарин, но и на мен още нищо не са ми изследвали.
Аз също се притеснявам.....но....
Всеки път питам док. но той казва,че за сега не се налагало Thinking

# 126
  • софия
Ето горе-долу синтезирана таблицата:
2-6 г.с-0 кг

8-10г.с+0,5кг

12г.с+1кг

14-16 г.с+1.5-2кг

16-18 г.с+2-3кг

18-20 г.с-+3-4 кг

20-22 г.с+4-4.5 кг

22-24г.с+4.5-5.5 кг

24-26 г.с+5.5-6.5 кг

26-28г.с+6.5-7.5кг

28-30г.с++7.5-8кг

30-32г.с+8-9кг

32-34г.с+9-10кг

34-36г.с+10-10.5 кг

36-38г.с+10.5-11.5

40г.с+12кг

Не знам колко е коректна, от една книга за хранене по време на бременност и кърмене е, но според мен препоръчваното качване е много плавно и постоянно, а аз доколкото знам в последните 8 седмици качването повечето пъти е по-драстично, да не говорим, че много зависи и от самия организъм и въобще от протичането на бременността

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 14:37 от mozzi

# 127
Честит празник мили дами! Бъдете здрави и щастливи и много обичани!  bouquet

Да ви се похваля Grinning Днес бях на лекар и видяхме дребосъчето. Ще си имаме момиченце! Много съм щастлива! Страхотен подарък за 8-ми март. Да му мисли таткото - догодина ще сме 2 дами в къщи.

# 128
Ама и моя бременен мозък. Забравих да ви кажа за килограмите. Вече съм +5. Моята доки каза че не е чак толкова зле.

# 129
  • софия
aliira, аз съм решила да си пусна сама следващата седмица преди редовния ми преглед при Док и да му ги покажа-те така или иначе не се пускат по ЗК,а ще трябва да си ги плащаме
Ти на колко Фракси си?Аз съм на 0.3 всеки ден

paris 82 , честити розови гащи, а таткото да се оправя с женското царство
Моят мъж пък много иска и двете бебета да са момичета, аз все се надявам да сме нашарили гащите и да си имаме момченце и момиченце, ама ще видим

# 130
Скоро не съм визала тук. Искам да ви питам относно бхс Тук в Стара Загора си правих изследване И АФП ми е висок сега ще пращам кръв в София да се изследва. Които сте правили това изследване какви са ви резултатите  и какво ви обясниха за риска. АФП 33,48  при допуст. 0,0  - 5,80 , и  HCG - BETA 10 хил - в норма.

# 131
Скоро не съм визала тук. Искам да ви питам относно бхс Тук в Стара Загора си правих изследване И АФП ми е висок сега ще пращам кръв в София да се изследва. Които сте правили това изследване какви са ви резултатите  и какво ви обясниха за риска. АФП 33,48  при допуст. 0,0  - 5,80 , и  HCG - BETA 10 хил - в норма.

"Висок АФП може да означава няколко неща. Бебето произвежда АФП по време на бременността и известно количество хормон може да премине през плацентата в майчиното кръвообращение на всеки етап от бременността. Ако количеството му е по–високо от очакваното, това често означава, че износвате повече от един плод или пък че вашето бебе е на по–голяма гестационна възраст, отколкото вашият лекар предполага. Но в някои случаи това може да означава ненормален отвор в гръбнака на бебето (спина бифида), главата или коремната стена, което позволява изтичане на по–голямо количество АФП. В редки случаи това може да означава проблем с бъбреците на плода. А в някои случаи този резултат не означава нито едно от изброените неща. "
http://bglog.net/bebelog/8754
Имай в предвид, че трябва да се гледат заедно резултатите от хормоните и всъщност с компютър се изчислява общия риск - в стойността за Даун - това го четох някъде, но не се сещам къде, защото на мен също афп ми е малко висок, но риска за Даун ми е 1:7700, теб колко ти е риска?
Пък и наистина съм чувала, че в Майчин дом си е най-точен резултата - провери си още веднъж  Hug

# 132
mozzi, Charr, благодаря за полезната информация  Peace

# 133
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ БЪЩЕЩИ МАЙЧЕТА   bouquet

Много ми харесвате така, активни  Hug
Мъжа ми сутринта се блещи през прозореца и цъка, клати глава и вика: ЕЙ това сте жените, все сърдити и буреносни... Joy
Относно болничните, аз още съм на работа...до колкото разбрах от нашата счетоводителка майчинството се взима на база последните 12 месеца, а не 6 и съответно ползвал ли си болничен през тези 12 месеца, личната лекарка същото ми го обясни...и така понеже си вдигнах прага на осигуровките гледам да устискам да края на март, а после имам платен отпуск и ще искарам с него до края на май...тогава вече пускам болничен...то при мен тогава си и излиза 45 дневния задължителен преди раждане, така че това е горе долу при мен..по изчисления на програмата на база 1500 лв. за 7 месеца и останалите до 12 месеца на 712 лв. излиза че ще взимам около 950 лв. майчинство...дано го обясних ясно...
Айде хубав ден от мен...  bouquet

Забравих - добре дошли на новите попълнения...леко бременеене и при нас ще ви е весело...

Кучета и ние имаме - две мини булонки от които не се отказвам за нищо на света, и един пес дето мяза на кон...
Имам един въпрос към теб-върху каква база са тези цифри дето си написала, с една дума това бруто ли е или основна заплата, за да се ориентирам за себе си

Да ти кажа честно и аз много не разбирам ама това са сумите, които превеждат в НОИ към тези 1500 прибавят и 56 лв. за клас, така че предполагам това е основна заплата  newsm78 дано съм ти помогнала, доста съм боса в сметките... Embarassed

# 134
  • Смолян
Здравейте момичета! И аз днес бях на ЖК и видях бебчо, толкова беше миличък и непрекъснато шаваше и подскачаше! Ние сме на 100% мъж и много се радвам! Аз само за последния месец съм качила 1,2 кг. и док. каза че било много добре!
Честит празник , бъдете много щастливи, усмихнати и август всички да се похвалим със здрави бебчета!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт