Как да си върна щастието?

• 8 012
  • 119
  •   1
Отговори
# 105
Абе то за всички е ясно, дори за авторката, че така не е нормално. Тя затова се мъчи да намери начин, ама явно не може. Щото не става да си събере куфара някоя вечер и да излезе от апартамента.

# 106
Начини и решение има,друг е въпроса доколко са приемливи за авторката.
Това ми напомня за темата от онзи ден "Когато човек няма избор!"  или нещо подобно беше.
Е,и тук избор има ,но не е добър за нея.
Поне тя така си мисли!

# 107
Да, няма как да си тръгне ей така с две деца , но след като се консултира с адвокат, поне ще знае какви са правата и, и ако е взела решение да промени живота си , няма невъзможни неща.

# 108
  • Варна
За съжаление, повечето  жени в подобно положение си искат  семейното щастие обратно ...

За съжаление? Вероятно, но това е най-нормалното човешко желание, всички, озовали се в подобна ситуация, сме минали през този етап.
Съветът ми за консултация с адвокат не е съвет за развод, а за изясняване на ситуацията.
Ще бъда честна - не вярвам, че семейното щастие за авторката е постижимо с този й съпруг, не и след 4-ри години измама и пълен егоизъм от страна на съпруга.

# 109
Знаете ли, аз нямаше да искам да остана в жилището на родителите му...в тая ситуация. Щях да искам да ги забравя всичките.

# 110
Ако авторката няма  къде да отиде с двете деца, и апартамента на родителите му е вариант поне за начало.Доста често притиснати от дадени обстоятелства се налага да правим и не особенно приятни неща.Вероятно и за това е с този господин все още .

# 111
Delusion, по принцип пишеш умно и смислено, но постовете ти по тая тема са пълна глупост, личи си, че са писани от жена, която не го е преживяла (за което само мога да ти кажа браво и дано никога не те застига Simple Smile).
Жена, която е нещастна, понеже мъжът й не я обича, не може да излиза, да се забавлява и каквото и да било. Тя е тъжна, нещастна, подтисната, самотна, комплексирана, иде й да се завие през глава и жив човек да не види. Ще отиде на купон, ще се прибере и пак ще реве от самота.
И не, няма да е самотна, ако го напусне, ще е много по-самотна, ако остане в този брак.
В тази ситуация, единственият начин жената да е щастлива, е да излезе от тази връзка. За съжаление, това става много трудно, защото до последно се надява, че нещата могат да се променят. Докато не се случи нещо, което да я убеди, че няма да се променят, тогава е лесно. Но докато стигне дотам, мъчението е голямо.
И не, не бих си оставила децата на баби, за да се размятам по купони, само и само да накривя капата на някой, дето не му дреме за мен.

Много грешиш че не съм го преживяла. Ако не бях, не бих се бъркала със съвети. Нещастна и подтисната? Друг път. Нещастна си само докато си въобразяваш че света се е сринал. Като погледнеш нещата под друг ъгъл, и се чувстваш мега-щастлива и свободна. Аз тогава свалих 20кг и прекарах най-щастливите години в живота си.
И съпруга ми стана предано кученце, в очите ме гледаше и на ръце носеше. Laughing Да се тръшкаш заради любовници? От какъв зор? Те не са в по-изгодно положение от съпруга. Никой и нея не я е вързал в къщи. Ми да ходи и тя бе..

# 112
Потресена съм от търпимостта ти и унижението,на което се подлагаш самата ти.
Вярвам,че щом се е стигнало до там,вина имате и двамата,но такова потъпкване на достойнството ти и сведена глава 4 ГОДИНИ - жалка картинка си,съжалявам.

# 113
Възглавници мокри
Среднощни стенания
Сподавени викове
Вечно страдание

Плачът на жените-
                 Омъжените
е локви от мъка, море от обида изпита
На целия свят понесли вините

Разбити илюзии, сърце наранено
Рухнало щастие, любов разменена
За малко внимание и ласка измъчена
Срещу послушание
С милион обещания
А също задето
Все пак го обича детето

Проточват се дните
Вървят си годините
Жените ранени навели главите
Напълно сломени прощават злините
Самотни живеят
в срамът си жените

# 114
Делюжън Hug
Много ми стана мъчно, наистина, може би жените търпим много неща, прекалено дълго и то заради патриархалното, ограничено и отричащо жената като личност, възпитание Tired

# 115
Делюжън Hug
Много ми стана мъчно, наистина, може би жените търпим много неща, прекалено дълго и то заради патриархалното, ограничено и отричащо жената като личност, възпитание Tired

Мерси vagabond ! Аз съм му автора. Embarassed

# 116
Потърси си свестен адвокат. Консултирай се относно всички материални въпроси, които те интересуват при евентулен развод, дори и просто за твоя информация. Спри да искаш от него да те заобича отново- научи се да обичаш себе си отново. Не търси оправдание в децата- понякога една раздяла е по-добрият вариант за тях, отколкото дългогодишно изтерзана майка.
Не мога да те нарека слаба, защото да търпиш подобно отношение към теб и да крепиш семейство си иска доста сила. Помисляла ли си, че тази сила може да ти послужи за по-конструктивни цели, отколкото в борба с вятърни мелници? Hug Hug Hug

# 117

КОГАТО СИ НА ДЪНОТО

Когато си на дъното на пъкъла
        Когато си най тъжен и злочест
        От парещите въглени на мъката
        Си направи сам стълба и излез
        Светът когато мръкне пред очите ти
        И притъмнява в тези две очи
        Сам слънце си създай и от лъчите
        Създай си стълба и по нея се качи
        Когато от безпътица премазан си
        И си зазидан в четири стени
        От всички свои пътища премазани
        Нов път си направи и сам тръгни
        Трънлив и зъл е на живота ребуса
        На кръст разпъва нашите души
        Загубил всичко, не загубвай себе си
        Единствено така ще го решиш

Д.Дамянов

mama_s4eti Hug .... не загубвай себе си  Hug

Четох и плаках,четох и плаках,но това стихотворение ми даде  много кураж.Много благодаря
Към авторката:Бъди силна миличка и като са те посъветвали-НЕ ЗАГУБВАЙ СЕБЕ СИ

# 118
уау, Делужън .... Много си добра.

# 119
  • при моите деца .....
Делюжън Hug
Peace
уау, Делужън .... Много си добра.
Копирах си го - и ще се поуча от опита ти, дано успея!
На авторката - успех и КУРАЖ!

Общи условия

Активация на акаунт