Трябва да направя сериозен ход...

• 12 163
  • 165
  •   1
Отговори
# 15
  • София
за нито един плюс не се сещам свързан с живот на село.

Абе аз се сещам, ама са доста по-малко в сравнение с минусите..... Tired

# 16
за нито един плюс не се сещам свързан с живот на село.

Абе аз се сещам, ама са доста по-малко в сравнение с минусите..... Tired
е, не знам. това все пак си е лично решение.
аз от 10 години живея на село/холандско село, на 6 км от града/ и давам 10 години от живота си да се върна в цивилизацията  в софия. моментално.
но си е до човека все пак. аз от краставици и домати, и от тишина не се вълнувам. дори ми действа потискащо. все едно съм заточена в диарбекир Rolling Eyes . да не говорим, че децата на нищо не могат да ходят-всичко е свързано с кола и водене.
не, мерси Stop Stop Stop
но, ако пък сте се размечтали толкова непреодолимо, късмет ви пожелавам.  Hug

# 17
  • София
Абе, мечтите са си мечти, ама като дойдат грижите....не, не, не....
Права си, при това много.....
Краставици, домати и тишина за мен са готини и нужни неща, обаче....цял живот съм в центъра на София, свикнала съм с хора, с движение, всичко да ми е подръка....
Заниманието е за по-дърти лица Mr. Green

# 18
  • София
Ако излезе обява за лятна виличка близо до София на прилична цена може да помислите.
Но апартамента поне аз бих си го задържала. Бих си живяла в него, а през лятото с малките - вилата. От петък до понеделник да дишат чист въздух - пак е нещо.
За краставиците и доматите - гарантирам, че местните ще ти ги обират преди да дойдеш.
Действителност.

# 19
  • София
В момента не е удачно да се продава имот. Следователно отиваш на варианта с ипотека - ипотекираш и двете, ако нямате достатъчно самоучастие. Това е рискован ход. Удачно е да се прави, ако вторият имот е бързо ликвиден. Къщата в Негован не е баш такава.
Този вариант ти се оскъпява от лихвите, които ще платиш по кредита и от ремонтите, които ще направиш по къщата. Това като за отскок. Отделно ти скачат разходите за транспорт, за таксита забравяш и останалите фактори, които съпътстват един извъградски имот.  
С три деца аз доста бих си помислила, защото тази алтернатива има и доста негативи, свързани с отдалечеността.

# 20
Животът близо до София е екстра...но ако имаш на разположение кола. Не че транспортът е зле (където съм аз), но да отидеш и да се върнеш от работа. Обаче за млади хора дето им се ходи по дискотеки, излиза им се с компании (които предполагам са в София)...много неприятна случка. Аз сега разполагам с кола и ми е все тая, но когато нямаш е ужас. Все трябваше да ме прибира баща ми - то добре, че идваше  Mr. Green Иначе ако погледнеш другата страна е къде, къде по-голям кеф е!  Двора не е само краставици, един поддържан двор с голяма цветна градина е страхотен, общуването с хората е различно (понеже мога да сравнявам как е в София от личен опит, все пак тук съм родена), абе огромен кеф е, чист въздух, спокойствие. Но както казах, ако имаш подрастващи деца, без кола ще им е тегаво - до училище и обратно е лесно, трудно е да излязат с приятели.

# 21
  • София /Абсурдистан
Аз веднъж вече си правих такъв експеримент да ставам селянка Grinning обаче след няколко месеца запалих обратно за София и повече не мърдам от града. Минусите са много повече от плюсовете, ама това човек го разбира чак когато го изпита на гърба си.
Защо ако искаш къща не потърсиш някъде в София, къщи има на много места в града, вкл. и такива с country   пейзаж наоколо Simple Smile

# 22
"ДСК УЮТ" е програма, която се прилага при жилищните и ипотечни кредити в Банка ДСК. Включва плащане на две комунални услуги от разплащателната сметка обслужваща кредита- ток, вода, телефон, каб.телевизия, допълнително пенсионно осигуряване и/или превод на работна заплата. Тези условия не са неизпълними, даже напротив- могат да те облекчат в плащането на сметките /за съжаление спестяват само висенето по опашки Mr. Green/. Програмата ДСК УЮТ намалява лихвеният процент по кредита при изпълнението им, т.е. ако имаш преведена заплата по сметка в ДСК и платени услуги /всичко това се заявява предварително и може да отнеме около месец/ лихвата ти ще бъде 7,79% при кредит в евро и обезпечение жилищен имот. Само за сравнение стандартната лихва е 8,79% за същия тип кредит.
Според мен този вариант за кредитиране за момента е доста изгоден. Това, което е по- важно: къщата извън София дали е документално уредена- дали има акт,скица, дали е в регулация. Важно  е да попиташ на място в банката дали биха кредитирали към момента такъв имот и в какъв процент. При сегашната ситуация почти няма банка, която да кредитира на 100% /кредитират между 60% и 80%/. Останалите средства трябва да набавиш по друг начин. Ако апартаментът е чист- без ипотека може поне на първо време да не го продавате, а да го ипотекирате и да закупите къщата, така ако размислиш ще имаш варианти.
Стана доста дълго, ако имаш въпроси по ипотечните кредити не се притеснявай да пишеш на лични. УСПЕХ  Hug

# 23
  • София
Ново строителство е, тухла, имаме и паркомясто - жилището ми е почти 90 квадрата....На една крачка сме от моста Чавдар. Около нас Била, Пени маркет, фантастико, Европа, бензиностанции, банки, училища....абе хубаво е....За това, че кредита трябва да е в евро знам, да. С Уникредит сме имали взаимоотношения, доволни сме били, но нещо мъжът ми не ги ще, незнам защо newsm78 А какъв е този кредит уют?

По мои наблюдения в момента пари дават само Уникредит и БДСК...Всички други гледат само да ти вземат такса за разглеждане на документи и после ти отказват...

# 24
Парцуца работя малко преди Чепинци, след разклона за Негован. Зимата е ад, пътя е разбит от тежкотоварните автомобили, когато падне сняг не го почистват, заледен и опасен е. Повечето ми колеги живеят в Чепинци, но има такива, които си карат децата в София на училище, доста често през зимния период не ги водят заради пътната обстановка. Рейсовете и маршрутките са почти на час, при такива условия и те закъсняват, така, че и на тях не може да се разчита. Отделно разходите по една къща са в пъти по голями от тези на апартамента. Колеги, които се отопляват на парно с дърва плащат над 150 лв ток. Помисли хубаво преди да предприемеш тази стъпка. Не е лошо да имаш къща извън София, но само за почивка.

# 25
  • София
Момичета, отказах се аз, отказа-а-а-ах....
Особено след мнението на vasipan - още вчера се замислих пътя какъв е и ти много ми помогна, информацията от теб си е от извора....Къщата, която харесахме е нова, но.....много негативи се събраха. Виличка е най-разумния вариант, да.

# 26
Цуци, най-добре е да си вземето едно виленце, с дворче само за цветя и да си ходите лятот там Simple SmileИначе, ако си свикнала на по-оживено ежедневие, децата ти ако са малки, и нямате превоз, по-добре изчакай да поотраснат.
Аз имам вила, но ако ти кажа, че ходя в годината три пъти, добре че е вуйчо ми и майка и тя пкрай него. Красиво е до една гора нависоко, но като нямам време, даже една боя не мога да й ударя. Мъжът ми е вечно на път и като се върне не искам да го занимавам с ремонти по вилата, макар че майка ми го занимава доста Mr. Green И така трябва да иамш дупе да се разчекваш, защото всичко изисква поддържане.
Иначе, ако все пак си твърдо убедена, сега е изгодно да се купуват имоти, защото има най-различни варианти, има къщи с ипотеки, обявени на търг, има такива, на които цените им доста са паднали, а ако хората са зор...съвсем.И не си пипай апартамента, ако ще ипотекираш, ипотекирай къщата!

# 27
защо няма нищо по - хубаво от спокойствие и чист въздух за младо семейство с деца Naughty

# 28

защо няма нищо по - хубаво от спокойствие и чист въздух за младо семейство с малки деца Naughty

Това е хубавата страна, да ги пуснеш да тичат из двора, ти да пиеш кафето в цветната градина, съседите са усмихнати и отзивчиви хора (поне нашите), стоим почти отключени като няма никой - никакъв проблем! И още много, много хубави неща има. Но има и кофти - например състоянието на пътя, от нас до София е перфектен вече 2-3 годни, ама не на всякъде е така. Нужно е да имат кола - както казах не за да ходят на работа само, после ще трябва още една за децата - и на тях ще им се излиза, а няма кой да ги прибира по нощите нон-стоп! Е, може и с една, ако се разберат, но без кола не става. Хубаво трябва да се преценят + и -. В нашия случай почти няма "–"и  Simple Smile

# 29
И аз винаги съм си мечтала за къщичка в малко градче или селце. Родена съм в голям град, сега също живея в голям, нямаме село и винаги съм завиждала благородно на връстниците, които лятото са ходили на село (с необяснимо нежелание от тяхна страна, според мен  Mr. Green). Приятелят ми е от по-малко градче, но откровено заявявам, че като отидем на гости при тях след 4 дни вече съм изкукала...  Tired Така че решението е: апартамент в града и малка виличка извън него!  Peace (де да имахме средства поне за едното, де  Tired)

Общи условия

Активация на акаунт