Трябва да направя сериозен ход...

• 12 164
  • 165
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

имам апартамент в София, ново строителство....Не ми се живее обаче в града. Днес си намерихме чудесна къща много близо до столицата. Трябва да продам апартамента, за да я купя и незнам дали ще ми стигнат парите. Може да се наложи ипотека. Незнам от коя банка. При ипотечен кредит трябва ли да се доказва доход? А от коя банка, къде са най-добрите условия за това?
Дали не се вкарвам в приключчение....Давайте съвети. Приемам и упреци Mr. Green Laughing

# 1
Цуци, за мен по принцип най-добрата банка е Уникредит, но там лихвите са много високи, ние теглихме кредит уют от ДСК и засега проблеми няма. Лихвите варират, има възможност за промени в кредита, за преизчисление и т.н. Но пак зависи къде ви е жилището, което искате да продадете и дали е ново, тухла, стандартните неща. Дано да се оправите, но само ще ти кажа, ако ще теглиш кредит, моят личен съвет е да е в евро, а не в лева. Не съм чак кой знае какъв свециалист, надявам се някой, който работи в тая сфера да ти даде добър съвет.

# 2
  • София
Ново строителство е, тухла, имаме и паркомясто - жилището ми е почти 90 квадрата....На една крачка сме от моста Чавдар. Около нас Била, Пени маркет, фантастико, Европа, бензиностанции, банки, училища....абе хубаво е....За това, че кредита трябва да е в евро знам, да. С Уникредит сме имали взаимоотношения, доволни сме били, но нещо мъжът ми не ги ще, незнам защо newsm78 А какъв е този кредит уют?

# 3
Ново строителство е, тухла, имаме и паркомясто - жилището ми е почти 90 квадрата....На една крачка сме от моста Чавдар. Около нас Била, Пени маркет, фантастико, Европа, бензиностанции, банки, училища....абе хубаво е....За това, че кредита трябва да е в евро знам, да. С Уникредит сме имали взаимоотношения, доволни сме били, но нещо мъжът ми не ги ще, незнам защо newsm78 А какъв е този кредит уют?

Даже май се сещам за кой блок говориш. Laughing

Как да е.Сега нашите обмислят същото нещо-да продадат ли апартамента и да се изнесат извън града.Ще следя темата.

# 4
  • София

Даже май се сещам за кой блок говориш. Laughing

А-а-а, те са три нови блока един до друг Wink

# 5
Кредит Уют е към ДСК и е специален ипотечен кредит само за жилища,много е дълго за обяснение, най-добре влез в страницата на банката и го рагледай Simple Smile Ни е сме доволни, поне засега. Значи мястото на жилището е комнкативно, което също е голям плюс. Предлагам ти ако имаш време да разгледаш страниците и на Алфабанк. Но за Уникредит не ти препоръчвам. Стабилна банка са, но лихвите им са просто убийствени, с по няколко пункта по-високи от другите банки. И ако имате достатъчно възможности, може да ипотекирате къщата и да я купите, а когато можете да продадете апартамента. Тъкмо ще ви дойдат свежи пари за ипотеката, не се плаши от наказателните лихви по предсрочно погасяване има си начини да не се наложи такава санкция, ако отнякъде ти дойдат парите и искаш да ги внесеш наведнъж. Не се плаши от кризата, всяка криза отминава. Обаче, ако решите да теглите ипотечен кредит, теглете повече пари, за да имате поне за няколко месеца напред за вноските.Това може да стане, ако жилището е на една цена, а банката го оцени на по-висока.  

# 6
  • Sofia
живяла ли сте извън града? сигурна ли сте, че имате удобен транспорт до работа ако останете без автомобил? сигурна ли сте, че в момента ще ви отпуснат ипотечен кредит?

също така зная, че е добре кредита да е във валутата, в която се получава заплатата.

# 7
  • София
Има маршрутки до София и автобус....
В нищо не съм сигурна.... Rolling Eyes
също така зная, че е добре кредита да е във вълутата, в която се получава заплатата.
А защо е така?

# 8
Щото, ако ти е в лева, няма да имаш разлика в курса, а като е във валута вноската ти ще варира, в зависимост от курса на валутата.

# 9
  • по пътя на светлината
Парцуца,ако разчиташ само на маршутка и градски автобус,хич не е удобно.
Ние се преместихме близо до София(то София ни подмина вече Simple Smile) и ако не пътуваме с колата е голяма мъка,особено когато съм с детенце и трябва да ходи на училище.
Сега пак ми се иска да се връщам по на към центъра.... Simple Smile
За ипотечен кредит -Пощенска банка.

# 10
За кой град до София става въпрос, ако е удобно да попитам?

# 11
  • София
Апартамента явно е хубав и лесно ще му вземеш парите.

Но трите деца как  ще учат  и живеят далече. Големия сигурно ще иска да закъснява с компания. Малките - може и в селската градина. Но ако решите да учат в по-добро у-ще и ги влачите сутрин и вечер на дълъг път до центъра?
А и къщата освен пари за купуване ще ти трябват и за ремонт. Къща се поддържа по-скъпо.
Помислете по тия въпроси, даже говорете и с голямото дете.
Аз поне не бих си сменила хубавия апарт. за къща по чукарите.
То и дъщерята няма да разреши.

# 12
абс никога не бих се преместила от софия, особено ако имам подрастващи деца.
казвам го като човек с опит.

# 13
  • София
Да си призная, като се размислих на спокойствие....май няма да свикна да живея далече от София - за Негован става въпрос.... Представих си вечерите, особено зимните....Мани, аз и без това съм псих, що ми е да си причинявам това...Големия ми син почти си живее при майка ми....по-малките - средния тръгва на предучилищна тази есен, та....абе ще се откажа май...И двамата караме с мъжа ми, с две коли сме, но....денем нещата изглеждат по-различно, що така newsm78
Искаше ми се да имам двор, да им сложа пързалка, люлка, кош за баскет, да си насадя краставици без нитрати Laughing....Да имаме по-лесен достъп до въздух и природа, ама това е само идиличната страна от нещата. Може да се замислиме за някоя къщичка за вила, само за топлите месеци, без да си давам жилището....Да, определено няма да си дам апартамента за къща.....на майната си Mr. Green
А имам и здравосл. проблем, който всеки един момент може да ме стовари и децата ми да стоят сами - в блока ни живеят половината ми роднини....Не че ги виждам често де Grinning

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 20:38 от Парцуца

# 14
....Да, определено няма да си дам апартамента за къща.....на майната си Mr. Green
и разумно ще постъпиш  Grinning.

когато изхвръкнат децата от дома, тогава може да идеш да садиш краставици  Crazy .

за нито един плюс не се сещам свързан с живот на село.

Общи условия

Активация на акаунт