СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 285
  • 762
  •   1
Отговори
# 750
Толкова много съм ги гледала тези градини и опашки... вече трета кандидат-градинска кампания! Не съм от тези, които кандидатстват навсякъде в София, а все пак си правя сметка, кое разстояние е по силите на детето ми, най-вече. ОДЗ-тата съм ги изключила нацяло.
За 162 ЦДГ, което ми е зад ъгъла, има 37 деца на обикновената опашка с 9 точки /за 29 места/. За 124 ЦДГ за 14 места има 16 с мин. 9 точки.
За Брезичка 14 места - 24 деца с над 9 точки.
Да продължавам ли?
А някой от вас дали може да изчисли какъв е шансът на моето дете в лотарията? Аз на това не мога да разчитам!

П.П. това бяха само разсъждения. Така или иначе, моите надежди са ориентирани не към голямите и обновени градини...

# 751
  • София
С 9-те точки масово са ясленчетата.Това е нещо много несправедливо #Cussing out и затова са много,а тези с 10-те обикновено са по 2-3 деца в колоната от чакащите  и не са толкова  много.Познавам детенце и с 10 и много с 9т.
himalomi,Брезичка има и филиал.Предполагам сте кандидатствали и там.

# 752
  • София
Мдаа, и аз големи надежди възлагах на 168-ма и все проверявах дали няма да обявят места, защото по принцип ми е първо желание, но май шансовете за там са минимални...А и кой знае още колко хора не са се усетили, че вече има обявени места за там...
Хайде сега иди обяснявай на някой защо си отрицателно настроен спрямо предимствата!Както и да подреждаме желанията освен първото, другите май са само за участие в класацията.
Нали надеждата умира последна!Не ми се искаше да си го призная,но усещам как започва въртележката от миналата година отново :тук има шанс,тук няма.Болно ми е,че след целия този хаус на есен ще срещна някоя позната,която с нагла усмивка ще ми обяви как нейното дете са го приели с връзки

Ммм дааа, така съм и аз. Толкова се зарадвах на тези цели 25!!! места, че си викам "Вътре сме"   baby_neutral А като погледнах  Shocked 5 от 15 деца ще влязат благодарение на К4 ( #Cussing out). Ние с нашите мизерни 8 точки нямаме абсолютно никакъв шанс...

# 753
Да, филиалите са единствената ми надежда  Confused
А проблемът с ясленчетата не е, че имат право на 1 точка в плюс, а че, ако се замислите, в яслите няма толкова места, колкото деца, ползващи тази точка има по опашките....

# 754
  • София
И на мене щото Mr. Green
Иначе за ясленчетат ме е яд,че имат предимство.Не стига,че системата ни изхвърли миналата година/не можах и на работа да тръгна/,ами сега сме и наказани заради това с цяла точка по-малко! Crossing Arms
Този критерии трябваше да го премахнат-несправедлив е!

# 755
  • София
Г-жа Савина малко е издържала.
Успях да изчета темата. На мен ми е отговорила някъде към края на темата.

# 756
И на мене щото Mr. Green
Иначе за ясленчетат ме е яд,че имат предимство.Не стига,че системата ни изхвърли миналата година/не можах и на работа да тръгна/,ами сега сме и наказани заради това с цяла точка по-малко! Crossing Arms
Този критерии трябваше да го премахнат-несправедлив е!

Според мен единственото несправедливо на това предимство е, че децата, записани в ясла, кандидатстват по стария супер-порочен начин. Едва ли и сега не се заобикаля системата, но пък едно време всички деца влизаха чрез спонсортство и/или връзки.

# 757
  • София
Опашките се увеличават с всеки час. Вече и за филиалите няма никакъв шанс  Tired
Аз пак да попитам за социалните опашки. Значи примерно са отпуснати 10 места по соц. критерий. Първите 3 са от деца, които им е първо желалние, останалите към 10-на деца им е 2-ро и 3-то желание. Като разгледах се вижда, че ще бъдат приети в другите градини по първо желание. Значи тези 7 места, които остават се прехвърлят към общата опашка на втория етап от първото класиране. Така ли е или не?

# 758
Опашките се увеличават с всеки час. Вече и за филиалите няма никакъв шанс  Tired
Аз пак да попитам за социалните опашки. Значи примерно са отпуснати 10 места по соц. критерий. Първите 3 са от деца, които им е първо желалние, останалите към 10-на деца им е 2-ро и 3-то желание. Като разгледах се вижда, че ще бъдат приети в другите градини по първо желание. Значи тези 7 места, които остават се прехвърлят към общата опашка на втория етап от първото класиране. Така ли е или не?

Така е, Софи, дано я приемат Валето.  Peace

# 759
  • София

Така е, Софи, дано я приемат Валето.  Peace

Мерси Жени  Hug

# 760
  • София
Да, филиалите са единствената ми надежда  Confused
И на мене щото Mr. Green

Да наистина е несправедливо,защото според мен много от връзкарите записаха формално децата си на ясла миналата година ,за да ползват точката тази.Онзи ден майка ми обясняваше,че когато излизат в кварталната градинка с малката 80% от децата там са приети в ясла,но това не им пречи да не я посещават и да си пазят място!

# 761
Мразя да се повтарям, но да повторя  Laughing - нещата нямаше да са толкова страшни /по принцип/, ако не бяха толкова изкривени и опорочени! И, ако онези от горе мислеха повече за хората, които са ги качили там, отколкото за други работи...

# 762

Общи условия

Активация на акаунт