Минавала ли ви е някога мисълта за самоубийство?

• 32 170
  • 199
  •   1
Отговори
# 135
  • Linz
Рени и Дидитка, много хора имат такива мисли, но успяват да се отърсят от тях, но когато те са прекалено натрапчиви и притеснителни вече може да се помисли за обсесивно-компулсивно разстрийство и да се посети психолог, а при необходимост и психиатър. Като цяло тези мисли и мислите за самоубийство се пораждат от различни неща.
Сигурна съм в това.
Най-гадното беше след раждането на първото ми дете- обичах го повече от всичко и за това се страхувах да не му навредя, просто беше прекалено лесно.
Дидитка със сигурност не е психопат (някога беше най-сладкото момиченце, което съм виждала), нито пък аз- това са нормални състояния и няма нищо притеснително (поне докато са под контрол).

# 136
  • София
Да,минавала ми е мисълта и съм била на крачка да го направя.Беше в най най тежкия момент от живота ми.За радост и с огромната подкрепа и помощ на съпруга ми се справих.Бих казала дори,че излязох от ситуацията доста по-силна и преживяното коренно промени живота ми към по-добро.Не знам как да го обясня,обаче все едно стигаш дъното,буквално го усещаш с всяка клетка на тялото си и имаш два пътя-избираш да останеш там,на дъното или с много силен отскок се изстласкваш нагоре.Аз направих второто,но то е,защото имаше кой да ме изтегли.Предполагам,че ако до мен тогава беше някой психически лабилен човек като мен,вече нямаше да ме има.

# 137
Хора, пролетта дойде   bouquet Оставете самоубийствените мисли и се радвайте на живота  Hug

# 138
 Дидитка, поздравявам те за смелостта ти да споделиш на глас мислите ,които те мъчат. Няма да  пиша за  компетентността на някои колежки по форум,които бързо дадоха определението-психопат.
 До колкото аз съм запозната това, което те мъчи   е обсесивно-компулсивно разтройство,  старото му наименование натраплива невроза( от групата на   ПА, фобиите и т.н) .  Хронично е(за съжаление), на приливи и отливи . Мислите са следствие на повишена тревожност.   Опитай се да не се бориш с тях,а да търсиш спокойствие.  Мислите са следствие.  Опитай  с   терапия, спорт, иглотерапия.

# 139
Докато човек пише и споделя тук,как му е минавала мисълта за самоубийство-страшно няма.Истинските самоубийци не пишат,не заплашват и със сигурност нямат неуспешни опити.А дори да имат неуспешни опити,то в крайна сметка успяват.

# 140
  • out of space
Хора, пролетта дойде   bouquet Оставете самоубийствените мисли и се радвайте на живота  Hug

Бебе, пролетта е известна като сезона на самоубийците.

# 141
Дидитка, поздравявам те за смелостта ти да споделиш на глас мислите ,които те мъчат. Няма да  пиша за  компетентността на някои колежки по форум,които бързо дадоха определението-психопат.
 До колкото аз съм запозната това, което те мъчи   е обсесивно-компулсивно разтройство,  старото му наименование натраплива невроза( от групата на   ПА, фобиите и т.н) .  Хронично е(за съжаление), на приливи и отливи . Мислите са следствие на повишена тревожност.   Опитай се да не се бориш с тях,а да търсиш спокойствие.  Мислите са следствие.  Опитай  с   терапия, спорт, иглотерапия.

Съжалявам, че използвах тази дума, но наистина трезво-мислещ човек, едва ли би изпитвал желание да заколи човека до него.

# 142
Колкото и да съм мислила, че не би ми се случило- да, минавали са ми такива мисли. Преди година беше, но благодарение на отличен психар го преодолях.
Човек не бива да предава себе си, и хората, които държат на него.   Hug

# 143
Не, толкова много обичам живота, че дори и в най-мрачните дупки да съм била свряна, съм търсила лъч светлина, инстинктивно... и той ми се отблагодарява непрекъснато за тая моя любов.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 12:49 от luna

# 144
Хора, пролетта дойде   bouquet Оставете самоубийствените мисли и се радвайте на живота  Hug

Ааа, не съм съгласна. Пролетта действа стимулиращо и позитивно, природата се възражда, бушуват хормони... виж, есента по ми се връзва с депресии и лоши мисли.

# 145
  • Linz
Съжалявам, че използвах тази дума, но наистина трезво-мислещ човек, едва ли би изпитвал желание да заколи човека до него.
Къде прочете, че става въпрос за "желание"?!... Това е по-скоро страх, че можеш да го направиш, защото е супер лесно.

# 146

Ааа, не съм съгласна. Пролетта действа стимулиращо и позитивно, природата се възражда, бушуват хормони... виж, есента по ми се връзва с депресии и лоши мисли.

И аз така мисля.Това е най-хубавият сезон-зеленина,ухания,слънце,надежда ,че предстои нещо хубаво,приятно....А есента,колкото и да е красива понякога,я мразя,и наистина ме депресира Confused.
А може би,точно защото дори пролетта,с цялата си прелест не ги стимулира.....вземат това решение.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 13:57 от rozi-maxi

# 147
Къде прочете, че става въпрос за "желание"?!... Това е по-скоро страх, че можеш да го направиш, защото е супер лесно.

РЕНИ, аз те разбрах абсолютно.В ниаколко изречениа дублираше мои мисли.Надиавам се да държим тези страхове достатъчно далеч!!
Не четох циалата тема обаче за пореден път се убеждавам, че ниакои мисли никога не триабва де се изказват на глас.

# 148
  • София
  Мисли са ми минавали хиляди пъти, но до действия не съм стигала и слава Богу!

# 149

хората, които си дават сметка за тези си мисли, просто са се научили да се вслушват в себе си. виждат не само добрите си страни и "чуват" не само добрите си мисли. ако питаш мен, по-добре е човек да познава себе си добре и да осъзнае, че е и бял, и черен, вместо да игнорира тъмните си страни и да си мисли, че е много добър. нарича се самоопознаване. това че някой е осъзнал до някаква степен какво представлява, не значи, че ще заколи ближния. значи просто, че е по-напред от тези, които отричат тъмните си страни/мисли/чувства.

предпочитам да осъзнавам точно какво съм, вместо да живея в самозаблуда. това помага на човек да се контролира.

Общи условия

Активация на акаунт