Кълнове - да се храним здравословно

• 61 741
  • 392
  •   1
Отговори
# 330
Вчера следобяд заложих слънчоглед във вода  и чак сега се сетих  ooooh! дали му има нещо или да си го чакам да покалне  Thinking

# 331
Не ги хвърляй  Crazy Правила съм същия номер с небелен слънчоглед и си покълна

# 332
На мен на втория или третия ден покълналия слънчоглед като че ли ми нагарча, някой има ли мнение по въпроса?

# 333
Като пораснат прекалено много кълнчетата наистина и на мен ми нагарча. Не ги оставяй толкова дълги. Като са на поници листенцата на мен не ми харесват, също ми нагарчат и ям само стебълцето

# 334
Благодаря Simple Smile оставих го и гледам че е започнал да покълва Simple Smile а това като мухъл върху семките беше нормално нали ? Имам още един въпрос по- колко кълнове трябва да се консумират на ден и кога ще забележа дали ми помагат ?  newsm78

# 335
Като станат по-големи кълнчетата на слънчогледа се появява нещо като мухъл върху кълнчето, това са наченки на корени, които после ще се развият. Ако има нещо, което прилича на мухъл върху самата шлупинка на семето си е мухъл  Laughing и трябва да се изхвърли. Вчера изхвърлих ленени кълнове, че пак се бях престарала в поливането  Blush
За количеството - не знам, колкото ти се ядат, не мисля, че може да  ти навредят. Все пак ако не мислиш главно на това да се изхранваш  Wink Не знам за какво ги ядеш и за какво очакваш да ти помогнат.

# 336
Мерси Стефи Simple Smile ами значи е мухъл, защото е по черното Sad но съм чела някъде че се получава от власинките на семката и затова и миналия път ми се получи така, но си ги изядохме хаха Laughing започнах да ги ям за подсилване на имунната система и за разкрасяване Simple Smile затова питам на какъв етап да очквам подобрение и дали имат изобщо някъкъв видим ефект ?

# 337
От скоро си хапвам кълнчета и други вкусотийки, не съм забелязала, да съм станала по-красива  Wink Отслабнах, но не от кълновете, лицето ми не е толкова свинско, както преди  hahaha Не знам, не съм компетентна всъщност

# 338
  • София
Правил ли е някой кълнове от нахут в буркан?
Нямам микроферма, но си правя кълнове в буркан от люцерна, жито, леща и броколи-стават хубави.
Иска ми се да направя и от нахут, но не знам дали ще станат в буркан. Ако някой има опит-нека сподели. Laughing

# 339
Стават, разбира се, в буркан. Така както мунг, леща.
Но аз нахута го накисвам повече от 12 часа. Покълването пак му е за 2-3 дена като гледам да не го оставям да пуска дълъг кълн.

# 340
  • София
Благодаря ти Вери.  bouquet
Ще пробвам.

# 341
Аз вчера накиснах нахут за 10 часа и го сложих, сега ще видя дали ще покълне.
Значи нахута покълва по-бавно от лещата, така ли?

# 342
Не може да се каже с категоричност.
Много зависи от средата в помещението - температура, влажност....

# 343
Хихи, и аз снощи сложих нахут за кълнове. Ще го ползвам в суров хумус - имам една кофа суров, небелен сусам.

# 344
Много бързо ми покълна нахута, даже си мисля, че по-бързо от лещата.

Общи условия

Активация на акаунт