Хитрини за справяне в кризата?

• 215 028
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 75
  • София /Абсурдистан
Повечето неща сте ги изброили, аз мога да допълня за праха за пране - ползвам израелския прах - САНО концентрат - 1 мерителна лъжчка на 5кг. пране, при непълна пералня се слага половината, излиза много икономично и пере отлично. Купувам универсалния с жълтата лента - за бели и цветни дрехи и за петна.

# 76
Това за храната съм го чувала от разни ветове.
Не знам до колко е вярно, но горе-долу има логика - ако в котешката храна се слага определено количество, някакви си добавки, то в кучешката - са други количествата и добавките.
За "пристрастяването", обаче не любимците ни към консервите и сухите храни (купените) съм чувала (по-скоро го прочетох някъде), че слагали страшно много мононатриев глутамат в тях, за да са им "вкусни" и да не искат да ядат нормална храна...

# 77
Стига бе, хора-затова ще ни умре бизнеса(((

# 78

Та така.. работите отиват натам че много инетернет доставчици ще умрат скоро време. Така както в чужбина почти никой не плаща за ползването на интернет.

Айде пак за чужбина - така като гледам нямаш идея как е в чужбина и колко струва интернета там.

# 79
Това за разликата в храните за кучета и котки е вярно.
Овкусители слагат в по-евтините храни доколкото знам, за това и много кучета ги предпочитат.
Весела, защо да умре бизнесът?
Моето семейство предпочита българското.
Е, българско масло няма да купя, каквото ще да става, но като цяло залагаме на нашенски продукти. Въпреки че голяма част от производителите (в никой случай всички!) лъжат за произхода на стоката.

# 80
Норвегия- Интернет около 125 лв. месечно, цифрова телевизия около 280 лв. месечно и отделно такса на държавната телевизия около 500 лв на година. Няма ни6то безплатно.

# 81
Oх, спрете се с този Интернет!!!

Аз съм пуснала Интернета на хотела "ми" на свободен достъп. Не искам пари нито от клиенти, нито от случайно преминаващи, нито, ако някой съсед "лови" мрежа!

Интернета вкъщи е с парола! Достъп имам само и единствено аз!

Ако Mimci "хваща" Интернета на хотела ... тя краде ли ме? И какво следва, след като аз съм съгласна да ме "краде"?  newsm78

--------------------------------------

По темата:

Напоследък готвим повече вкъщи - топло, вкусно, евтино.
Храна пазаруваме по списък и не се подвеждам по "промоции"  Laughing
Пазарувам дрехи или от чуждестранни сайтове или от Илиянци! (да, колкото и да се чудят някои хора,  дрехите в 90% от магазините в Бургас и Варна са именно от Илиянци).
Козметика: лаковете от 2лв вършат същите чудеса като тези от 20лв.
Прах за пране: Ариел, но ми го носят в един голям чувал от Турция на символични цени. (Незнам дали е менте, но дрехите са чисти и ухаят хубаво).
При последните няколко пътувания до София, ходих с автобус за 20лв, вместо с колата за 120лв.

В общи линии май е това  Thinking

# 82
Oх, спрете се с този Интернет!!!

Аз съм пуснала Интернета на хотела "ми" на свободен достъп. Не искам пари нито от клиенти, нито от случайно преминаващи, нито, ако някой съсед "лови" мрежа!

...

За хотел или заведение е различно - аз лятото сядам само в кафенета с уайърлес, т.е. ти си го избиваш с такива като мен  Peace  и накрая и двете сме доволни  Hug Обаче не е сигурно, че комшията ще остане доволен, ако се покатеря на трафика му.

# 83
лаковете от 2лв вършат същите чудеса като тези от 20лв.

Tired Ох, не е вярно. Аз опитах, пусто изкушение, цветовете са страхотни, но качеството е ужасно, лака се цепи на 'ленти' и на 'люспи' навсякъде по нокета  Shocked /на Голден Роуз/. Сега съм си взела на Флормар, да видим.

Обаче не е сигурно, че комшията ще остане доволен, ако се покатеря на трафика му.

#2gunfire аз само да разбера, че някой че качва на моя трафик. Плащам си 20 лв/месец и дори да има възможност, не искам да ми го ползува друг.  Crossing Arms

Също така искам да опитам номера с веро в миялната.  Peace
Много хубава тема, изчетох я цялата. Не мога да се включа с някакви идеи, а сетих се - Нескафето на Нова Бразилия е с повече от левче по-евтино от нескафето на Нескафе, а е страхотно. Мъжа ми пие такова и е възхитен, ако има и други любители, могат да го пробват.  Peace

Хубаво е човек да си прави сметка, без значение има ли криза, и какъв му е дохода.

# 84
И аз не мисля, че начин за справяне в кризата е да се "закачиш" на мрежата на съседа, само защото е "отключена". По-скоро ми изглежда като поредния тарикатлък на дребно.
10 c's го е обяснила много добре.
Имам позната обаче, която преди да си пусне интернет вкъщи, ползваше точно такива мрежи. Даже беше силно възмутена, когато попадаше на "заключени" мрежи с думите: "Ама въобще за какво ги имат като не са достъпни?!"  hahaha

# 85
Е, то същото като комшията, който краде парно, знам го 100%, защото и на нас ни е предлагал.  Joy
Няма да го издам, че плащаме по 10лв повече загуби на месец на семейство във входа заради него, дано да е щастлив и да забогатее.  Hug  Sick

нали така, неговата разлика я плащаме другите като загуби?

# 86
... Много хубава тема, изчетох я цялата. Не мога да се включа с някакви идеи, а сетих се - Нескафето на Нова Бразилия е с повече от левче по-евтино от нескафето на Нескафе, а е страхотно. Мъжа ми пие такова и е възхитен, ако има и други любители, могат да го пробват.  Peace
...

Ние пием само нес кафе, ще пробвам това на Нова Бразилия.
И аз да се включа по темата, макар и скромно - понеже в Пикадили е Месец на кафето и има намаления, и скръндзавите Фантастико са намалили нес кафето... с левче някъде (средната опаковка).

# 87
Много хубави съвети сте споделили. Hug Особено сайта с обувките ,направо очите ми изтекоха.Не помня кой го беше пуснал ама огромно БЛАГОДАРЯ.Само да попитам :За поръчка се обаждам на телефоните и ми казват дали имат в наличност номерата,нали? newsm78
А сайта крокотак е направо уникален.Пратих сега мъжо на другия комп да принтира за малкия задачки. Party
Това с верото в миялната също ще го опитам .Аз наскоро чух от една позната ,че е пробвала.Каза ,че е измило чашите ,е пени се повечко ама по изключение става. Peace
Моите хитринки общо взето са споделени и описани от вас,така че няма какво ново да добавя,освен това че кучето го храним с остатъците от нашата храна.Никога не сме му купували кучешка храна (порода немска овчарка )и слава Богу си е здрав вече около 15г. Heart Eyes

# 88
 Peace ще пробвам праха за пране и омекотителя на Клевер, марката на Била. Използвали ли сте друго от тази марка, за което да кажете, че е сполучливо, цените наистина са изключително добри.

Аз съм вземала филе бяла риба на 7 лв/кг  Peace

# 89
  • София
"Хитринките" си ги прилагам откакто се помня. Поначало внимавам как харча, за какво и колко. Но от качество на храната не икономисвам. С двама пубери вкъщи се яде често и по много. Готвя постоянно, рядко яден навън, децата обядват вкъщи. Така разходите ни за боклучави храни са ниски. И без това не сме много по излизането. Тока и парното няма как да ги икономисам, няма да стоя на тъмно и студено, я! Купувам това, което е нужно, мразя шопинга и безцелтото мотаене по магазините.

Имахме ние едни комшии-тарикати, дето решиха да икономисват от кабелна и интернет за наша сметка. Стъжних им живота по най-стария начин - оплаках се на всеки комшия, когото срещнах. Повече не са посмяли.

Общи условия

Активация на акаунт