Детегледачките

• 10 833
  • 227
  •   1
Отговори
# 210
Шегата настрана, познавам отблизо такава жена-трофей. По-млада с много години, и комай-това е всичко.
Но не ми се коментира повече, твърде лично е.

# 211
Детегледачката е добро решение,ако семейството може да си го позволи.

# 212
Детегледачката е добро решение,ако семейството може да си го позволи.

Еее, то не може всички жени да са трофейни съпруги. Много рядко семейство от средната класа може да си позволи детегледачка. "Позволи" означава, жената като работи да изкарва заплатата на детегледачката и още толкова поне, за да се усеща, че носи доход в семейството. Иначе ако само работи, за да си развява полите и да не си гледа детето и цялата и заплата отива за заплата на детегледачката, обяд и транспорт, защо изобщо се главоболи да ходи на работа? Това само ще покаже, че не и се иска да си стои вкъщи при дечко....лоша работа. А като не и се стои при дечко, защо въобще го е родила тоя дечко?

# 213
хммм, аз изкарвам за няколко детегледачки и пак не съм много сигурна, че си заслужава да се наема такава. ама това е защото не ми е дошло до главата все още. затова съм решила, живот и здраве, като дойде детето, според ситуацията да избирам вариант...

# 214
хммм, аз изкарвам за няколко детегледачки и пак не съм много сигурна, че си заслужава да се наема такава. ама това е защото не ми е дошло до главата все още. затова съм решила, живот и здраве, като дойде детето, според ситуацията да избирам вариант...

Еми така е, нали? Ако изкарваш супер много пари си заслужава да се върнеш на работа след раждането на детето, въпреки, че някои жени пак си остават у дома, за да не пропуснат нищо от развитието на малкия си човек. Но да кажем...оправдано е. Обаче да идеш да работиш като детегледачка например, щото и това е работа, и да наемеш детегледачка за детето си е ирония...Защото отглеждането на дете си е работа 24/7 и ако на някоя жена не и се харесва този факт, не мисля, че е готова да има деца.

И моля, не ме разбирайте буквално. Примерът е само пример показващ, че не е оправдано ходенето на работа само за да се изкарат пари да се плати на детегледачка....

# 215

Еми така е, нали? Ако изкарваш супер много пари си заслужава да се върнеш на работа след раждането на детето, въпреки, че някои жени пак си остават у дома, за да не пропуснат нищо от развитието на малкия си човек. Но да кажем...оправдано е. Обаче да идеш да работиш като детегледачка например, щото и това е работа, и да наемеш детегледачка за детето си е ирония...Защото отглеждането на дете си е работа 24/7 и ако на някоя жена не и се харесва този факт, не мисля, че е готова да има деца.

И моля, не ме разбирайте буквално. Примерът е само пример показващ, че не е оправдано ходенето на работа само за да се изкарат пари да се плати на детегледачка....
така Е и точно защото съм била такава искам да си гледам аз детето,не да наема друга !А и тази година следвам за последно и тогава ще се види,че заплатата където я вземах с 2 висши няма да я докарвам:)!Но да си тоя у дома и глезотии,че се изморявам и да наема жена за това #Crazyне е за мен,а и мъжа ми все ми казва,че последните 2 бяха все близнаци и казва,че само тризнаци вече могат да ме уплашат,иначе съм била на курорт с едно-прав е !:)

# 216
Хехе, да, колкото и парадоксално да звучи, ходенето на работа за някои семейни жени с дете/деца може да се превърне в лукс. Sunglasses

# 217

умф... че е така, така е. то до супер многото пари знаеш ли още колко много имам докато стигна, ако въобще... и пак казвам, мнението ми е абсолютно неадекватно, в смисъл че разсъжденията ми са теоретични - от много неща зависи. ние сме двама и изкарваме, но понякога пак изпадаме в такива разходи, че изпитваме затруднение да решим кое да направим сега - това или онова. ако останем без дохода на единия, не знам дали ще ни е безпроблемно - едва ли. така че, според ситуацията (живот и здраве, дано се случи някога да сме изправени пред тази дилема). ако съм нискоквалифициран работник, докато детето ми не иде на детска градина, няма да се замисля. но ако опре дотам, че да губя позиции в работа, която харесвам и е добре платена, не знам. аз нищо не изключвам като вариант, понеже в живота се случват непредвидени неща, включително и с доходите - налагат се всякакъв тип обрати, вече съм ги изпитала на гърба си и положителните, и отрицателните...

# 218
Той се чувства отлично с другите деца,в яслата ги учат на много неща.

Малко извън темата, но винаги ми е било интересно, на какво толкова ги учат в яслата, на което майката сама не може да научи детето си  newsm78 .
На навикване от лелки без образование,на ядене ,спане и игра под час(оказа се в една друга тем а,че режима  не бил необходим),на всевъзможни думи(само да чуете някой:) от на познатите ми децата) и на ......моля попълнте празното поле!

Това си е твое лично мнение,яслата на синът ми е перфектна,с хора професионалисти.

# 219
Той се чувства отлично с другите деца,в яслата ги учат на много неща.

Малко извън темата, но винаги ми е било интересно, на какво толкова ги учат в яслата, на което майката сама не може да научи детето си  newsm78 .
На навикване от лелки без образование,на ядене ,спане и игра под час(оказа се в една друга тем а,че режима  не бил необходим),на всевъзможни думи(само да чуете някойSimple Smile от на познатите ми децата) и на ......моля попълнте празното поле!

Това си е твое лично мнение,яслата на синът ми е перфектна,с хора професионалисти.

Навремето, когато синът ми беше малък, в последните години на социализма една учителка от детската градина ми каза следното, няма да го забравя - "от детската градина се оплакват родителите, които могат да си позволят да не дават детето си и да си го гледат у дома", всички останали намират градинката за супер... Laughing Ама това беше през социализма, когато всички бяхме бедни...та трябваше да работим, че иначе глад....

# 220
Аз не съм дала детето си на ясла от финансова гледна точка,напротив,както бях споменала от безработните щях да взимам повече ако си бях останала в къщи.Причините ли?
Сигурно вече се повтарям,но за мен е важно
1.той и аз да общуваме с хора/деца
2.аз също имам нужда от почивка

# 221
Аз не съм дала детето си на ясла от финансова гледна точка,напротив,както бях споменала от безработните щях да взимам повече ако си бях останала в къщи.
Важното е детето ти да ходи с желание на ясла и да се чувства добре там. Защото, имаме едно съседче, сутрин буди цялата кооперация от рев като го водят на ясла, дере се милото все едно го колят. Мъжът ми се е засекъл с родителите на паркинга и ги е попитал как се чувства детето им в яслата, харесва ли му (защото и нашето дете е горе-долу на същата възраст). Те са му отговорили: " М, кой го пита" и са набутали детето в колата. А това са хора, които са добре финансово, имат заведение в центъра, могат да си позволят детегледачка или майката също може да си го (гледа ако иска). Но...ето, тя ходи по салони, винаги е в безупречен външен вид, има време за себе си и така.

# 222
Аз не съм дала детето си на ясла от финансова гледна точка,напротив,както бях споменала от безработните щях да взимам повече ако си бях останала в къщи.Причините ли?
Сигурно вече се повтарям,но за мен е важно
1.той и аз да общуваме с хора/деца
2.аз също имам нужда от почивка

Почивка от какво?

# 223
Ами почивка от детето.Нямам ли право.Наистина ми е много изморително и ми е необходима такава почивка.

# 224
Ами почивка от детето.Нямам ли право.Наистина ми е много изморително и ми е необходима такава почивка.
Вземайте си я!Важното е човек да си знае приоритетите!

Общи условия

Активация на акаунт