Кога махнахте решетката от детското креватче?

• 20 359
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
Бояна Ламбер , savina_33 , Благодаря.   bouquet

# 31
 да споделя и моя опит - при първото падане/прескачане, махнахме решетките

# 32
Аз я махнах като тръгна на детска градина. Нали там за разлика от яслата не спят в кошари  и би трябвало да свиква. Е, пада 1-2 пъти седмично, но при нас е ниско и меко, пък и слагам възглавници. Според мен по-опасно беше, когато нощем насън се опитваше са прескача решетката, добре, че бяхме в една стая.

# 33
  • до една звездичка
да споделя и моя опит - при първото падане/прескачане, махнахме решетките

На каква възраст се случи това?

# 34
  • София
Не съм anbeta, ще напиша за падането на Дияна Simple Smile
За 1ви път падна през решетката на 8месечна възраст. След това обаче нямахме никакви проблеми. Решетката сме махнали може би година по-късно.
От нейното легло (без решетка) не е падала, но е падала от нашето.

# 35
Не сме,махнахме само няколко от пречките към годинката.След като се научи да излиза от креватчето все я намирах в голямото легло в стаята й сутрин.Към година и половина вече си спеше в голямото,не е падала.В началото обаче бях заредила пода с възглавници за всеки случай.

# 36
  • София
Запис в темата. Интересно ми е да следя мненията ви. Ние още не сме я махнали, т.к легълцето й е високо (под матрака има два реда с чекмеджета) и ако падне, ще се удари.
Може би скоро ще махнем решетката и отдолу ще заредя с възглавници, одеала...знам ли.... newsm78

# 37
Ние нямаме креватче с решетка, ами преносима кошара. Но проблемът с прескачането й го имахме преди няколко месеца.
Оттогава дъщеря ми започна да спи нощният си сън на голямо стандартно легло. Преместих я там, когато започна да се опитва да прескача мрежата на кошарата, за да излезе сама (беше някъде на 1 г. и 7-8 месеца). Вече не искаше нито да спи, нито да стои там. Като я преместих на голямото легло, миряса веднага.  Simple Smile Явно се почувства голяма и самостоятелна, понеже може да ляга и става сама когато пожелае. Не е случвало да пада, докато спи.
Предпазните бариери, за които е писала Бояна Ламбер, са много практични и аз съм харесала такава. Но докато купим, съм измислила временен вариант за обезопасяване през нощта - от едната страна леглото й е долепено до стена, а от другата му страна слагам кошарата по дължина, просто я долепям до леглото, когато детето си легне вечер. Ако се събуди и реши да става, се изнизва през долната част на леглото. Така всъщност кошарата ми върши работа на предпазна бариера в момента.    

# 38
На почти три години.
Тогава всъщност й купихме нормално, голямо легло. Дотогава спеше в кошара от типа на преносимите.

# 39
  • Бургас
От 3 годишна спи на нормално голямо легло,но вечер я барикадирам с матрачето от кошарата.Уж само първите няколко дни само,а вече стана година и половина.Въпреки това веднъж я намерих между матрака и леглото.

# 40
  • София
на година и десет месеца, когато един ден отиде до спалнята и след малко го намерих вътре, беше влязъл сам...което за мен значеше, че скоро ще направи и обратното и най-вероятно като няма матрак да омекоти ще се нарани.
Махнахме 3 пръчки...спа още точно 1 нощ в леглото си и това беше...премести се при нас, нямаше сила, която да го задържи вътре, и това след почти 10 месеца, в които го слагах и заспиваше за 5 мин сам в леглото си... Simple Smile

Иначе има едни преградки за целта, докато е малко детето да не пада от леглото.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/advanced_search_r … 0&x=0&y=0 от този тип.

Към 3,6  направихме голямо то легло вече и си се пренесе и си спи там Simple Smile  първо нямаше проблем, после 2 нощи подред падаше от леглото докато спеше...мислех да взема от тези решетки, но не взех, сложих един стол просто до главата му, с облегалката към леглото и няма проблеми.

# 41
След първия опит за прескачане - около 1 годинка. Но моето дете е много диво !

# 42
Преди няколко месеца махнахме решетката,но съпругът ми направи малка оградка не на цялото легло,за да може да слиза сама като се наспи.Иначе детето ми направо е като центрофуга по време на сън-заспива на юг,след малко главата е на север и така цяла нощ.

# 43
  • най-шареното място
Преди 2, преместихме на едичнично легло.
Не е имало падания в малка възраст, по-късно - няколко. Но се събуждаше и обратно в леглото. Или аз чувах и отивах Simple Smile

# 44
  • някъде
на 3г и половина
все още слагам стол, за да не падне случайно през нощта

Общи условия

Активация на акаунт