ОСМОКЛАСНИЦИ - последна за випуска

• 25 000
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте , тази сутрин прочетох статия за промените в образованието който се готвят .
Заглавието и леко ме стресна , явно двойката вече не е критерий за това че ученика не е усвоил учебният материал .  Thinking

"Минаваш с двойка"
http://www.moreto.net/novini.php?n=82726&p=2

# 76
  • София и там където не се пуши
maia75k Това може само някои да го разберем. Например моя малък сън е дислектик, но много умно дете. За него му се дава шанс по предметите, които просто не може да разказва устно, да не получава дори оценка, но такива деца, ако избутат 7 клас, после стават точно в областта която разбират, направо таланти. Не може например предмет като човекът и обществото да остави детето в някой клас – ами назначават се комисии които дори преценяват това дали е затова че не учи или просто не му е по силите.  Лошото е, че такива деца (ако не са разбрани) се навикват, че не учат, а те са интелигентни и разбират че има проблем, започват да бягат и да правят и други бели, дори наркотици и т.н.

Избутахме с много добри оценки с много труд, а сега отмениха оценките  Joy

# 77
  • София
Коментирате промените в образованието и аз да се включа в темата. Знам, че сте от информираните.
От тази година ли ще отпадат подготвителните класове в у-щата с разширено изучаване на език?

# 78
  • София
 Момичета, по повод благотворителните концерти: Аз бих отишла на този - надявам се да мога - фен съм на Мери бойс бенд, а и на другите. По повод концерта за Гого - имам по-особено отношение (не че не съчувствам на тази драма)

Концерт за Миро

Акага, БТР и Милена и много други пеят в помощ на
Миро от Мери Бойс Бенд

Sofia Live Club
пл. България 1, НДК,
подлез с фонтаните
19:00 ч. вход: 12 лв.
24.4.2010
събота

# 79
  • София
Привет  на всички !

pinko като прочетох за 133 у-ще и не можах да не пиша !
Малката ми дъщеря е там и аз не съм доволна  от госпожата и не ми харесват много неща!
Отделно се пише в медиите , че едва ли не там от 1 клас учителите не пишат на дъски , а си подготвят уроците на компа !А девойката  не е виждала комп в у -ще !!!!!Камо ли да и преподават !
Когато завършваха 12 клас  3 часа тупаха цигани едни кючеци  пред у -щето и се хвърляха салфетки !...
Другата ми дъщеря - до 7 клас беше в 32 соу и много се хвалеше с материалната база на кабинетите !Всички деца продължиха в само елитни у- ща !

# 80

Според мен в България НЯМА елитни у-ща поне сред държавните, за частните незнам. Има малко по-добри и други с малко по-слаба дисциплина и потготовка.
 На всички у-ща базите са в ужасно състояние мизерно, общо взето от миналия век, не могат толкова правителства с едната поддръжка дори да се справят и само се събират от родителите средства за разни ремонти. Учителите са също от тогава със съсипани вече нерви. За какви елитни у-ща говориме.
Спуска се учебна програма еднаква за всички и изискванията са еднакви.
И съответно има деца които ги мързи да учат и други по-старателни които ще успеят да постигнат повече, но и не без помощта на допълнителни занимания и уроци.
А като цяло системата е толкова недомислена и за това според мен няма добри специалисти тук.
Защо примерно в езикова гимназия трябва да се влиза с изпит по математика, за да учиш чужди езици?

# 81
  • София/Осло
 В България отдавна оценката не е критерий за това колко знаеш. Твърдо съм за това "Минаваш с двойка".  Peace
Както и този термин "елитни училища"- ами той просто е останал от едно време.

# 82
  • София и там където не се пуши
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489465.0 Съничка ето тук се оплаквам, че по-добре да събират пари и да ремонтират, а не да падат стъкла по главите на децата.

И аз отдавна съм си казала мнението за елитните училища - те такова нЕма.

Междудругото - и елитно частно твърдо няма. Частното е добро с това, че там са малки класове и някакси няма юркане и на децата им е спокойно и добре. Такова препоръчват за малкия ми, но докато можем ще караме в общинско.

# 83
  • София/Осло
Dorothy - ами то и в частните е една бозааа...там пък са съвсем други проблемите, но всички ние ги знаем де.  ooooh!
Училището съвсем не е това ,което следва да бъде.  Thinking

# 84
  • There I was on a July morning
Пускам снимки от екскурзията.
Малко са, тъй като детето се сърди като пиша за него и го показвам във форума.
Паролата я знаете  Wink

http://skubidu1.snimka.bg/europe/france.494294.18360680

# 85
  • България
Скубиду , снимките са чудесни, а детето ти е ПРЕКРАСНО! Сърди се защото не знае колко сме луди Wink.

# 86
Скубиду, благодаря за снимките! Hug
Прекрасни са, дъщеря ти също!  bouquet
Ами и аз да бях на нейно място щях да се сърдя. Crossing Arms

Да внеса отново малко спам...въпреки, че се чудя: Що е то спам и има ли почва в нашата тема?
Да ви кажа...нашето семейство ще преживеем кризата.
Малкият ми син започна да ака стотинки.
Днес в памперса му намерих една стотинка. Надявам се, следващият път да ме зарадва с левче. Joy
Майтапа настрана, но много се бях притеснила. Вече всичко е наред

# 87
  • София
А най-добре следващия път направо по 2 евро. Grinning Joy Joy
Е, те малките имат навика да пъхат разни неща в устата. Лошото е на моменти, че и в ушите и носовете ги слагат. Преди време един лекар-хирург беше публикувал колекцията си от такива извадени находки.

# 88
  • София
Скубиду,  Hug б лагодаря ти че сподели снимките с нас!
Ауу,, щерката е много готина!   bouquet
 Може ли да покажа една французойка на Христо? Wink

ФранShocked аз каквато съм си шашната, сигурно щях да припадна!
Обаче - браво на детето - изход от кризата е и още как!  Joy
Децата обаче са така,.. ти го знаеш 3 пъти по-добре от мен  hahaha

# 89
  • България
 Фран , вие не само ще преживеете кризата, но има реална опасност и да просперирате по време на нея ! Joy Joy Joy
 Да е жива и здрава душичката, нагушкай го от мен  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт