Фотография # 47

• 32 156
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Ако на някой му се разглеждат снимки една пеперудена серия от мен  Simple Smile Надявам се да ви хареса  Wink

http://kraleva.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html

Free Soul , честита годишнина с малко закъснение, но от сърце  Hug Много семейно щастие ви пожелавам   bouquet

# 511
Пак изчезнахте:))
Докато подреждах си намерих ей това в архивите

# 512
здравейте...дами ..един въпрос... снимах снимки с канон 450 д в АЕВ Auto Exposure Bracketing дето прави 3 снимки ...Това наподобява ли НDR ? ...и ако да ... как след като имам и 3-те кадъра (светъл , среден и тъмен) да ги обединя в един кадър ... наистина незная 

# 513
Светле честита годишнина и от мен на патерици;) нека любовта никога да не ви напуска;) обичайте се;) Hug Hug Hug

Аз миналата седмица в родилният дом празнувах 17 години от както съм с мъжът си;)май има нещо вярно, че май е месеца на любовта;)))))))))

Рибке бебето се казва Андреа Laughing ако някой си хареса шапка да ми пише да му пращам за фотосесии Hug Hugте и без това ще стоят така Laughing

# 514
Честита годишнина на Светлето, много любов да озарява семейния ви живот  Hug
Честит РД на 11-майските ни Теленца и майките им  Heart Eyes

здравейте...дами ..един въпрос... снимах снимки с канон 450 д в АЕВ Auto Exposure Bracketing дето прави 3 снимки ...Това наподобява ли НDR ? ...и ако да ... как след като имам и 3-те кадъра (светъл , среден и тъмен) да ги обединя в един кадър ... наистина незная 
Да, това е основата, от която се компилира HDR. Имаш поне 3 начина да процедираш по нататък, за да го превърнеш в "истински HDR" - 1. Програмата Photomatix (най-известната за тази цел - http://www.hdrsoft.com/); 2. Да ги смесиш във Фотошоп - File -> Automate -> Merge to HDR (този начин го водят по-слаб от Фотоматикс); 3. В Лайтрум също има начин по мои спомени това да стане... сек да потърся един много популярен тюториал... ето: http://www.vanilladays.com/wp-content/uploads/2009/06/hdr_tutorial.pdf

Момо, чета основно като ме нападне поредното безсъние  Rolling Eyes, но най-често като се зададе въпрос гугълвам и вече съм си създала някакъв собствен филтър за резултатите = т.е. има много популярни и сериозни форуми и  когато гугъл ми изплюе резултат на търсенето от тези форуми чета коментарите там по диагонала, обикновено е синтезирано и полезно, да не говорим колко се умножиха tutorials в Youtube и колко бързо попадаш на интересно и релевантно обяснение!

Асол, Jaly, Free -  както винаги поднасяте поредния пир за очите  Shocked

# 515
шоши , страхотни са пеперудените! С какво си ги снимала?

# 516
здравейте...дами ..един въпрос... снимах снимки с канон 450 д в АЕВ Auto Exposure Bracketing дето прави 3 снимки ... 
Какво е това Blush

Пеперудите са разкош, също и на Джали архивът.

# 517
Шоши, пеперудите наистина са страхотни. Прилича на ръчно-фокусен обектива.

Джали, как успя такъв пейзаж на 1.4 да снимаш. Чудесен е.

Hug за милите поздрави.  Simple Smile

# 518
Пеперудите са снимани с 50мм 1,4, само последната е със 70-200мм.

# 519
Нещо съм назад в писането и четенето в темата напоследък...
затова (и дано не пропусна някого...)
Честито на:
Веси за Рождения Ден! - много щастие и радост
Калина за новия обектив! - мнооооого прекрасни снимки с него!
Фрий за годишнината! още много дълги години щастлив семеен живот!
на Ели, вече й честитих, но нищо - честито отново!   bouquet

Шоши, пеперудите наистина са разкошни... като знам как ги гоня и аз за снимка... ама то обектив се иска за тази работа  Grinning

Джали...леле, много хубави архиви... подреждането винаги носи нещо позитивно Simple Smile

На Асол й писах във фликр... мнооого кефи

Добре дошла на Муззза!

Уау, сега видях, че Шоши е снимала с 50-ка  пеперудите...
Браво на теб! Аз ги гоня из полята, а те бягат ли бягат... Хахахах!

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 17:44 от Winternana

# 520
Free, верно е на 1.4 Joy еми какво да кажа... освен на новите да не гледат пропъртис на тая снимка, щото пейзаж не би следвало да се снима на таква бленда Embarassed

Гледам преди две години яко съм била зарибена да снимам китки Laughing

# 521
Free[/b], chestita godishnina! Mnogo zdrave i shtastliv semeen jivot pojelavam!  bouquet

Jaly, strahotni cvetove i vnushenie si dokarala v tozi peizaj!
A seriata s Maria naistina e prekrasna - edna ot edna po-hubavi!

Asol
, komentirah, haresva mi mnogo. I v cvetno sigurno shte mi haresa.

Shoshi, hubava seria!

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 15:35 от Лeни

# 522
  • Стара Загора
снимах снимки с канон 450 д в АЕВ Auto Exposure Bracketing дето прави 3 снимки ... 
Какво е това Blush

Теоретично погледнато, това е снимане в серия от по 3 кадъра, които са с предварително зададено от снимащия отместване в компенсацията на експозицията... Като пример: кадър без компенсация, кадър с компенсация -2,0 EV и кадър с компенсация +2,0 EV... Числото на компенсацията може да се зададе от снимащия...
Практически погледнато, същото "упражнение" е по-добре да се прави със статив и дистанционен спусък (самоснимачка)...
Останалото го е обяснила Агентът...

# 523
Оооо Експрес, ти  се появи пак сред нас, ами добре завърнал се;))
лени, писах ти във фликър.
Нана,  хубава, една идея, ако е по светната, на мен лично  щеми харесва повече:))

А аз взех да си харесвам архивите:))

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 20:04 от Jaly

# 524
  • Стара Загора
Добре заварили... Аз нещо хич не се хващам за фотоапарата... Ръдко снимам каквото и да е... Ето ви един ужасен пейзаж... Grinning

Edit: Нещо линка беше счупен, коригирах го...

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 20:04 от Ekcnpec

Общи условия

Активация на акаунт