). Ферхунде влиза в дома им и от вратата започва да недоволства, а двете сестрички са много щастливи, защото в нейно лице виждат човек, който ще внесе малко разнообразие и веселие в дома им.
Стария Али Ръза едва успява да се вреди и да купи малко дърва и храна за зимата.
). Сириеца започва да я ухажва, води я на разходки, купува и туй-онуй (парцалки, накити и прочие) и на кухата лейка колко и трябва, за да си повярва, че е кралица. Един ден и купува палто (прословутото палто
, та за да не ги обидел щял да вземе за жена малката им дъщеря Неджля. Хайрието, въх сакън, да я даваме, поне тя да се уреди в живота, Неджлято - и тя проста овца - щом ме иска, да ме взима, но тайничко се кефи, че по този начин ще натрие носа на сестра си като и отнеме богатия жених... (патка, само ако знае къде се натриса
)... И така - прекрачвайки за пореден път принципите си, Али Ръза склонява и дава по-малката си дъщеря за жена на сириеца. Обаче Неджля остава с пръст в уста - вместо големи палати и охолен живот, в Сирия се оказва, че ще дели един покрив на схлупена къщурка със стария и злобен баща на сириеца плюс двете му други съпруги и една сюрия дечурлига...Пише писма до родителите си да дойдат и да я приберат, но баща и я отрязва - това е мъжът ти, който ти си го избра, това е неговия дом - оправяй се, няма мърдане, там ще си седиш...
), се връща в Истанбул, но не се прибира в дома си, а като скитник се лута из града. Разболява се и лежи в болницата когато там го откриват Хайрие и Лейля. Междувремено Хайрието и Айшето са отишли да живеят в апартамента на Лейля (осигурен и от адвоката, който всяка седмица и дава по няколкостотин лири и общо взето трите си живеят доста добре и охолно). Двете го прибират при тях и след кратко време той успява да оздравее. Осигуряват му слънчева стая с изглед към морето, изкарват го на разходка с файтон, хранят го добре... От време на време адвоката организира вечеринки в апартамента на Лейля, на които присъства и Али Ръза - живуркащ и преживяващ последните си дни от живота, потъпкал всичките си морални ценности, оставил се на течението на живота...
Благодарности за темата!
Оформлението този път ме грабна! 
Гледам, за мъжка красота си говорите, а...? 

Благодарности за темата!
Оформлението този път ме грабна! 
Гледам, за мъжка красота си говорите, а...? 

И старата снимка ...

айде,соя-фен,айде

Препоръчани теми