Раждане на 62 години

• 68 615
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 195
Баща имат ли си бебчетата, и той на колко години е?

Жената живее сама, доскоро е гледала възрастните си родители.
Донорската яйцеклетка е оплодена с донорска сперма.
Четете де, има линкове  Peace

# 196
Да, много е да си майка на тази възраст, но не е забранено.
За момент се опитах да си представя свекърва ми или майка ми , и двете над 60, да бременеят. И....просто е мисията невъзможна отвсякъде.

# 197
  • Sofia
Мисля, че в статията се споменаваше, че едното момиченце е кръстено на майка и.
азаф, ако се отърсиш от буквализма си и помислиш логично, ще разбереш, че това е така. Рискувала е живота си, като го е сторила с ясното съзнание за това. Т.е. като лекар е била напълно наясно с  рисковете, които поема на тази възраст с това начинание. Вярвам, че сравнение с твоята рискова бременност не може да се прави. Защото нито си била на тази възраст / доколкото ми е известно/, а в детеродна такава, нито може би си забременяла въпреки предварително сведен до знанието ти факт, който би могъл да създаде заплаха за живота и здравето на теб и децата ти.
А този риск конкретен е поет в името на какво? Оправдан ли е? Ако е за да спаси живота на вече родените си деца - би бил. Но за да осъществи едно начинание, имащо характера на фикс идея, го прави единствено маниакален.
Да, за човек, способен на подобни натрапчивости, на действия и постъпки минаващи пределите на допустимото, считам, че може да се направи обосновано предположение, че вероятно е негоден да се грижи за лица поставени в зависимост от него.
А възможно е и да е опасен.

# 198
Аз лично се паля по темата, защото имам много близка приятелка /разкошен човека/ на над 40 г., която познавам от няколко години и знам колко много иска дете, а не смее, заради това как щяли да гледат на това хората. Sad

А какво и как би се случило с децата или с жената не искам да гадая - хората са различни. Може вкъщи да не я чака само телевизорът, а куп приятели и близки, може да води съвсем различен живот. Толкова ли нямате познати или близки на тази възраст? Та те отдавна са различни от стариците по селата, които са слагали забрадка на 50 г. и са нямали личен живот. Познавам толкова много хора на тази възраст, които са страхотни купонджии, невероятни хора и т.н.
Не искам да определям граници, в които човек може да води пълноценен живот. Да, много е да си майка на тази възраст, но не е забранено.

40-45 е едно, 62 е друго. Има много жени, които имат деца на 40+ години съвсем безпроблемно. Но за огромно съжаление, човешкият организъм си има някой ограничения. Sad

Не е въпрос на това какво ще кажат хора, а на съвсем прозаична физиология. Казвам го с голямо съжаление, по принцип бих се радвала за тази жена - ако не ми беше ясно какви проблеми стоят пред нея и пред децата.

Моето дете също е недоносено, родено в 30 г.с... При това имам подкрепата на съпруг, родители, сестри и т.н. - и пак е тежко. А тези дечица - под килограм - не знам...

# 199
  • София
За мен е безотговорно и егоистично. Така и не разбрах, защо има толкова много противници на сурогатното майчинство, а много от мненията за жени, родили на такава възраст, са по-скоро позитивни. Много се изписа в другата тема за някаква първична травма (дето за мен е малко под въпрос дали я има). В този случай обаче е сигурно, че малко или много децата са потърпевши. Какви мислите, че са шансовете да са здрави, щом са родени с тегло 500 и 900 гр? Нещо което е било напълно предвидимо, предвид възрастта на майката. И дори и всичко да е наред (което им желая от все сърце), как тази жена физически (че и психически) ще се справи с отглеждането на две деца. Та когато те ще са на 16, тя ще е на 78... май не е ясно кой за кого ще се грижи. Възхищавам се на борбените и упоритите хора, но не всичко и не на всяка цена... И все пак не разбирам защо не е било спазено ограничението на ин витро да се подлагат жени до 43 г. възраст. Явно лекарите са се полакомили за "славата", на екипа, осъществил успешно ин витро при най-възрастната жена в Бг. Все си мисля, че ако толкова много е искала да дари обич и грижи на детенце, е можела да го направи и по друг начин (нищо, че и е било отказано осиновяване).

# 200
  • София
Рационално? Жената явно не е съвсем наред, аз единствено недоумявам защо лекарите са позволили това. (както и защо правят секцио в 7 месец по желание, но това е друга тема)
Не е по желание. Ето цитат от статията в 24 часа: "Терминът ми за раждане беше определен от 19 до 25 юли, но от началото на този месец рязко се влоших. Започнаха да ми се подуват краката заради натоварването на бъбреците и сърцето. Д-р Георги Хубчев ме прие в отделението и изследванията показаха, че имам общ спад на белтъка. На 5 май решиха да направят секцио и да настъпи родоразрешението."

# 201
  • София
Не е редно, според мен, да раздаваме квалификации на ангро - дърта, луда, егоистка, ненормална, бабка и пр. Надявам се не говорите така и пред децата си.
Този, който е трябвало да  вземе правилното решение е колегата извършил оплождането. Първото правило в медицината - Преди всичко не вреди! е нарушено. И вместо да си представи как с болднат шрифт ще напише в СV-то си, че е забременил инфертилна възрастна жена е трябвало да помисли, че накрая на тази бременост абсолютно сигурно ще има две недоносени, с риск за живота им и за бъдещето им здраве, живи същества, две малки човечета, на които е навредено и чийто живот и бил застрашен още докато са били бластули.
Дано да оцелеят и да имат хубав живот!

# 202
Да. Дядо Господ. Прастар е, ама никой не знае на колко години е...

# 203
На колко години се излиза в пенсия?
На някой работодател може да му се роди "гениална"мисъл "сега е време за работа,ще раждаш като се пенсионираш!Няма кой да плаща болнични,да търси заместник,а и няма места в детската градина!"

# 204
  • София

Жената живее сама, доскоро е гледала възрастните си родители.
Донорската яйцеклетка е оплодена с донорска сперма.
Четете де, има линкове  Peace
[/quote
Благодаря ти за отговора Simple Smile

# 205
За мен е безотговорно и егоистично. Така и не разбрах, защо има толкова много противници на сурогатното майчинство, а много от мненията за жени, родили на такава възраст, са по-скоро позитивни. Много се изписа в другата тема за някаква първична травма (дето за мен е малко под въпрос дали я има). В този случай обаче е сигурно, че малко или много децата са потърпевши. Какви мислите, че са шансовете да са здрави, щом са родени с тегло 500 и 900 гр? Нещо което е било напълно предвидимо, предвид възрастта на майката. ...

Това се опитах и аз да обясня в онази тема.

# 206
Да, много е да си майка на тази възраст, но не е забранено.
Още няколко страници трябва да изпишем и ще успеем да те убедим, че не си права.  Laughing

# 207
Може вкъщи да не я чака само телевизорът, а куп приятели и близки, може да води съвсем различен живот.

Може, всичко може по широкия хипотетичен свят. Но ние говорим конкретно за тази жена: http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_476833_6.jpg

Според мен в плевенската клиника е трябвало тактично да й предложат да си вземе котка, ако се чувства самотна, след като и в София са й отказали ин витро, и социалните служби са отказали да й "дадат" дете.

# 208
  • Варна
Рационално? Жената явно не е съвсем наред, аз единствено недоумявам защо лекарите са позволили това. (както и защо правят секцио в 7 месец по желание, но това е друга тема)
Не е по желание. Ето цитат от статията в 24 часа: "Терминът ми за раждане беше определен от 19 до 25 юли, но от началото на този месец рязко се влоших. Започнаха да ми се подуват краката заради натоварването на бъбреците и сърцето. Д-р Георги Хубчев ме прие в отделението и изследванията показаха, че имам общ спад на белтъка. На 5 май решиха да направят секцио и да настъпи родоразрешението."

Не, Ника, нямах предвид този случай.

# 209
liana**, ами аз съм на мнение, че щом има подобна психологическа оценка на дарителите на яйцеклетки, трябва да има същото и за рецепиентите.

ОК, лошо няма да имаш собствено мнение  Peace
ДА ти кажа само, че дарителите на яйцеклетки минават през психологическа оценка, защото децата на реципиента ще носят техните гени.
Като не си наясно, вземи прочети малко.

Напълно наясно съм. )
А не смяташ ли, че и рецепиента има нужда от такава помощ. Тъй като "неговите" деца, реално няма да са негови и ще носят гените на донора?
Или за едните е нужно, а за другите не?
Хайде стига глупости...
Не, по твоята а и на много от пишещите тук логика, на реципиента ще му трябва врачка, за да види как ще му се развие живота, а не психолог. Да види ще живее ли, здрав ли ще е newsm78 Ако врачката каже ОК, давай, раждай, бъдещето ти е светло и живота ти дълъг, то тогава напред към инвитрото. ooooh!
azaf, не ти ли омръзна да спориш с всички останали. Темата се превърна на "всички срещу azaf и azaf срещу всички" Mr. Green
Ние ще си родим децата след 40 (живот и здраве и да даде Бог), а те нека си гледат внуците тогава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт