Отговори
# 30

благодаря ви за отговорите   Heart Eyes

а как разпределяте отношението масло-зехтин-сметана,
че като си се знам колко съм хитра,
ще си остана само на зехтина и сметаната

и този % въглехидрати от млечните ли ви идва или от плодове

и последен въпрос: колко се сваля  Embarassed

# 31
аз гледам моите мазнини да идват предимно от масло, кашкавал, месо и яйца и риба

сметаната консумирам само разредена за да избегна протеина и въглена

зехтина гледам да ограни4авам поради високото съдържание на омега6
от те4ните мазнини наблягам на студенопресовано олио от рапица, при него съотношението омега6/омега3=2:1, което е по4ти ОК (идеалното е 1:1 и надолу, т.е. омега3 да доминира), а при зехтина това отношение е 15:1, което е много

въгленът ми идва от зелени зелен4уци

колко се сваля е индивидуално
аз по4ти нищо
а има хора,свалящи по 60 кг годишно

предполага се 4е с този режим тялото само спира на идеалното тегло

хайде лека и до утре

# 32
М/удругото аз преоткрих маслото, откакто съм на режима. Преди също го използвах, но не всеки ден, сега имам чувството, че без него не мога, като във филма Джули и Джулия Wink
За останалите мазнини и аз съм като Mma Ramotswe, само че не съм виждала студенопресовано олио от рапица в нашите магазини, някой да си е купувал или просто не съм го забелязала?
И според мен се спира на идеалното тегло, в начлаото рязко свалих първите 2 седмици и от тогава не съм качила, нито свалила кило.

Госпойца Димитрова, дай да видим снимки Simple Smile

# 33
  • В центъра на мръсотията
... само че не съм виждала студенопресовано олио от рапица в нашите магазини, ...

Ето: http://www.bioslunceluna.com/shop/osnovni-hrani/rapichno-olio-green-bio.html

# 34
внимавайте с рапицата пък била и тя студенопресована - супер отрова  Rolling Eyes
по-добре зехтин и омега 6  Peace

Цитат
Rape is an oil that is used as a lubricant, fuel, soap and synthetic rubber base and as an illuminate for color pages in magazines. It is an industrial oil.  It is not a food. Rape oil, it seems, causes emphysema, respiratory distress, anemia, constipation, irritability, and blindness in animals and humans. Rape oil was widely used in animal feeds in England and Europe between 1986 and 1991, when it was thrown out. Remember the "Mad Cow Disease" scare, when millions of cattle in the UK were slaughtered in case of infection to humans? Cattle were being fed on a mixture containing material from dead sheep, and sheep suffer from a disease called "scrapie". It was thought this was how "Mad Cow" began and started to infiltrate the human chain. What is interesting is that when rape oil was removed from animal feed, 'scrapie' disappeared. We also haven't seen any further reports of "Mad Cow" since rape oil was removed from the feed. Perhaps not scientifically proven, but interesting all the same. US and Canadian farmers grow genetically engineered rapeseed and manufacturers use its oil (canola) in thousands of processed foods, with the blessings of Canadian and US government watchdog agencies. The canola supporting websites say that canola is safe to use. They admit it was developed from the rapeseed, but insist that through genetic engineering it is no longer rapeseed, but "canola" instead.

http://www.westonaprice.org/The-Great-Con-ola.html
http://www.besthealth.com.au/canoladangers.htm
http://www.karinya.com/canola.htm
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2000/01/16/da … s-canola-oil.aspx
http://www.breathing.com/articles/canola-oil.htm

погледнете как мазнините са представени в различните храни и в човешкото тяло и си направете сами изводите:

Цитат
Fatty Acid Composition of Selected Fats[3]   Fat or oil  

Saturated (%)  Monounsat (%)  Polyunsat (%)  

Coconut  91  6  3  
Palm kernel  83  16  1  
Butter  60  34  6  
Human milk  54  39  8  
Lamb  53  41  5  
Beef  45  51  5  
Pork  43  48  8
Human (body fat)  40  57  3  

Hen's Egg  39  47  14  
Chicken  35  48  16  
Cod  26  16  59  
Margarine (polyunsat)  24  21  55  
Soya oil  18  24  58  
Olive oil  17  74  9  
Corn oil  13  24  59  
Sunflower oil  10  20  66  
Safflower oil  9  12  75  
Canola oil  6  67  27  

Fats and Oils: The significance of temperature

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 18:09 от greendream

# 35
  • Варна
Хелоу! Да не изтърва клюкнята идвам у вас. Иначе напоследък съм мазен и физически, и диетично. Хъхъ. Но съм си все същия. Грух!
Успех на всички!

# 36
внимавайте с рапицата пък била и тя студенопресована - супер отрова  Rolling Eyes
по-добре зехтин и омега 6  Peace
...

моето е еко, затова се надявам 4е е ок

# 37
  • Варна
Хелоу! Да не изтърва клюкнята идвам у вас. Иначе напоследък съм мазен и физически, и диетично. Хъхъ. Но съм си все същия. Грух!
Успех на всички!
Хохоо, парашута ви много бърз бил....леко кацаш, няма сътресения.... Heart Eyes
Ми че пък никакъв не пишеш, само моделстваш-през прозореца гледаш...рокли сменяш...Айде моля, тука нямаш ли свои хора да ги навестиш...ахаа??

Госпойца Димитрова, дай да видим снимки Simple Smile
Тук  
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=3803&start=15   Поста на многоуважаемата tonimirka.. Laughing.

Сега съм сложила една зеленчукова супа за дребния мушмул-картоф,морков,чушка...туй-онуй, и много се изкушавам дали да не хапна, защото течна храна не съм яла отдавна, от друга страна бях предвидила за вечеря бекон,домат,маслини и крема -сирене.....
Сега ще видим колко ще съм гладна и дали ще дочакам супата или да засядам на беконЯ....

Друго щях да казвам-бе какви са тия въпроси,че и отговори....кое с колко омеги е, числа и съотношения...Народа една проста калкулация не прави,вие сте ми тръгнали да дълбаете във валентности , да обяснявате химични съединения...

.....Колко му е зехтина на една купа салата-1-2- супени лъжици, колко му е маслото на едни бъркани яйца-най-много 1 супена лъжица
Колко е една супена лъжица- 15грама , има и по 10гр....
Туй то...

Да не пиете зехтин, рапица, масло и сметана с литри,както се пие водата...
Хайде... Simple Smile

# 38
проблемът не е в това дали е еко или не е - погледни поне един от линковете, за да разбереш
става въпрос за здравето ти - това е генно измислено семе, абсолютно неподходящо за човешкия организъм и предизвикващо куп здравословни проблеми  Peace оттам - нататък колкото и да е "еко" няма никаква файда  Crazy

това достатъчно обяснява фактите

Цитат
Human (body fat)  40  57  3   
Canola oil  6  67  27 

# 39
  • София/Осло
Лелей, за малко да ви затрия бре  Mr. Green
Тук днес е нац.празник и от сутринта манифестирам  Laughing
Чудя се сега една сурова свинска кожичка какво да я правя  Crazy
Хайде утре ще се отчитам , че сега искам малко снимки да разгледам от днес  Flutter

# 40
Grinning Привет от мен!
Закуска-кафе със сметана!, бекон, яйце, маслини, сирене, масло, извара-от всичко по идея Laughing(ще започна и да си правя сметката), домат, краставица
обяд-извара със зехтин и краставица
междинка-бадеми, орехи, бекон, извара, кашкавал (по една хапка Mr. Green), половин кофичка кисело мляко
вечеря-омлет със зелен лук, извара, домати, краставици, маслини
Искам да направя едно уточнение-хапвам от всички неща по малко...
Моля ви за мнение  Embarassed
Навивам се тези дни да ида на мерене на мазнини, ама да видим. Grinning

# 41
  • Варна
Пипито, на мен всичко ми харесва  Grinning

Ометох си бекона и домата, изварата и малко крем-сирене,обаче много сол...защо така производствено солят...не отчитат интереса на индивида... Close

# 42
Да споделя и аз  Grinning Следобедна закуска пак кашкавал с масло + домат  Embarassed
Вечера - свински  пържолки с гъби чушка и доматки в гювеч + салатка

Много ми се подува корема. Не мога да си обясня защо и от какво. Тежичко ми идва храненето май  Confused

# 43
Добро утро   bouquet
Отново корема ми е подут  Confused Гадно ми е  Confused
Закусвах с 1/2 кафена лъжичка мед с джинджифил защото кашлям като магаре вече втора седмица + кашкавал с масло и 1/2 краставица  Grinning
Успешен и усмихнат ден на всички   bouquet

Edit: Премерих се. От вчера до днес ми показва 1 кг. отгоре Confused Не ми харесва така.. Къде бъркам?

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 08:48 от Kalinchica

# 44
добро ви утро
закуска: омлет от 3 яйца с малко кашкавал
обяд: като в4ера, пилеШко кюфте с аспержи и малко сос

кали, задържала си вода от неЩо
може да се подуваш ако си яла много зелен4уци, фибри алабала, те плюс това и задържат вода

тони, супер снимка
Щом така си изглеждала, зна4и може пак, поне да се доближиш до този вид

аз винаги съм била окръглена, макар и малко на кг
затова при мен борбата е безмилостна и трудна
поне ве4е под меките сланинови изолации има малко твърдо мускул4е, ама е малко

зелени ме4ти ме хвърли отново в оркестъра с тази ГМО рапица
тук ГМО уж е забранено
както и да е
засега имам само зехтин у нас
и май на него ще си остана
ще компенсирам многото омега6 с рибено масло и толкова
сега отивам да 4ета линковете и

тук лятото продължава
сутринта беше 20 градуса

пипи, вземи един ден си премери храната в гр за да можем да видим по колко % от всеки вид ти се пада

клавелке, искаме и ние снимки да гледаме
как се 4увства младежът?

за днес планирам най+после да отида да си взема щанга за моите тежести

хайде лек и слън4ев ден

Общи условия

Активация на акаунт