дете от семеен мъж Тема 2

• 36 661
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета! Извинете, че нахълтвам така с въпрос, но имам близка приятелка, която е изправена пред сериозна дилема и има нужда от отговор на някои въпроси. Та, един от тях е: при дело за бащинство изисква ли се ДНК експертиза, т.е. ако детето се води с "баща-неизвестен" би ли могло след време новият приятел на майката да го припознае като биологичен баща?
Благодаря ви в аванс  Wink

Припознаване може да се извърши по всяко време. Няма изискване детето да бъде припознато от човек, с който имат кръвно родство. То това е и смисълът - в случай че ББ го е хванала липсата, а има човек, който иска да поеме отговорност за детето - да го направи и без наличие на биологична връзка.

Срокът 1 година (може и да бъркам!) е за майката. Т.е тя има една година да предяви иск за бащинство

# 496
Fussii Едногодишния срок е за оспорване от бащинство, какъвто е случая
при Eliema и бившия и съпруг и този срок, ако бъде пропуснат вече ще имат сериозен проблем.

А другия е 3г за майката от раждането на детето и за самото дете, когато вече е
пълнолетно до 21г му възраст.

Дали ще има ДНК експертиза при оспорване на бащинството, ако и двамата са съгласни, че
вписания за баща не е биологичния такъв не се прави, освен, ако съдията не реши да изиска такава.

При другия случай, когато го съдят за бащинство и той отрича, че е бащa, се налага се назначаване
ДНК експертиза.

# 497
Fussii Едногодишния срок е за оспорване от бащинство, какъвто е случая
при Eliema и бившия и съпруг и този срок, ако бъде пропуснат вече ще имат сериозен проблем.

Hug да това е единственото в което съм сигурна
затова го повтарям от 5 страници насам, ама ....

не бях сигурна за другия срок, сега от теб разбирам че е 3 годишен . Просто не се занимавам със СНП и работя по студентски спомени  Laughing - ама предупреждавам де

Поправям се
... да сега вденах!

# 498
Здравейте Hug!
estrador78,точно така е,както си го написала.Адвоката каза, че след като двамата декларират-единия,че не е баща, а другия, че е баща, би трябвало да се мине много лесно в съда.Без свидетели, експертизи и прочее.Всички документи вече са при него, така че нещата са в ход. HugСтискайте палци да не се случи нещо непредвидено, и да мине лесно.А срока за завеждане на дело за бащинство наистина е до 3 години на детето и след пълнолетие..

# 499
Eliema Fussiiе права да ти напомня , защото срока за оспорване на бащинството е много важен и е добре да не чакаш последния момент.

Най-добрия вариант е да станат оспорването и припознаването заедно, но ти си имай едно на ум и внимавай за срока.

След като не ти се иска да притискаш таткото започни оспорването, защото там нямаш още много време, а след това ще има достатъчно време таткото да се намотка и да припознае детето.

Но изпуснеш ли срока за оспорването той ще има идеалното извинение да не припознае дъщеря си.

Успех и не го жали толкова много този татко, все пак не виждам нищо страшно в това да признаеш собственото си бебе!  Rolling Eyes

# 500
Да, нали написах, че започваме делото.Дори таткото да се откаже в последния момент, делото за оспорване няма да се отлага.

# 501
Да, нали написах, че започваме делото.Дори таткото да се откаже в последния момент, делото за оспорване няма да се отлага.

Браво на теб  Hug

# 502
То делото за оспорване ясно,че няма да се отложи.Елиема,наложи се за делото за припознаване Simple Smile Peace

# 503
Ако всичко е наред, едновременно ще оспорим бащинството и ще стане припознаването.Деси, нищо не мога да направя, освен да се надявам.Уж е твърдо решен, но така го е страх съпругата да не разбере....Твърди ,че не е така, но то си личи.Ох, не знам, до последно ще ми е притеснено.

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 22:32 от Eliema

# 504
Ще ти стискам всички възможни палци  Simple Smile Надявам се всичко да се нареди по най-добрия за вас начин.
От какво толкова го е страх не мога да разбера?Кога ще е делото?

# 505
Eliema, аз просто съм с теб и твоето дете!
Дано  всичко мине по най-безболезнения начин, за всички.
От собствен опит зная, когато , нещо става насила, дори и да стане, не си щастлива.

# 506
Ще ти стискам всички възможни палци  Simple Smile Надявам се всичко да се нареди по най-добрия за вас начин.
От какво толкова го е страх не мога да разбера?Кога ще е делото?
Септември.Не знам още датата.
Знам ли от какво го е страх толкова?Казва,че жена му е толкова чувствителна натура, така е възпитана, че когато/ако разбере за детето, буквално ще умре от разбито сърце.Тя е толкова крехка и болна, оправя се само по щастливо стечение на обстоятелствата когато й предстоят екскурзии из Европа Joy Joy.Чакам с нетърпение следващото й излизане от България, че тогава съпруга й живее при нас Grinning.

Снежа63 ,  bouquet

# 507
  • Бургас
Ох, чета, чета и направо не знам как така могат да живеят спокойно тия хора? Ега ти семейния живот, да правиш дете зад гърба на жена си, па после да се претрисаш какво щяло да стане, ако тя разбере, а в същото време да не си даваш сметка какви си ги сътворил и какво причиняваш и на майката, и на детето... Макар че от наблюдения знам, че когато съпругите "разберат", най-много да спечелят нова кола или луксозен круиз за компенсация, че "благоверният" е прегрешил. Тъй им се лекува сърцето hahaha

# 508

Зависи от съпругата, явно при тази няма да мине толкова лесно, щом толкова

го е страх да не разбере за детето, та чак от месеци се дърпа да го припознае!

# 509
Е, той не можеше досега да я припознае, и още не може.А е ясно защо се страхува жена му да не разбере-не му се иска при евентуален развод тя да получи много повече от половината имоти Wink.

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 22:06 от Eliema

Общи условия

Активация на акаунт