Напълни се с психопати в тази държава,пазете децата си...

• 16 156
  • 140
  •   1
Отговори
# 45
Тука ми се губи началото и другата гледна точка.

# 46
  • Пловдив
Коя друга гледна точка - на 30 годишен мъж, който бута 4годишно момиченце и налита на бой след като му напряват забележка ли? На мен не ми липсва.
Наскоро някаква жена налетя на бой на 4 годишния ми син, защото избираше солети огъзена между шандовете и той я попита, дали може да мине с количката. Горчиво съжалявам, но си изпуснах нервите и след като няколко пъти му повтори, че ще му шибне такъв шамар, че ще му отвинти главата и казах, че ще го удари, но ще и избия зъбите. По-лошото е, че бях готова да го направя, а по принцип съм изключително неагресивна, чак до глупост. И горчиво съжалявам, защото детето ми след това цяла вечер пробваше изречението "Ще ти избия зъбите" с различна интонация и със сигурност ще намери случай да го използва. Ужасен пример му дадох, но пък и не мога да се сетя за друга по-правилна стратегия в тоя случай. В този смисъл по принцип съм съгласна с Каспър, но на практика всички излизаме извън нерви понякога, за съжаление доста често. Но честно, хич и не искам да знам какъв и е случаят на тая жена и какво я мъчи, та си излива агресията върху чуждите деца.

# 47
Може да е зяпал на една страна, детето да е зяпало назад, и да се е блъснало в него.
Прави ми впечатление, че се е разминал с таткото и малкото, без да каже нищо.
Никой не отсъжда, без да изслуша и другия, освен у форума.

# 48
Прав си Вълчо, но ми правят впечатление думите, ако не са предадени само от едната страна. Този тип въобще не е задължително да е психопат.
 Прави ми впечатление, че човешката злоба няма край и напоследък все повече във възрастни хора. Преди време имах един неприятен разговор с моя съседка / 22 години сме съседи/заради климатика ми и такива думи чух, че ако не бях ги чула със собствените си уши нямаше никога да повярвам. Да оставим, че напоследък се срещам с възрастни хора на който определено искам да им задам въпроса "Вие нямали ли сте деца?" а пък за речника им да не говорим!
За въпроса с онанистите има навсякъде и в парка и във влак съм срещала. Определено никък не е приятно, а да оставим въпроса ако си и с дете.

# 49
                            Аз лично забелязвам много повече агресия и във форума. А след като натиснем хиксчето всички ние излизаме и на улицата. Агресията се поощрява навсякъде, включително под формата на 'бий мамо, да не те бият'. Страшно жалко е, и ще си берем плодовете.

# 50
Съжалявам и се извинявам,че вчера си изпуснах нервите и написах груби думи,но напоследък винаги,когато се опитвам да помогна и да направя полезно,добро на някой или да алармирам за нещо,не само във форума,но и на улицата,винаги се сблъскам с недоверие или веднага нападки,злоба и присмехулство без никакъв смисъл,направо взех да се отчайвам в какво общество живеем.
Искаш да предупредиш за нещо и вместо да си помогнем със съвети или да поне пофилософстваме дето се вика по темата,получаваш веднага словесен шамар,зашо така незнам Rolling Eyes
За Лаута да напиша,като дете сме ходили там от градината ми "Райна Княгина",която е в близост, през 80 те години,учителките ни водиха на разходки там в парка и събирахме листа за хербарий,беше много спокойно и нямам спомени да съм виждала онанисти и някакви подобни човешки твари Sick
Изглежда след демокрацията парка се е понапълнил със ненормалници,но нормално,след като няма нито патрулки,нито полицаи,които да наблюдават за спазване на  общественият ред,на последните им дай да се скрият в храстите само и да се чудят от кой да муфтят пари.
А,че можело да изчезнат деца или да се случи нещо лошо,не им пука на пагоните Close

# 51
Анаморф, радвам се, че се успокои!  Simple Smile
Винаги реагираме малко по-остро, когато се случва с някой близък!
Разбирам те в последствие. Май сме претръпнали вече към такива отвратителни случаи.. Което също е ужасно!

Дръж ни в течение! Дано си получи заслуженото..

Някой горе беше писал, че не е задължително да е психично болен. Съгласна съм! Мен ме е страх повече от изнервените мъжкари по улиците, отколкото чичовците, които си говорят сами.. А думите *Никога повече няма да видиш детето си* са зловещи. Който, каквото и да е направил, не се казва такова нещо.

# 52
,винаги се сблъскам с недоверие или веднага нападки,злоба и присмехулство без никакъв смисъл,направо взех да се отчайвам в какво общество живеем.
А,че можело да изчезнат деца или да се случи нещо лошо,не им пука на пагоните Close
Може би защото на много хора им е дошло до гуша от проблеми и неприятности и си мислят, че това е нещо случайно и си заравят главата в пясъка до дето играещата мечка в съседите не дойде и при теб. За съжаление много от случайните неща стават закономерни и не е никакво изключение и на теб да ти се случи.
За полицайте не съм много съгласна с твоето мнение. По- принцип навсякъде има издънки, но не мисля че нашата полиция е толкова лоша. За този парк наистина мисля, че трябва да има наблюдение или патрулна кола при случай, че се знае какви хора се събират там.

# 53
Недоверието го има заради слуховете. Човек вече не знае на какво да вярва и на какво не.
Аз самата се обърках тотално в една друга тема, кой кой е и кой не е, кой мисли добро и кой лошо.... Объркващо е наистина. Има и хора, които свян нямат.

# 54
Хората са станали ненормално агресивни и избухливи.

И на мен това ми прави впечатление.
Днес сутринта си карам най-спокойно и на Сточна Гара един човечец си кара доста нескопосано и заради него се изпусна светофара. Другият зад него едни форси, едно чудо и накрая го чукна по бронята нарочно. Слиза този пишман шофьори и казва е, защо го направи? какво толкова? аз така си карам. Пък голяма работа, един светофар, 40 секунди загубени, толкова ли ни струват нервите?
Тъкмо за тази тема се сетих... И не щеш ли на следващия светофар пред мен в колата един друг човечец около 60 годишен, интелигентен на вид, с очилца, такъв юмрук извъртя на жената до него както си говореха, направо лошо ми стана на мен...
Защо е тази агресия цялата не знам?

# 55
анаморф, да вземеш да си смениш заглавието на темата на "Всички станахме психопати в тази държава..."  Grinning Не е смешно, но е истина, че много масово хората започнаха да излизат извън рамките на доброто и приемливо поведение...
И аз съм съгласна, че не е задължително, младежът да е с психични отклонения...
Като заговорихте за тактики... Тук все още ми прави впечатление, как обучават децата, че и възрастните, да реагират в подобни ситуации...
В класната стая на сина ми си имат няколко огромни плаката с правила, как децата да постъпват в конфликтни моменти... Не помня точно последователността, но съветите бяха от рода на: Запази спокойствие. Говори тихо и бавно.  Усмихвай се. Отдалечи се. Потърси помощта на учител или друг възрастен.
В общи линии подобни са стратегиите и при възрастните. Хората се поощряват да не се опитват да играят герои в такива ситуации, а да търсят помощта на по-високопоставени лица (примерно в службата) или отговорните органи. Много време ми трябваше, за да свикна с мисълта, че в тукашната система 'доносничеството' е издигнато в култ не просто заради идеята, че си отговорен към това общество, но и за твоя лична безопасност и самосъхранение...
Саморазправата (включително и словесна) при децата е провинение, а при възрастните може да бъде и престъпление...
В България понятия като достойнство и геройство сякаш изкуствено станаха част и от семантиката на агресия и саморазправа...
Може и да е грешно, но се опитвам да науча детето си, че има ситуации, в които е по-достойно да избягаш. Нека да те нарекат "страхливец", но поне ще си жив...

# 56
Аз в тази случка психопат не виждам. Виждам двама противно агресивни мъже, типични балкански отворковци. Таткото ме дразни повече. Като е излязъл с 2 малки деца, трябва да ги гледа като орлица, а не да се бие пред тях, освен ако 100% не се налага.

Доколкото разбирам, психопатът не е отвлякъл детето. То е останало без надзор, добре че е отишло в детски център. А ако беше паднало в някое езеро, излязло на улица, или беше отвлечено от истински психопат? Пак ли онзи щеще да е виновен, или таткото, който трябва да го гледа по време на разходката?

Колкото и да сме изнервени или ядосани, овладяването на определени емоции, поне пред децата, за мен е част от мъжкарството. Светкавичното размахване на юмруци не е.

# 57
За  част от иначе агресивните "психопати" преставаш да бъдеш опасен, в момента, в който се усмихнеш и поздравиш.
Но, по- важно е да отвърнем на удара, тъй д асе каже.
Анаморф, какво толкова се чудиш? Спомни си как реагира  самата ти по повод съмненията/ все пак преразказваш преразказана случка, нормално е да се породят такива/. На словесния шамар- с шамар, което обезсмисли цялата тази загриженост за децата ни.

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 17:21 от Дренка

# 58

Колкото и да сме изнервени или ядосани, овладяването на определени емоции, поне пред децата, за мен е част от мъжкарството. Светкавичното размахване на юмруци не е.

Точно това имах предвид.

# 59
Добре де, тук споменават, че и нападателя се е опитал да отвлече едното дете?!

http://novinitepro.bg/novinite/kriminalno/psihar-napadna-detsa-i … im-pred-tyah.html

Как така, го разпитват и пускат, пак питам. Опитал ли се е да отвлече или не...
И защо, никой не е позвънил веднага на полицията, при положение, че са търсили малкия близо час. Не са някакви си  10 мин.
И каква е тази странна практика, да се крият имена и снимки на подобни хора.  какъв ти непознат, той си има име.

Това е втори репортаж за случая и никой не си прави труда да потърси и мнението и становището  на полицията. Егати журналистите.

Общи условия

Активация на акаунт