Частни градини Варна - прием 2010 г.

• 37 283
  • 284
  •   1
Отговори
  • Варна
Започнах да се оглеждам за частни градини, в случай, че не ни излезе късмета на 31-ви. Не намерих никаква актуална информация (само темите от архива, които са старички). Моля за актуални мнения относно "Детско сърце" и ако има други целодневни частни градини. "Малкият принц" отпада за тази година.Няма да има прием освен децата, които имат братя и сестри в гимназията и градината.
Изобщо нека да съберем информация - мисля, че ще е полезна за много от нас.

Интересува ме всичко: отношение  и грижи към децата, такси, контрол на болните, занимания, играят ли навън, храна...изобщо всяко нещо и положително и отрицателно, което бихте могли да споделите!

Благодаря предварително на майките с опит, които биха изказали впечатления!

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 09:18 от Поспаланка

# 1
  • Варна
Ето, че заветната дата мина и на нас не ни излезе късмета...
Продължавам да се интересувам от частните градини. Разбрах, че е отворила нова френска градина
http://efivbg.blogspot.com/2009/11/efiv.html

Видях също и нова частна градина в сградата на църквата до у-ще "Кирил и Методий". (http://sharen-sviat.com/) Стори ми се, че стаите са на приземен етаж, половината под земята...Някак тъмни. Но ако някой има впечатления от персонала, програмата и т.н. , нека се включи.

Нека да съберем повече информация!

# 2
Само че трябваше първо да отворим тема- РЕЗЕРВИТЕ - или "Как Общината остави 400 деца на улицата"

# 3
  • Varna
И ние сме във вашата ситуация, смятам че темата ще е полезна. Аз това успях да намеря, колко е актуално, опитвам да събирам информация ...
http://detskagradina.net/varna/chastni-gradini-varna/

# 4
Нас ни приеха в държавна с първо желание, но все още имам големи страхове по отношение на храненето, даване на сладки неща, кисели, алрегени като шоколоад и тн. Имате ли инфо за детска градина, която е ориентирана към здравословен начин на хранене?

# 5
Току-що говорих с някаква госпожа от частната градина в Кичево - направо ме отряза - нямало никакви места, дори за есента , нямало смисъл да ходя и да подавам документи. Отказа всякаква друга информация .

# 6
Записвам се в отбора на резервната скамейка. Laughing
Дано поне в частните има място 
В сайта на Малкия принц пише, че подаването на документи е приключило на 31 май  ooooh!

# 7
  • Варна
Galpas, не си мисли, че си изпуснала срока. Аз се обаждах преди началото за приемане на документи, за да разбера как стоят нещата и ми казаха, че тази година няма да приемат деца. Т.е. ще приемат, но ще има само една група, която вече е запълнена от деца с предимство (имат братя и сестри в градината и гимназията).

# 8
Нека и аз да се включа в отбора на неприетите или n-тата резерва. Ще следя темата за частните градини, защото в интернет няма много информация. Що се отнася за градината в църквата до училище Кирил и Методи мога да кажа, че е чисто и ново, но това, което не ми хареса е, че се намира на половината под земята и ще е на изкуствена светлина. Има едно помещение, в което са заниманията и в него се спи. Иначе стаята е голяма. За преподавателите нищо не мога да кажа, тъй като нямам преки наблюдения. Хората, които ми я показаха бяха много приятни. Групата ще бъде смесена с деца на различни възрасти, но не и под 3год.

# 9
  • варна
 Има ли някой ,който си е водил детето в "Детски център за ранно развитие „Весела Академия“
ул. Мир 40,"?

# 10
Аз звънях преди около 2 месеца някъде,но жената, с която говорих каза,че вече не функционира.Доста от ЧДГ,които намирам из интернет са несъществуващи вече,сайтовете ги има,но със стари дати от отминали години за прием...Натъкнах се като се рових на някакви Румини двори до кукления театър,но не съм звъняла(всъщност то не е градина,а клуб!).Някой да има информация за него?Абе като гледам дори и да си плащаш,няма къде почти да си запишеш детето...И май аз от 30 години нагоре трябва да започна да трупам стаж и да се пенсионирам към ту 70,а ако реша да имам второ и го гледам пак до 5 год...Няма нищо по-хубаво да си гледаш детенцето,но ...в една уредена държава,а тук на изпарения,ще обикаляме площадки и люлки до 5год. #2gunfire

# 11
  • варна
 Аха, ясно, аз дори на адреса отидох но не видях нищо там и ми стана чудно .
 На мен ми трябват почасови занимания за около 3 часа сутрин за 2г дете.
  Но държа да се занимават с нещо конкретно ,не просто да стои някъде. Ако намерите нещо интересно ,пишете тука. Peace
 Тези Румини двори и аз досега им разглеждах сайта.

# 12
  • Варна
Аха, ясно, аз дори на адреса отидох но не видях нищо там и ми стана чудно .
 На мен ми трябват почасови занимания за около 3 часа сутрин за 2г дете.
  Но държа да се занимават с нещо конкретно ,не просто да стои някъде. Ако намерите нещо интересно ,пишете тука. Peace
 Тези Румини двори и аз досега им разглеждах сайта.

Защо не си вземеш детегледачка? Има и програма "В подкрепа на майчинството", за деца м/у 1 и 3 години. Провери в ТБ.

# 13
  • варна
 Защото целта ми е да общува с деца и да ходи в друга обстановка ,да им подражава и т.н. ,иначе има кой да го гледа.  Затова искам само сутрин за 3 часа, няма да яде там ,нито да спи.

# 14
  • Варна
Orhid, много са доволни майките от градината в Маяковски. Имам съседка, която много ги хвали. Детето изкара всички групи. Те са на 1/2 ден. За мен лично не е подходящо 1/2 ден, но ако искаш питайм там.

А за Мелита някой нещо да каже? Както и за Школа Вита до очна клиника. Нищо не знам за тях, само прочетох, че има такива.

Общи условия

Активация на акаунт