Частни градини Варна - прием 2010 г.

• 37 302
  • 284
  •   1
Отговори
# 15
  • варна
 За маяковски не бях се сетила, даже имам позната дето си водеше там детето.Ще ида да видя. Peace

# 16
  • Варна
Момичета, проверете и "Мамината къща", намира се в улиците зад АГ болница. Имах адрес и телефон, ако го открия ще го напиша тук. Не знам какво представлява, каква е базата и т.н., просто да го знаете като вариант.

# 17
  • Varna
Това, което разбрах за Детски клуб "Мелита" не е много, освен таксата общо взето: 360 лв на месец - ходи, не ходи, толкова е. Телефона е 603009 - Маринова, която е и собственичка. Не че помогнах много, но тъй като ми е наблизо до работата, може и да отскоча да проверя за повече подробности, че резервите едва ли ще ни огрее каквото й да е било ... Sad.

# 18
От този линк на Инспекторат по образование - Варна  можете да видите частните градини във Варна. Намират се надолу, след училищата и гимназиите. Има адреси, телефони, сайтове.
http://rio-varna.hit.bg/RIO-U-Varn.htm

# 19
  • Варна
Явно само тези на сайта са лицензирани.

Сега да ви дам прясна информация за "Зорница". Току що се връщам от там.
Помещава се в стара къща в близост до морската градина. Няма пресичане на улици до там, и когато времето е хубаво ги водят. Има и едно малко дворче с пързалка и скамейки. Храна им носят от ресторант "Дядо Никола", за мен лично неизвестен. Учат рисуване, пеене и т.н. по одобрена програма. Таксата е 360 лв, отделно по 5 лв за храна на ден. Около 460 идва с храната. Имаше 2 учителки, създадоха добро впечатление.

Недостатък според мен е трудния досъп с кола - сутрин като бързаш за работа,няма къде да спреш да си заведеш детето. Но това може да се прежали. Сякаш това са ми първите впечатления.
Като посетя други места ще дам отчет.
Някой друг не е ли ходил на "оглед"?

# 20
Аз ходих днес на няколко огледа. Ето малко информация:

"Морско конче" - до Зоопарка - такса 490 лв. / месец, тел. 0896612095 - Дарина Иванова, директор

"Малкият принц" - 4600 лв/учебна година, от 01.09 до 31.05 , местата са заети, 15 на брой, има подадени 12 бр. заявления за чакащи, приемат заявления, но шансът е малък.

"Пегас" на Михаил Колони 18 А - нищо подобно на адреса не открих, вероятно е стара информация

Не можах да открия градината, за която някой спомена - до Арменската църква ли беше?
Някой може ли да обясни "Зорница" къде точно се намира? Ул. "Воден" нищо не ми говори.

# 21
  • Варна
За Зорница - виж сайта - има карта на Контакти : http://www.zornica-school.com/
А за Шарен свят - става дума за Евангелска Методистка Църква -Виж също сайта и ще се сетиш. До у-ще Кирил и Методий : http://sharen-sviat.com/

А Малкия принц налистина ли приемат заявления! Специално попитах преди приема,за да подам в първия ден! Казаха , че не приемат...Щях да имам шанс, ако не ми бяха казали така  Sad

# 22
Благодаря за сайтовете, ще погледна Hug
За "Малкия принц" - да, приемат заявления, информацията е от тази сутрин, много са любезни и дават всякаква информация. Миналата година са имали две 1-ви групи, но тази година по някаква причина ще има само една. Споменаха, че имат желание, но нямали база...

# 23
И понеже все още се питаме имаме ли или нямаме шансове да приемат децата - резерви, ето какво ми каза директорката на градината ни 1-во желание (пак от тази сутрин) . Каза, че досега през годините се е случвало да влизат резерви, но максимум до 3-та. Ако е 1-ва - има шанс, но и той не е голям.
Ние сме 55-та, така че всяка надежда умря.
Потвърди също умозаключението ми, че няма никакъв шанс и за 2-ра и 3-та група - никой не се отказвал.
Говорихме и за постановлението , според което 5-годишните задължително ще трябва да имат предучилищна подготовка и ако натоварят с тази задача градините , ми гарантира, че ТОГАВА ще ни приемат - ще бъдат задължени. И има голяма вероятност за набор 2008 г. изобщо да няма места в градините - заради 5-годишните.

# 24
Не е точно тук местото, но виждам и тук коментари, затова:
току що, след многократни разговори за т.нар. система на класиране, Иванова - нач. отдел в Общината, ме увери, че на 9 юни ще се разиграват наново случайни номера за резервите, макар и за 1 свободно место.
Това е все пак нещо!!!

# 25
  • Варна
Включвам се в темата, защото я прегледах цялата и не видях да се споменава като вариант градината в която ходи от 3 дни детето ми  . Казва се Вълшебен свят и се намира до Планет, срещу Елитис .
За момента не мога нито да я похваля, нито да я оплюя, не искам да насаждам мнение на никой, казвам го само като вариант  за тези които не я знаят .
Таксата е 450 лв., за летните месеци ( юни-август) е 400 лв.
Ако някой се интересува да отиде и да провери на място Simple Smile

Редактирам се за да допълня нещо важно, градината е от 2-3 месеца и засега децата са много малко, сега са 6 .
Така че ако някой си търси утвърдена градина с обособени групи, за момента мисля това не е правилното място .
Групата в момента е една, сборна .

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 18:57 от Есенно цвете

# 26
zdraveite i nie ne sme ot prietite deca nqkoi moje li da mikaje koga 6te izlqzat rezultatite ot vtoroto klasirvane nie v 4 gradini sme rezervi pojelavam kasmet na vsi4ki i az sam si mislila varianta za 4astni gradini ama sa mnogo pari4ki  Embarassed

# 27
Ходих в Зорница - става, Шарен свят(на Опълченска) - изобщо не ми хареса. Най-ме впечатли Вълшебен свят(до Планет)
Иначе цените май навсякъде са едни и същи - 460-480лв, никъде нямат двор и почти не излизат навън, имат учители по музика, английски и примерно театър, храната е хубава (поне по обяснението).
В Зорница децата изглеждаха много щастливи.
Томбола за резервите няма да има
За Теменужка(който е кандидатствал) има шанс есента да открият 1-2 допълнителни групи. Тази информация е от другия форум.

# 28
А аз ходих вчера да видя "Цветни песъчинки" на "Възраждане" 12. Не ме пуснаха да разгледам, само с уговорка и само в 18 ч. може - това за информация на някой желаещ. В останалото време - само разговор в офиса. Имат обучение по езици, танци и говорни умения - някаква тяхна лична инициатива. Таксата е 3100 лв. за 10 месеца, започва се на 01.09. Имали двор, но не го видях.
Храната се заплаща отделно - по 4.50 лв. / ден, имало деца, на които им носели майките домашна храна, затова е опция.
Била лицензирана градина, с учебен план, одобрен от министерството.
Тел. 616-132.

# 29
zdraveite i nie ne sme ot prietite deca nqkoi moje li da mikaje koga 6te izlqzat rezultatite ot vtoroto klasirvane nie v 4 gradini sme rezervi pojelavam kasmet na vsi4ki i az sam si mislila varianta za 4astni gradini ama sa mnogo pari4ki  Embarassed
Tемата за тези въпроси е тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=501392.150;topicseen

Общи условия

Активация на акаунт