ЕВРОВИЗИЯ 2010 - SHARE THE MOMENT - ФИНАЛЪТ

• 24 367
  • 788
  •   1
Отговори
# 585
Откога пък Израел и Турция са в Европа?  newsm78

Турция е в Европа, а Израел от деситилетия  е включена в европейските спортни клубни турнири. И в Евровизия са преди нас. Та за тях не е лошо да избираш, с кого да си го мериш.

За Армения и Грузия няма да питам  Mr. Green

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%8F

Фактите са достатъчно красноречиви  Peace

А  3% -те от територията на Турция веднагически я нареждат в Европа  Joy

"Република Турция (на турски: Türkiye Cumhuriyeti) е държава, чиято територия е почти изцяло разположена в Азия (97%), а останалите 3% — на Балканския полуостров в Югоизточна Европа"

Някъде да съм споменала Грузия, Армения или Азербайджан ? newsm78
И да - 3-те процента на Турция я правят европейска държава(погледнато географски). По твойта логика и Русия не трябва да е европейска. Ако си специалист по география, казвай. Аз такива познания имам.

А на мен въпроса ми беше откога Израел е в Европа, ама кой да го прочете. Другите са риторични ако забелязваш, но можеш да отговориш и на тях, ако искаш  ooooh!

Питаше за Израел и Турция. Затова съм подчертала и сменила цвета на първовъпроса, който предполагам, че не е риторичен. Защото, ако е риторичен, то аз  ooooh! ooooh! ooooh!
За Израел написах фактологическа информация, направила ми впечатление преди години, която мисля, че би дала логическо обяснение на човек, който е тук не за спора, а да сподели или да научи нещо.
Вмъкването в този аспект на риторични въпроси за страни, които нямат нищо общо с Европа, освен някой газопровод, не виждам смисъл. Както и да отговарям, както и да губя време безсмислено. Naughty

# 586
Мимота   bouquet Сега гледам испанското изпълнение - перкото щом не се хвана на хорцето на клоуните да подскача и той там  Joy

И аз като гледах изпълнението, точно за това си мислих. Ама те май не му оставиха шанс да се изяви много, много  Twisted Evil
Този човек всъщност норвежец ли е?

Татяна, аз само чух в началото как пее и веднага го затворих, че нямах нерви повече да гледам. Ама така или иначе не ми изглежда на много добра певачка. Ще изгледам пак официалното й представяне, но щом се разсеях снощи с нещо друго, а не с гласът й, ясна е работата  Twisted Evil

# 587
Биляна, говорим за Евровизия все пак и въпросите са свързани с темата, а ти като искаш може и лекции по география да изнасяш. Мисля,че не е нормално страни,които не са в Европа да участват в този конкурс,както ние не участваме в азиатските и африканските ако има такива  ooooh!

Цитат
не виждам смисъл. Както и да отговарям, както и да губя време безсмислено.

Абсолютно правилно  Peace

# 588
  • София

Мимота   bouquet Сега гледам испанското изпълнение - перкото щом не се хвана на хорцето на клоуните да подскача и той там  Joy

Ххахха, вие поне сте забелязали неговото включване. Аз нищо не видях. Очевидно добре се е вписал сред танцуващите, за да не го засека. Joy

# 589
Мимота, май не е норвежец, името му поне не е норвежко.
Емел, ами така добре се вписа, че чак се замислих дали не е част от хореографията, ама като слезе от сцената и го изведоха двама здравеняци, се усетих, че не е било точно планирано  Joy Иначе седна зад седящия клоун и размаха ръце - съвсем се вписа  Joy

# 590
И аз помислих, че е от тяхната група и даже се зачудих как са допуснали испанците със седем участници, притесних се да не ги дисквалифицират  Grinning.

# 591
А при английските буукмейкери беше фаворит. Това, че тук в темата не е била фаворит не е показателно, защото все пак гласуват много държави, а хората там имат различен вкус  Peace  Лена получи 3 точки от България снощи.

Щом до Лена, няма нищо руско в нея, името Лена е много популярно тук, познавам няколко Лени, както на моя възраст, така и малки деца от градината на дъщеря ми. Да, дядо й е бил консул в Русия, но те нямат никакъв контакт, бащата е напуснал семейството когато тя била много малка и повече не се виждали. Живее с майка си, абитуриентка е, даже през цялото време сега имаше изпити.  Имаше конкурс, организиран от Щефан Рааб. Той е много популярен водещ, преди години беше във Вива, музикален канал като МТВ. Самият той е музикант и това му е третата проява в Евровизията - веднъж самия той пееше, веднъж един негов кандидат. Тази година той направи конкурс, в който се тръсеше кой да пее в Осло. На финала бяха Лена и Дженифер, една друга абитуриентка, и йм дадоха по 3 песни и зрителите избраха не само коя да ходи до Осло, но и с коя песен. Ето ви песента Satellite, изпълнена от другото момиче, Дженифер: http://www.youtube.com/watch?v=Sfm-BtdhcFU  Лена си има свой стил и превърна песента в up-tone-парче.

А аз специално в победата на Германия не виждам нищо нагласено, просто защото Германия няма ни съседи, ни приятели които биха гласували за нея. Миналата година Германия беше на последно място с Не ангелите, които получиха 12 точки от България заради Люси Дяковска, а песента определено не заслужаваше. Да, има държави които си разменят точките (Гърция и Кипър, екс-Югославия), но в крайна сметка те не са достатъчно, за да променят значително ресултата. И ако имаше геополитически причини, Германия нямаше да получи само 2 точки от Гърция, които получиха кредити в размер на над 22 милиарда от Германия  Mr. Green  Та нищо гнило няма, просто е спечелила една песен, която на някои не се харесва, нормално е  Peace

# 592
Аз чак на повторението забелязах перкото Wink Важното е, че днес като се събудих единствено испанската песен си припявах  Mr. Green

# 593
Биляна, говорим за Евровизия все пак и въпросите са свързани с темата, а ти като искаш може и лекции по география да изнасяш. Мисля,че не е нормално страни,които не са в Европа да участват в този конкурс,както ние не участваме в азиатските и африканските ако има такива  ooooh!

Цитат
не виждам смисъл. Както и да отговарям, както и да губя време безсмислено.

Абсолютно правилно  Peace

Именно. Евровизия и Интервизия. Първо бяхме при вторите. А ти се връзваш с географията, докато аз какво, да седна да ти обяснявам, че всичко е договори и съглашения и да не се търси под вола теле. Ама който разбрал - разбрал.
П.П.Аз Евровизия съм я загледала отдавна. Чаках по нощите по някоя международна, я немска, я португалска, защото тогава се съобразяваха с тяхното часово време, нашето не влизаше в сметките на организаторите, щот ни нямаше. И когато разбрах, защо я няма Италия, разбрах що за конкурс е. И канадката Селин Дион да пее за Франция - и това също си е супер европейско.

# 594
http://slivenplus.blog.bg/drugi/2010/05/28/bez-nas-na-sledvashta … evroviziia.552934

Съгласна съм с автора на тази статия  Peace

Може би е добре да се поразровим, защо Италия, Чехия и Унгария бойкотират Евровизия  Peace

# 595
  • до една звездичка
Привет на пишещите в темичката. Открих я чак сега, всъщност, умишлено я потърсих, след снощното излъчване на Евровизия.

За съжаление, не знаех, че ще дават конкурса и го хванах от 12-та песен. Загледах се и с надеждата, че ще видя българското изпълнение, но се оказа, че такова въобще нямаше. Не е бил допуснат до финала ли Миро? Извинете ме, сигурно сте коментирали това, но аз, признавам, не бях много в час с новините около конкурса.

Турската песен наистина напомня на Линкин Парк. А албанската - на Кайли Миноуг  Laughing

А стила на украинката не ви ли напомня някого също? От снощи си блъскам главата, но не мога да се сетя. Хубава жена. Както и албанката.

Изпълнението на Лена ми допадна много. Харесах я, тя бе един от фаворитите ми.

# 596
Tatjana, благодаря за отговора.  Hug

Сигурно е така, в крайна сметка. Вкусовете на хората наистина са различни. Все пак се радвам заради момичето, това е добър старт за кариерата и.  Peace

# 597

Ето ви песента Satellite, изпълнена от другото момиче, Дженифер: http://www.youtube.com/watch?v=Sfm-BtdhcFU  Лена си има свой стил и превърна песента в up-tone-парче.

Това изпълнение и в такъв аранжимент по ми харесва песента, а може и Дженифър да я бе представила по-добре, а не да се чувствам на детската Евровизия.

http://www.youtube.com/watch?v=FulHX9AK7fQ

# 598

Лелееее, това девойче хич не го бива в пеенето. И аз така мога да пея  Mr. Green Аз снощи не успях да се заслушам в песента, че ми беше супер смешно сценичното й поведение, ама в този линк, който си постнала, а и при пеенето й след победата е гола вода  Sick

Ти хич не си го разбрала. Тя НАРОЧНО пя така на прес конференцията, бъзика се с хората, които я критикуват!

Peace асолютно точно. и чувството й за хумор, което споменава, го споделям. изключително весело  Joy
а щом щефан рааб се е спрял на нея, можем да сме сигурни, че е видял потенциал у нея.

# 599

Ето ви песента Satellite, изпълнена от другото момиче, Дженифер: http://www.youtube.com/watch?v=Sfm-BtdhcFU  Лена си има свой стил и превърна песента в up-tone-парче.

Тази версия ми харесва много повече.

Общи условия

Активация на акаунт