СМГ - състезание 19.06.2010

• 19 311
  • 163
  •   1
Отговори
# 135
Judy

http://www.smg-bg.info/upload/files/izpiti/

файловете състезание и класиране

# 136
Да, Strato, някой си изтласква на преден план неотносими към темата факти.  

Цитат
Ей не издържах - крадецът вика "Дръжте крадеца".
Темата е състезанието за влизане в СМГ след 4 клас и гафът с оповестяването на различни резултати, които навяват сериозни съмнения за корупция.

Тогава не намесвайте постоянно олимпиадите и курсовете. Те нямат общо с подправянето на изпитните резултати, с приемането срещу "спонсорство", и с приемането на деца и внуци на учителки, познати, роднини и т.н.

Цитат
Що се отнася до честно/нечестно, нищо не е абсолютно честно на този свят.

Подправяне на изпитни резултати е не само нечестно, но вероятно и престъпление.

Подправянето на класирането е очевидно. Децата с подправени резултати имат средно по 16-18 точки на пробните изпити,  никой няма оценка над 25 на никой от пробните изпити. На приемния изпит изведнъж станаха таланти с по 32 точки?

Очакван резултат от проверката на инспектората: "Станала е техническа грешка. Ще приемем всички с 32 и 31 точки"

Така ще запазят донякъде "репутацията" на СМГ и ще спасят директорката и учителите, участвали в подправянето от публично опозоряване. Догодина тихомълком ще сменят директорката.

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 15:12 от hma

# 137
  • София и там където не се пуши
Пуснах търсачката и открих това в подкрепа на моите думи - навсякъде има умни деца http://www.econ.bg/news86028/article182668/uchenik_ot_burgas_spe … ada_po_matematika  и е такава тема трябва да се открие и да се пускат постиженията на българските деца.

# 138
  • София
Харесват ми организацията на учебния процес, нивото на учениците, успехите по състезания и възможностите, които образованието в СМГ открива. Харесва ми, че там едно ученолюбиво и умно дете ходи с вдигната глава и се гордее с успехите си, а не се свива под присъдата "зубър". Харесва ми, че двойкаджиите хулигани (ако ги има изобщо) не са "готините" в СМГ и не определят средата.
И заради всичко това изключително ме е яд, че от некадърност или корупция директорката на СМГ дискредитира цялото училище и всичко постигнато до сега. Че с едно неразумно и глупаво действие наля вода в мелницата на всички, които не обичат това училище по една или друга причина.

----

newsm10 Черна станция, 100% заставам зад целия ти постинг!

А талантливите деца на България, естествено, не се изчерпват със СМГ и слава богу!
Никой не би могъл да твърди обратното!

# 139
Да, Strato, някой си изтласква на преден план неотносими към темата факти. 

Моето сбито мнение по темата: Много харесваме СМГ и искаме детето ми да учи там след 7 клас. Харесват ми организацията на учебния процес, нивото на учениците, успехите по състезания и възможностите, които образованието в СМГ открива. Харесва ми, че там едно ученолюбиво и умно дете ходи с вдигната глава и се гордее с успехите си, а не се свива под присъдата "зубър". Харесва ми, че двойкаджиите хулигани (ако ги има изобщо) не са "готините" в СМГ и не определят средата.
И заради всичко това изключително ме е яд, че от некадърност или корупция директорката на СМГ дискредитира цялото училище и всичко постигнато до сега. Че с едно неразумно и глупаво действие наля вода в мелницата на всички, които не обичат това училище по една или друга причина.

Що се отнася до честно/нечестно, нищо не е абсолютно честно на този свят. Не било честно спрямо бедните, че има платени курсове. А ако нямаше щеше ли да е честно умните деца да не могат да се развиват? А ако курсовете бяха безплатни щеше ли да е честно, спрямо децата, които не се интерсуват от тях? Ако няма извращения то системата, въведена в СМГ сега, е възможно най-честната - има открити курсове, записването там е достъпно за всички и единственото предимство е на първия дошъл. В тези курсове се преподава еднакво за всички, а децата научават според заложбите си и вниманието, което отделят. После се прави изпит за всички и се оценяват уменията да се решават наистина трудни задачи. Който наистина е нямал пари за курс (стотина лева за три месеца) пак има шанс да влезе, макар и не с първите, и да навакса после. Аз не мога да го измисля по-честно.
И сега, с тази идиотска издънка, СМГ подлага на риск всичко това  Twisted EvilTwisted Evil Twisted Evil

Абсолютно съгласен! Моля, не намесвайте успехите на СМГ с това, което става. Точно заради тях и името, което си е изградила гимназията престъплението на шепа корумпирани чиновници е още по-голямо...Защото за мен това си е чисто престъпление! #2gunfire
Първото нещо, което ми направи впечатление, като се заинтересувах за приема бе факта, че се ходи легално на уроци, в гимназията - регламентирано и чисто. На това най-се кефех, не частни уроци, ам точно при този учител, който познава онзи учител от точно това у-ще и т.н. познататата  схема. На детето му беше много забавно и си идваше с удоволствие на курсовете, сам се записваше за състезания, сам си ходеше по тях, даже не съм го следил изкъсо какво се случва, защото виждах, че му е забавно..
И каква стана тя накрая Rolling Eyes забавата е пълна  #2gunfire

# 140
# 141
Аз съм нов тук и не съм запознат с правилата, но моля, наистина, може ли модератор да обедини темите. Освен, че се чувствам малко странно в раздела бременни майки Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing винаги си намирам темите през гоогле-то "бгмама смг и хоп линк". През форума , забрави ! извинете, ако е нахално Wink

# 142
Аз съм нов тук и не съм запознат с правилата, но моля, наистина, може ли модератор да обедини темите. Освен, че се чувствам малко странно в раздела бременни майки...
Може да се обединят, но тази тема ще отиде в Отчетния подфорум, т.е. при бременните... Laughing

По-добре е в двете теми да се коментират различни неща.
В тази- въпросният изпит от 19.06.2010, а в другата тема всичко свързано с модулите в СМГ- курсове, преподаватели, записване и т.н.
Вероятно ще е и по-удачно другата тема да се преименува отново на:
"Подготвителните модули в СМГ".

# 143
И на мен ми се иска да не бъркаме нещата. СМГ е една от 3-те най-силни гимназии в София и смея да твърдя и в България. От това училище излизат изключително подготвени деца и там наистина има много таланти. Нека разграничим скандала породен от алчност и безхаберие с постиженията на хората работещи и учещи там! Peace

А най-глупавото е, че проблема е от години и никой не взима мерки, което пък навежда на мисълта, че веригата не е толкова къса .... и не свършва в СМГ  Rolling Eyes Tired Twisted Evil
Определено въпроса и сега ще остане висящ въпреки шума по медиите  ooooh! Thinking

# 144
Здравейте!
След прочетеното тук ми е интерсно да разбера - в крайна сметка, смятате ли че е редно тази жена  да продължи да бъде директорка на това училище (или което и да  било друго). Аз лично нямам съмнения.

# 145
Здравейте!
След прочетеното тук ми е интерсно да разбера - в крайна сметка, смятате ли че е редно тази жена  да продължи да бъде директорка на това училище (или което и да  било друго). Аз лично нямам съмнения.

Тези неща не ги решава форума.
Иначе познавам далеч по-добри директори, ако това питаш  Wink

# 146
моля, ако може някой да ми изпрати отговорите на задачите на milena_b_stefanova@abv.bg
 не мога да отворя нито един от линковете

Благодаря предварително

# 147
Като гледах репортажите по бнт и бтв нещо ми направи впечатление - същият родител (М.Д.) по бтв твърди, че на 14 деца са променени точките, а по бнт - на 20 ?! Я се разберете.

На Lennyh - г-жа Тодорова е изключителен професионалист и за трите години, в които е директор, мога да кажа, че ръководи училището много добре. Всички я харесват; отворена е за нови идеи и предложения както от учители, така и от ученици; никога няма да ти откаже да говори с теб.

# 148
Като гледах репортажите по бнт и бтв нещо ми направи впечатление - същият родител (М.Д.) по бтв твърди, че на 14 деца са променени точките, а по бнт - на 20 ?! Я се разберете.

На Lennyh - г-жа Тодорова е изключителен професионалист и за трите години, в които е директор, мога да кажа, че ръководи училището много добре. Всички я харесват; отворена е за нови идеи и предложения както от учители, така и от ученици; никога няма да ти откаже да говори с теб.

Здравей приятелю, на 14 деца са променени резултатите за да влязат, т.е. от по мако от 30т. на 32т.. На 5 деца с 31 точки са променени на 32т. и на едно с 30 на 32. Последните 6 щяха да влязат и при реалното класиране, за това умишлено ги разделих на две, защото те вероятно нямат общо със случката. Открили сме , за сега, промени в резултатите на 20 деца, които са приети, 14 според нас неправомерно. В репортажите излъчват само части от интервютата и за това може да си останал с грешно впечателние. Ако искаш мога да ти изпратя таблиците, да ги разгледате в часовете по информатика, ще бъде доста поучително. Wink

п.п. тези 14 обаче, изместват двайсетина деца по силата на регламента за прием на всички деца с еднакви точки, попаднали над чертата 112. Минибалния бал следваше да е 30, а не 32 т. Wink

# 149
Само да кажа, че записването е започнало, според хората в канцеларията - проверката е приключила.

Общи условия

Активация на акаунт