Бивши и настоящи съпруги

• 17 414
  • 272
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ще се изразя малко натуралистично и леко вулгарно, но всичко опира до секса! Обидата, унижението и прочие отминават в момента, в който сексуалното желание надделее, а то си е природен процес. Появата на нов мъж решава старите проблеми, а не че жената е достигнала някаква зрялост и мъдрост след развода.

# 256
  • Варна
Не е натуралистично мнениети ти, нито вулгарно, просто е малко крайно - нито е задължително да има нов мъж в живота ти, за да погледнеш на нещата от дистанция, нито това, последното, е мъдрост и зрялост.

# 257
  • Най-сетне у дома
О-хо, Андариел  Laughing, ти пак на война с психологическата теория  Laughing
Всъщност, ние тук говорим за случаите, в които гнева и огорчението от това, че си "предаден" продължават твърде дълго и човекът е зациклил... а не, че не е естествено да се чувстваш така - определено време  Laughing

Е, аз всъщност не мога да се позова съвсем коректно на личен опит, защото моят първи брак се огъна под съвсем други фактори, не трети човек. Впоследствие аз намерих точния партньор в живота, при него нещата са доста компромисни, но за него животът в двойка винаги е бил мъчение, та той и не търси истински. Убедена съм обаче, че и ние можехме да направим ужасна цигания от края на брака си и да вгорчим живота си за години напред... и този на детето. Краят на едни отношения никога не е лесен, всеки има какво да каже за другия и нанесените му огорчения, както не е лесно и въвеждането на нови партньори, при наличието на деца. Това, което ни помогна, беше, че и бившият ми, и аз бяхме много решени да не позволим разрушителните ни емоции да вземат връх. И успяхме. Той беше доста озверял, когато вторият ми съпруг се появи в живота ми, аз имах злобни коментари по това, че не взема детето (което е разбираемо, предвид факта, че неговата мацка е много млада и няма никакъв опит с деца)... Въпросът е да няма циклене, не за друго, просто вреди.

А новата връзка след разпаднал се брак... тя може колкото да те възроди, толкова и да те смачка... зависи дали си излязъл от фазата на циклене в огорчението. Ако не си, най-вероятно ще е вторият сценарий  Sad   

# 258
  • София
Кой и как решава кое е твърде дълго и изобщо има ли стандарт? Доколкото аз зная няма стандарти и граници! В края на краищата, дори когато човек реши да се обърне към психолог или терапевт, той го прави като вече му светне, че нещата тръгват извън контрол, но и това предполага, че човекът е с акъла си. Който затъне и зацикли, не търси помощ. Но вкрая на краищата физиологията си казва думата чрез желанието за секс и нов партньор.

Не, не съм на война с психологическата теория. С огромно удоволствие я изучавам. Просто докато я изучавам си задавам въпроси, гледам живота и хората наоколо и не приемам всичко в тази теория за чиста монета. Тази наука е видяла преживяла достатъчно люшкане за крехктаа възраст, има си моди и уклони според социалните очаквания.  Laughing

# 259
  • Най-сетне у дома
Кой и как решава кое е твърде дълго и изобщо има ли стандарт? Доколкото аз зная няма стандарти и граници! В края на краищата, дори когато човек реши да се обърне към психолог или терапевт, той го прави като вече му светне, че нещата тръгват извън контрол, но и това предполага, че човекът е с акъла си. Който затъне и зацикли, не търси помощ. Но вкрая на краищата физиологията си казва думата чрез желанието за секс и нов партньор.

Не, не съм на война с психологическата теория. С огромно удоволствие я изучавам. Просто докато я изучавам си задавам въпроси, гледам живота и хората наоколо и не приемам всичко в тази теория за чиста монета. Тази наука е видяла преживяла достатъчно люшкане за крехктаа възраст, има си моди и уклони според социалните очаквания.  Laughing

А-ха, вярно е, люшка се, даже бих добавила, че има и доста залитания  Peace

Но не е съвсем вярно, че няма стандарт за преодоляването на "траура" около разни нараняващи събития. Здравата психика след известно време надмогва отрицанието, гнева, тъгата и прочее и продължава напред. Всъщност, ефективно функциониращата глава се различава от недотам ефективно функциониращата по това, че първия вид преработва емоциите и продължава напред, а втория се застоява дълго в лоши състояния... и това боли, за съжаление  Sad

Така, че стандартът го налага реалността -ако тя показва, че някой се чувства зле твърде дълго, значи е позациклил...

# 260
О-хо, Андариел  Laughing, ти пак на война с психологическата теория  Laughing
Всъщност, ние тук говорим за случаите, в които гнева и огорчението от това, че си "предаден" продължават твърде дълго и човекът е зациклил... а не, че не е естествено да се чувстваш така - определено време  Laughing

Въобще не говорим за това. Просто ти сама погледна през призмата на подсъзнанието си, чрез което си извади именно този извод, като го сподели и подведе останалите под свое ръководство.

Всъщност темата е за взаимоотношенията между бивши и  настоящи засягащи пряко или косвено взаимоотношенията с трети лица демек, мъжа и децата. Които респективно оказват влияние и то доста съществено върху живота както на едните , така и на другите. Защо ли??? Ти сама го каза - тези взаимоотношения оставят до живот.

Примерите които се дадоха, би трябвало да бъдат съпоставка за това, а не стремглаво нахвърляне върху индивида.

П.П - а това, че втората съпруга е по млада и неопитна, не е никакво оправдание(от негова страна) за това че той не е вземал детето ви. Просто ти самата искаш да намериш извинение за себе си  и постъпката му.

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 12:35 от simon9

# 261
  • София
.....които за мое "щастие" ми се падат свекърви
Признавам те за карък на форума!  Peace
Снаха с две свекърви!!! Sick #Crazy
 Joy hahaha
Уау , ужас горката ти Simple Smile
п.с  сетих се да попитам при развод бабата на детето , вече бивша свекърва ли се води, и при наличие на нова такава, не се ли оказваме и ние с 2 ...т.н бракове също с две свекърви Grinning

# 262
  • София
Всеки рано или късно си преработва емоциите. За това спомагат до известна степен културнте традиции под формата на ритуали. Като цяло тези ритуали дават един отрязък от време, в който човек може да се отпусне и да се отдаде на скръбта, като я изразява и преработва чрез ритуални действия, докато дойде времето, когато друг ритуал го въвежда в ново състояние. Много рядко хората зациглят до безкрайност, но и не може една психологическа теория да каже кое как и когаа да става. в края на краиата, който не успее да го превъзмогне става пациент на психиатрите или затъва в пороци. Но така или иначе, хората не остават в едно и също състояние, а реагират по някакъв начин.

# 263
  • Не от София.
Уау , ужас горката ти Simple Smile
п.с  сетих се да попитам при развод бабата на детето , вече бивша свекърва ли се води, и при наличие на нова такава, не се ли оказваме и ние с 2 ...т.н бракове също с две свекърви Grinning
Това е доказателство,че в природата цари равновесие!Затова,че аз нямам нито една свекърва,на другите хора са им натресли по две!  Whistling

# 264
  • в моя свят на мир и любов
Saule,

Хич не те бива в психологията, да знаеш.

# 265
  • Там, където ме обичат
Е, аз всъщност не мога да се позова съвсем коректно на личен опит, защото моят първи брак се огъна под съвсем други фактори, не трети човек. Впоследствие аз намерих точния партньор в живота, при него нещата са доста компромисни, но за него животът в двойка винаги е бил мъчение, та той и не търси истински. ...  Краят на едни отношения никога не е лесен, всеки има какво да каже за другия и нанесените му огорчения, както не е лесно и въвеждането на нови партньори, при наличието на деца. ... Той беше доста озверял, когато вторият ми съпруг се появи в живота ми, ... Въпросът е да няма циклене, не за друго, просто вреди.

А новата връзка след разпаднал се брак... тя може колкото да те възроди, толкова и да те смачка... зависи дали си излязъл от фазата на циклене в огорчението. Ако не си, най-вероятно ще е вторият сценарий  Sad   
Saule HugТова са много от въпросите, над които съм се замисляла и все още не мога да си отговоря. Питам се - ако с втория ти се налага да правиш компромиси и успяваш, не можа ли същото да сториш и с първия. Или не си искала, може би... Ако сте се разделили, защото вече не е имало чувства, защо появата на вторият ти съпруг го е озверило..

# 266
Saule,

Хич не те бива в психологията, да знаеш.

Laughing Laughing
Е, защо ??? Може и да е чела някоя друга книга  Laughing Laughing
Като дето имало една психоложка която казала на двойката които живеели заедно и имали две деца :"Ами Вие не можете да се наречете семейство, защото нямате брак"  #Crazy Laughing

# 267
  • София
Всичко много точно си е написала Сауле. Това на кой му харесва, на кой не - отделен въпрос.

# 268
  • Там, където ме обичат
Да, хората се срещат и се разделят, важното е да останат добри родители на децата си и да продължат напред. Ако прехвърлях отговорността за нещата около развода и втория ми брак на всички други, освен на себе си, сигурно и аз щях да съм една огорчена жена, ама ей на - признавам, че каквито съм ги надробила, такива сърбам  Laughing и ми е весело! Не мога да си представя как е възможно някой да е толкова озлобен и да не разбира защо отсрещния противостои  Thinking Хора, страшно е да не виждаш с какво предизвикваш лошите неща в живота си и да се чувстваш безпомощна жертва... за самите "жертви" е страшно, ние какво... на нас нищо не ни е от това. Успех в борбата с огорчението, всички сме минали оттам - някой по-бързичко, други - по-бавно, тези ситуации не са лесни за никого - настоящи, бивши и всякакви. Важното е да не оставаш в дупката твърде дълго  Hug

Не че не съм се замисляла над тези неща, но ме накара да се опитам да погледна с други очи. Коментарите по-късно. Hug

# 269
  • в моя свят на мир и любов
Преди да се разведа попаднах на една психоложка, която в желанието си да ми помогне, ми насади още по-голямо чувство за вина заради желанието ми да се разведа.

Трябваха ми месеци за да взема такова решение, а благодарение на нея се почувствах още по-зле.

За тези, които ги интересува, развод имам от осем месеца. Разводът ми е по мое желание, просто виждах че е дошъл краят и вече няма шанс в семейството ни да има нормални отношения, за мен съвместното съжителство на всяка цена е пълна глупост.
Не и за психоложката, при която ходих обаче. За нея най- важното е "да има мъжки гащи на простора".

Аз огорчение от развода нямам за преодоляване, защото не почувствах такова. Това, което изпитах беше чувството за  свобода и невероятната мисъл, че истинският ми живот започва от този момент нататък.

Не съм била зарязвана, изоставяна, пренебрегвана, недооценена, нито пък смятам че настоящата получава повече, от колкото съм имала аз. Напротив, осводих се от един тежък товар, който влачех с години.

Не знам как си направихте извода само от няколко поста, че съм тотално и безвъзвратно зациклила на тема огорчение.
Или пък че прехвърлям вината за развода върху настоящата, когато се развеждах дори нямах представа, че такава жена съществува, това научих съвсем наскоро. Също и факта, че баща ми е знаел. И много други неприятни неща, но нали знаете съпругата научава последна. Grinning

По въпроса за свекървата - ако някой си мисли, че настоящата свекърва е ужасна, почакайте само давидите бившата такава. Laughing

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 15:02 от luda

Общи условия

Активация на акаунт