Да си похвалим свекървите

• 7 681
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Моята свекърва е цяло съкровище. Много възпитана, интелигентна и мила, много тактична и много отзивчива. Не съм се стремила никога да бъда идеална снаха и не съм, но хората са много мили и разбрани, не срещам никакви затруднения при общуването с тях. Мога да разчитам на всякаква помощ, с удоволствие се събираме всички на празници. Щастлива съм, че има разбирателство и хармония и виждам и че и те се стремят към това. Без желание и от двете страни считам, че наистина би било невъзможно.

# 61
Цитат
Да си похвалим свекървите
Хайде.
Първо и основно - не живеем заедно и затова няма нужда правим взаимни компромиси. В противен случай все би се случило да се спречкаме, защото 2 домакини за мен в една кухня са многооооо. И с майка ми не бих могла да живея под един покрив без да се сдърпам.
Иначе се разбираме добре. Готви чудесно. Добра домакиня. Супер купонджийка.  Взела съм и чудесния син.  Mr. Green Обичам я и тя ме обича. И това го мисля след 26 години брак.
Кусур - много се шашка и все  мисли, че някакви ужасии на някой му се случват - болести, катастрофи .....

# 62
О,да..Първото условие снаха и свекърва да се разбират добре е да не живеят заедно, за предпочитане на отстояние най-малко три преки. Joy Иначе под един покрив и двете да са перфектни-пак няма да стане.
Ето на, аз моята си я обичам и нямаме никакви пререкания,но съм сигурна,че ако поживея с нея и 1 месец ще й намеря хиляда кусура.И с майка ми е същото.

# 63
Свекърва ми е един от най-скъпите ми хора. Прекрасен човек който ми помогна в едни от най-трудните ми моменти,човег с голямо сърце - много обича и мен  и децата ми  никога не ме е  обидала или  нагрубила. Отношенията са ни по-скоро като на майка и дъщеря отколкото на съпруга и свекърва.

# 64
Браво, момичета, малко по малко темичката ни се увеличава с благородни снахи и готини свекърви.
Аз оня ден на моята споделих, че бюста ми нараства от бременността и се чудя какъв сутиен да си купя-нормален за момента или по -големичък, а тя милата ми даде нейн, който не й става, а на мен ми пасва идеално, а също много ми помага за обзавеждането на дома ни-с идеи и онези малки готини неща...идиотиики от моя страна/

# 65
  • Варна
О,да..Първото условие снаха и свекърва да се разбират добре е да не живеят заедно, за предпочитане на отстояние най-малко три преки. Joy Иначе под един покрив и двете да са перфектни-пак няма да стане.
Ето на, аз моята си я обичам и нямаме никакви пререкания,но съм сигурна,че ако поживея с нея и 1 месец ще й намеря хиляда кусура.И с майка ми е същото.
Не съм съгласна.
Десет години живях със свекър и свекърва.
И двамата са интелигентни и добри хора никога не съм чула лоша дума от тях.То не само думите говорят за един човек а и постъпките.
Много си ги обичам и сега като живеем отделно през ден през два,ако не съм ги виждала им се обаждам да ги чуя как са.

# 66
Моята свекърва е истинска досада и бреме за мен. Прежалих се и взех мъж от близките до София градчета,представете си значи майка му каква е- яка здрава шопска селянка,която гледа прасета и кокошки в двора- с една дума пълен ужас. Не се разбираме,тя изисква  от мен манталитет и умения присъщи на жена живяла на село,или в градче от селски тип като тяхното,а аз никога не съм се занимавала нито с животни,нито с двор,нито със зимнини,нито готвя като нея с лой,заклани кокошки и т.н. Не искам да съм като свекърва ми- безкомпромисна, проста, инат и грубо-недодялана. Въпреки всичките и "рамбовски" умения- дя зяколи и сготви животно,дапрекопае цялата градина, да скове колиба в двора и не знам още какво за мен тя си остава една недодялана груба селянка,която иска да промени моята същност и характер.

# 67
Моята свекърва е истинска досада и бреме за мен. Прежалих се и взех мъж от близките до София .............................Въпреки всичките и "рамбовски" умения- дя зяколи и сготви животно,дапрекопае цялата градина, да скове колиба в двора и не знам още какво за мен тя си остава една недодялана груба селянка,която иска да промени моята същност и характер.
smile3556
   Ти грамотна ли си? Виж в коя тема се намираш. Спри се вече (или ходи лискай легенчета)  doh
Чак се зачудих, да не съм объркала темите...  Crazy

И по темата: моята свекърва изцяло оправдава мит-а за мъжките майки...., а и е учителка отгоре на всичко  Grinning
Много си я харесвам- малка кокетка, много търпелива и няма никакви мераци да ни се меси. Много е толерантна и след първоначалните "напасвания на характери" още преди сватбата повече не сме имали поводи за спорове. Да не говорим, че такова слово дръпна на сватбата, че дето се имам за "студения тип" ми омекнаха коленцата. Спомням си, че наистина се почувствах добре дошла в това семейство  Heart Eyes

ПП: Не живеем заедно (на 400 км) , чуваме се 2 -3 пъти на седмица и виждаме по празници.

# 68
  • пак там
... Не се разбираме,тя изисква  от мен манталитет и умения присъщи на жена живяла на село,или в градче от селски тип като тяхното,а аз никога не съм се занимавала нито с животни,нито с двор,нито със зимнини,нито готвя като нея с лой,заклани кокошки и т.н. Не искам да съм като свекърва ми- безкомпромисна, проста, инат и грубо-недодялана. ...

Всъщност тя вероятно е доволна от теб - исканият от нея манталитет е налице, при това в голяма доза.

# 69
... Не се разбираме,тя изисква  от мен манталитет и умения присъщи на жена живяла на село,или в градче от селски тип като тяхното,а аз никога не съм се занимавала нито с животни,нито с двор,нито със зимнини,нито готвя като нея с лой,заклани кокошки и т.н. Не искам да съм като свекърва ми- безкомпромисна, проста, инат и грубо-недодялана. ...

Всъщност тя вероятно е доволна от теб - исканият от нея манталитет е налице, при това в голяма доза.

А на твое място не бих коментирала манталитета на хора,които не познавам,стига да не са го направили първо те. Иначе е признак на лошо възпитание и ниска култура.

# 70
  • пак там

А на твое място не бих коментирала манталитета на хора,които не познавам,стига да не са го направили първо те. Иначе е признак на лошо възпитание и ниска култура.

Човек до голяма степен се опознава чрез начина си на изразяване. А като чета какво си писала в тази тема и в другата - с легенчето, съм почти сигурна, че съм те оценила правилно. И възпитанието ти, и културата ти.

# 71
Прекрасна е  моята и тя и майка и , и свекъра.
Единствения път ,когато ме е "ядосвала"   е като изкарвах много тежък грип и тя дойде да се грижи за мен буденето за преобличане и хапчета ми идваше ужасно изтощително .
Обичам си я и въпреки ,че не и викам "майко" я чувствам като такава.

# 72
веднага я хваля Grinning. стилна, умна, енергична за трима, вдовица от 30 г близо, богата Mr. Green, страхотна жена. играе покер и води по-социален живот от мен. 92 годишна, кара си хондата, с любимото си кученце в кошница на предната седалка Laughing. за един месец 2 пъти я глобиха за превишена скорост Shocked.

никога не се е бъркала в живота на нито едно от 7-те си деца, до един образовани, ерудирани, с бизнеси или стабилни професии. дала им е много, с мен никога не се е отнесла с лошо/няма и как, де, говори тежък и за мен почти неразбираем диалект/. има 23 внука и 7 правнука.
да е жива и здрава Heart Eyes

Силно се впечатлих newsm10 и то най-вече от 7-те деца! Евала на жената!Да ви е жива и здрава!

# 73
Моята свекърва е истинска досада и бреме за мен. Прежалих се и взех мъж от близките до София градчета,представете си значи майка му каква е- яка здрава шопска селянка,която гледа прасета и кокошки в двора- с една дума пълен ужас. Не се разбираме,тя изисква  от мен манталитет и умения присъщи на жена живяла на село,или в градче от селски тип като тяхното,а аз никога не съм се занимавала нито с животни,нито с двор,нито със зимнини,нито готвя като нея с лой,заклани кокошки и т.н. Не искам да съм като свекърва ми- безкомпромисна, проста, инат и грубо-недодялана. Въпреки всичките и "рамбовски" умения- дя зяколи и сготви животно,дапрекопае цялата градина, да скове колиба в двора и не знам още какво за мен тя си остава една недодялана груба селянка,която иска да промени моята същност и характер.

А синът на същата е изискан джентълмен, с оксфордска диплома, безупречни обноски и подчертана непоносимост към фермерските задължения. Разбирам те, колко ти е коствало да се прежалиш! Ма, ... що пък ти е било нужно?

За моята свекърва - дълго време не можах да повярвам, че наистина ме обича толкова, колкото казва. Не можех да повярвам, че наистина ме разбира и подкрепя така безкористно. Сега знам, че тя вярва, че аз съм възможно най-добрият избор за сина й от тази си отправна точка прави всичко по силите си да сме щастливи. А това включва толкова много като поведение от нейна страна.

# 74
  • на брега на морето
Палмира, твоята свекърва българка ли е? Питам, защото някак не отговаря на профила българска свекърва  Grinning

Приятно ми беше да чета толкова хубави думи за свекървите.  Моята почина малко след като се оженихме; беше много внимателна и тактична.

Но диди-дани се домъкна и оплеска всичко. Лъжицата катран в кацата с мед е тя.

Общи условия

Активация на акаунт