СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 959
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
natali_2008 успокой се, моят съвет е да не тръгваш с рогата напред, тъй като детето ти ще прекарва там по-голяма част от времето си, по-добре и за теб и за детето е, да не влизаш в конфликти или пререкания. В детската градина на моето дете забелязвам, че колкото и да са начумерени, като подходя с усмивка, ми отговарят по същия начин. Не се нервирай, въпросът е да приемат детето и лесно да се адаптира после, за което най-голям принос ще има персонала.

# 706
  • София
Отписах детето си от 99 ОДЗ Сарагоса - набор 2007, ако някой се интересува, би трябвало да излезе 1 свободно място сега, въпреки че, сега дъщеря ми се води отписана, бройката от 50 записани падна на 49, но въпреки това в системата не излезе 1 свободно място, може би ще има някакво обновяване.
За всеки случай писах и в обратната връзка.

# 707
Отписах детето си от 99 ОДЗ Сарагоса - набор 2007, ако някой се интересува, би трябвало да излезе 1 свободно място сега, въпреки че, сега дъщеря ми се води отписана, бройката от 50 записани падна на 49, но въпреки това в системата не излезе 1 свободно място, може би ще има някакво обновяване.
За всеки случай писах и в обратната връзка.

Аз като гледам записаните са повече от капацитета, значи няма как да се появи свободно.

# 708
  • София
Не зная, мисля, че в началото бяха обявени 50 места - 48 + 2 СОП, сега записаните са 49 общо /с 2те СОП/, значи остава едно място.
Хм, поне в началото бяха 50 места обявени...сега наистина са 48, но в тях влизат ли 2те СОП, не зная.

# 709
  • София
Мисля, че СОП са извън тези 48. Общо според това трябва да са 50.
Гледам, е пак няма списъци от предните класирания.

# 710
  • София
Значи, трябва да излезе 1 място, ще следя, не ми се иска да потъне.

# 711
Обикновено капацитетът на 1 група е 24 плюс 1 за СОП, общо за две групи стават 48. Знам ли, сигурна ли си, че са били 50?

# 712
  • Sofia
Някой би ли ми казал - забраната за затваряне на градините през лятото освен за ремонт в коя наредба го пише? Ако някой даде линк още по-добре. Благодаря предварително.  Hug
И още един въпрос - ако прехвърлянето от яслена в градинска група в ОДЗ става само през септември, както ми обясниха, защо в системата за 1 градинска група има графа "записани преди 23.04.2010" и в нея има бройки? Как става това записване?

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 16:35 от savina_33

# 713
Някой би ли ми казал - забраната за затваряне на градините през лятото освен за ремонт в коя наредба го пише? Ако някой даде линк още по-добре. Благодаря предварително.  Hug
И още един въпрос - ако прехвърлянето от яслена в градинска група в ОДЗ става само през септември, както ми обясниха, защо в системата за 1 градинска група има графа "записани преди 23.04.2010" и в нея има бройки? Как става това записване?

Става въпрос за записани през миналата година за същия набор. В групата на моето дете миналата година бяха записани 18 деца за набор 2008, тази 2 и стана записани преди 23.04. - 18, записани за септември - 2. Общо в групата деца набор 2008 - 20.

# 714
И аз да попитам......
Записваме се в ОДЗ.
Другата година детето навършва 3год и хипотетично може да продължи в градинската група.
Но искаме да кандидатстваме в ДГ.  Системата на ИСОДГ ще ни даде ли 3т.за първо желание или те се водят вече използвани?
Трябва ли детето да е отписано от ОДЗ-то за да кандидатстваме?

# 715
  • София
И аз да попитам......
Записваме се в ОДЗ.
Другата година детето навършва 3год и хипотетично може да продължи в градинската група.
Но искаме да кандидатстваме в ДГ.  Системата на ИСОДГ ще ни даде ли 3т.за първо желание или те се водят вече използвани?
Трябва ли детето да е отписано от ОДЗ-то за да кандидатстваме?

Мацка нали вече ти казах - догодина т.е. за следващата кампания пак ще имате 3 т. за първо желание.Те могат да се ползват по веднъж на година.

# 716
  • София
Всъщност, ако детето се отпише от градината, в която е записано, му се възстановяват 3 т. за друга градина, ако кандидатства в нея, в рамките на същата година. Понеже седя отпреди в опашката на една градина, след като се отписах от моята, там вече се появих с 8 т., вместо с досегашните 7 т.
Е, ако на някой му се поема такъв риск де, да отпише детето и да чака да го приемат в друга градина. Simple Smile

# 717
  • Ловеч
Всъщност бройката по групите често надвишава 30-35деца както писаха някои майки в темата. И не се впечатлявам колко странна му се е видяла супата на изнеженото министерско небце на господина.
Уреждането на деца под масата, спускане от общината, дирекция образование и т.н... Деца, които висят по опашките в системата, а всъщност са записани и ходят на градина... Докога?
Ще помоля някоя мама, която има желание да пусне гарантирано достоверен сигнал за нарушение - детето не е прието през системата, нито през работната група, но посещава детска яслена група в ОДЗ и това се случва сега - давам всички необходими данни, но лично аз не мога да подам сигнала/поне докато не ми падне пердето/. В тази градина има десетки нарушения от този тип. Имаше един линк към списъка с деца посещаващи ОДЗ 2. който ми се видя невероятен на фона на официалните 24бр в група.

# 718
Айрис, аз прашах мейл до СО със сигнал за нарушение и те ми изпрартиха отговор, че проверка ще бъде извършена ако им изпратя точните имена на детето. Е, аз им ги изпратих, но имах и нахалството във втория мейл да им пиша, че ще се радвам ако след направената проверка ми бъде изпратен отговор какво са установили при нея, но отговор още нямам и няма и да имам май. Така че не виждам смисъл от други жалби, а знам за още много в нашата градина. Embarassed

# 719
                    Втората закуска е защото ПГУ е задължителна.Така както на първи клас се дава безплатна така и ПГУ получава безплатна закуска.От този септември и трета група /5 г./ получават втора закуска безплатно.При нас и малките групи получават втора закуска в 10 - плод.
                     За месото - ето какво се купува: свински бут без кости,телешки шол,пилешко филе,пиле грил и пилешки бутчета /ние от тях не купуваме,че са с кости/  .Има само един вид салам и той е шпек - не купуваме,защото взимаме шунка от бут.Рибата също е само филета - бяла риба,хек,рядко скумрия.

да не снабдявате с мъжа си с бусове децките градини та си толко информирана  Grinning Grinning Grinning  смешни сте ми повече няма и да ви чета
междо другото оредих малката по втория начин съжелявам за всички неприети чао от мен  Hug
Боже, колко простотия има по тоя свят , Боже. И моля те Боже, опази ме от злината да ме свържеш със сватя, мислеща като съществото написало цитирания пост,  като и снаха възпитана, от такава жена. За твоя информация , pipka12, Didia е детска учителка и знае какво е менюто и при интерес - и какви са продуктите. За уреждането по втория начин , мога да ти кажа няколко неща.  Първо, че си стигнала до уреждане по втория начин , говори много за възпитанието и манталитета ти. Второ, не мисли, че като пишеш във форум с измислен нейм си абсолютно неиндентифицируема. Напротив - лесно е, но такава кифла като тебе може би не го знае.  С  една жалбица до СРП как си се похвалила, че си дала подкуп, ще се провери коя си и каква е ситуацията? Поне ще си упражняваш правописа, докато пишеш обяснения по полицейската проверка или дознанието.

така сега да уточня, от яд правя правя грешки. второ СРП-СГП-СРС  по добре ги информирай за простотията  #2gunfireК4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община – 3 т.  #Crazy
ето това ми е проблема - и уреждане на дете става така - има ДГ които не обявяват всички бройки след време се уреждат хорицата - продадох жилище на един "ГОЛЯМ" човек и той ми каза мога да ти помогна моето момче - на другия ден ми се обадиха да готвя документите - това е всичко стана случайно - сега какво да правя да не я запиша и да си чакам  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт