Ретро бг-мама

• 10 431
  • 102
  •   1
Отговори
# 90
Да, определено има световна конспирация по темата как да не се кърми Crazy
Само казвам, че който има глава на раменете и мисли, трудно би се хванала на плоски манипулации от типа Нестле или би си оформил мнение само от гледане на един филм.
Ами те не раждат само тези дето си ползват главите по предназначение...

# 91
Винаги съм се чудила, защо кърмят децата си 3-4 години.  newsm78
Не трябва ли детето на тази възраст вече да яде нормална храна?
Не става ли детето прекалено обвързано с майка си и глезено?

Всъщност, те да му мислят, после ще има - ауу, къде сбърках.

Понеже в една съседна тема се оплакваше от недостатъчно "внимание" във форума - ето ти един приятелски съвет - задай си въпроса в подфорума за Кърмене  Joy  Joy  Joy

# 92
  • София
Поне това детенце, което познавам лично и имахме ежедневни контакти преди да тръгне на градина, а майката на работа - не е нито глезено, нито прекалено свързано с майка си - напротив - самостоятелно, будно и доста добре развито дете.
Това е нещо прекалено лично, нито имаме право да одобряваме, нито да критикуваме.  Peace

# 93
  • Куциндрел

Понеже в една съседна тема се оплакваше от недостатъчно "внимание" във форума - ето ти един приятелски съвет - задай си въпроса в подфорума за Кърмене  Joy  Joy  Joy
Искам да ме обяват за проста, не да ме линчуват. hahaha

# 94
Аз съм родена 70-те години и майка ми буржоазно ме гледаше до 3 години, след това бях с баба ми дядо ми в къщи, после на 6 се роди брат ми и майка ми остана още 3 години в къщи.

Защо да е буржоазно? У дома нещата бяха по същия начин,аз съм 80ти набор,сестра ми 86ти, и двете сме гледани до 3 години у дома от нея. Иначе майка ми работи през останалото време, и то съвсем небуржоазна професия - инженер. Мислех си, че повечето деца около моята възраст са минали по същия път ( гледане у дома до 3 години имам предвид).
Доколкото ми е споделяла, се е колебаела дали да ходя на детска градина, което показва, че е имала избор, т.е.не е имало някакъв особен обществен натиск да работи. Аз обаче съм харесала градината от първия ден и това е решило въпроса.

# 95
  • София

Понеже в една съседна тема се оплакваше от недостатъчно "внимание" във форума - ето ти един приятелски съвет - задай си въпроса в подфорума за Кърмене  Joy  Joy  Joy
Искам да ме обяват за проста, не да ме линчуват. hahaha

Ама ти си много ориентирана като за новак  Laughing Laughing Laughing

# 96
  • Куциндрел
Не е нужно да си стар писач тук, за да предусетиш какво ще стане. Нали имам опит ин-лайф с разни маниаци.
Ти па искам курбан д аме дадеш и сеира да ми гледаш. Angry

# 97
  • Mars Hotel
Винаги съм се чудила, защо кърмят децата си 3-4 години.  newsm78
Не трябва ли детето на тази възраст вече да яде нормална храна?
Не става ли детето прекалено обвързано с майка си и глезено?

Всъщност, те да му мислят, после ще има - ауу, къде сбърках.

Нали не си мислиш, че дете на 3-4 години яде само кърма?
В повечето случаи, на тази възраст има 1-2 кърмения на денонощие и количеството кърма, което детето приема, не е никак голямо. Това си е "за разкош", както се казва.  Grinning

# 98
  • София

Напротив - радвам ти се  Hug
Аз изпитвам необяснима либоф към новаците  Wink
Да ми се чуди човек  Joy Joy Joy

# 99
  • Куциндрел
Нали не си мислиш, че дете на 3-4 години яде само кърма?
В повечето случаи, на тази възраст има 1-2 кърмения на денонощие и количеството кърма, което детето приема, не е никак голямо. Това си е "за разкош", както се казва.  Grinning
Представи си - не мисля, че яде само кърма.
"Разкоша" после е за сметка на родителите. Whistling

# 100
Мда, то се вижда кой има глава на раменете и кой не...Сеса, внимавай, заобиколена си от дълго кърмени психопати и техните родители, не само във форума, а и в реалния живот...на твое място бих треперила от страх...на пръв поглед не можеш да разбееш, но ги има, и са опасни  Twisted Evil

# 101
  • Куциндрел
Треперя и изчезвам.
Пийс Peace

# 102

Напротив - радвам ти се  Hug
Аз изпитвам необяснима либоф към новаците  Wink
Да ми се чуди човек  Joy Joy Joy

Дааа, бе, затуй мене ме сгриза в началото...не помян закакво беше  Mr. Green

Аз да дам отчет: набор "78, некърмена,  поради дълговременен престой в кувьоз, захранена с кърмата на една циганка през първите дни  Joy .  Много проблемно дете по отношение на храненето, татко не се е прибирал дни наред, докато не намери поредната доза "Хумана" - мляко и бананова каша.
Колкото до яслите - на такава, както и на ДТ не съм ходила. Баба ми, лека и пръст отгледа и четирите си внука по 4 години, на около 2 и нещо майка ме е оставила на село, но малко е работила, защото се е родил брат ми. Той тръгна на ясла на 2, аз съм била вече почти на 6, карах две години предучилищна на село - причината: голям мерак да съм ученичка  Mr. Green  После се върнах при нашите и посещавах нормална предучилищна, а брат ми на 3 г. го дадоха на "баин дом" до 1 клас - напусна детската градина, защото имаше една случка, един инцидент и той 5 години заеква след това.
Общо взето майка ни е гледала спокойно до към двете ни годинки и двамата. А с брат ми докато беше бременна, ходеше на работа (в завод) до последно, просто защото се чувстваше добре, т.е. чувствала се е...
Не знам колко рано или късно са ме захранили, обаче май съм осолявана поне 1 път  Sick . Брат ми не знам колко е кърмен (набор "81), но си спомням, че доста дълго време цоцаше кисело мляко в бирени бутилки, защото стандартните бебешки шишета не му стигаха  hahaha

Моите деца ги захраних сравнително рано ("98 и 2003 ), кърмени са по няма и месец, въпреки огромното ми желание и старайие. И двамата проядоха храна от детската кухня на по 5-6 месеца и съм нямала никакви проблеми с това.

Един грах, който сега отчитам (но тогава бях двайсетгодишна дрисла и хабер си нямах от света): освен с нормални неща, "захраних" си децата с гризки и сладичко... за сега контролирам консумацията на газирано и сладко и не е проблем, но ако мога да се върна назад, определено няма да повторя същата грешка.

Общи условия

Активация на акаунт