Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните съставки на шведските топчета с овесени ядки?
Каква е процедурата за приготвяне на топчета?
Как се измерва количеството овесени ядки в рецептата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните съставки на шведските топчета с овесени ядки?
Основните съставки за рецептата на шведските топчета с овесени ядки включват 100 грама маргар (или масло), 4 супени лъжици захар, 1 супена лъжица какао, 3 десертни лъжици фини овесени ядки (приблизително 300 грама), 1 супена лъжица вода и шоколадови пръчици или кокос за овалване. Съставките са лесни за намиране и приготвянето не отнема много време.
-
Каква е процедурата за приготвяне на топчета?
-
Как се измерва количеството овесени ядки в рецептата?
-
Омекват ли овесените ядки след приготвяне?
-
Какви вариации на рецептата предлагат участниците във форума?
Аз добавих от себе си и малко пшеничен зародиш, а следващия път вместо захар ще сложа мед. Мерси за идеята!

Вече втори път ги правя и то в двойна доза. 
) ?
За бонбоните с тахан винаги слагам 1:1 мед:тахан (напр. 3 с.л. тахан, разбърквам с 3 с.л. мед), останалите съставки са според наличните продукти вкъщи - ядки, сушени плодове, малко трици, кокос, каквото ми хрумне. Но и само мед с тахан да оваляш в кокос пак е вкусно, бързо се втвърдява, имай го предвид.