как се справяте с нахалството на свекървата

• 4 037
  • 25
  •   1
Отговори
здравейте,

живея в чужбина, със съпруг и малко дете, той не работи доста време вече, спортува , учи езици, чете си интересна литература ( това е проблем, но за момента не се фокусирам на него). Искам да направя и организирам кръщене на сина си в БГ, исках да е в много тесен кръг - кръстница, баби, дядовци от двете старни и лелите. След като споменах за намеренията си на свекървата и лелята преди доста време, не получих никакъв отзвук. Преди 2 седмици, те питат съпруга ми какво става с организацията, като знаят добре, че аз организирам всичко, плащам и т.н. Поканих ги официално двете и казах, че ще се радвам да дойдат. И какво получавам в отговор, те ще дойдат с вуйчовци и вуйни, за да им е уреден транспорта - дали е удобно, дали ще мога да покрия и разходите за тяхната почерпка и дума не става за това. Този проблем сигурно звучи тривиален за вас, но това е поредният път когато се самопоканват. Да не говоря, че точно си пристигам в къщи в БГ и започват да званят и питат кода да дойдат на гости да видят малкият. А като искам да им го дам да го погледат - не можели да поемат тази отговорност. Как бихте постъпили в тази ситуация? Благодаря за отговорите и съветите.

# 1
Оооо,оправям ги на бърза ръка. Kакво е това нахалство-ще си водят някой,че и пътя им да е уреден  #2gunfire.Аз бих има кaзала,че сме си направили сметка кои хора да поканим,ако сме искали,щели сме и тях да поканим (вуйчовци,вуйни). Даваш имй ясно да размерат кой командва парада,това е празника на детето ви,а не е някакво събиране,на коеот всички са добре дошли.   Тук въобще не става въпрос дали можете финансово да си го позволите,въпроса е принципен  Peace.  
А иначе за постоянното звънене да питат кога да дойдат. Пак им кажи учтиво,че сега ви е много натоварено с багажи и организация покрай прибирането и ще им се обадите когато приключите.
Мъжът ти подкрепя ли те? Той какво мисли за тези неща?

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 15:39 от milisa

# 2
 Laughing Това ме разсмя. Ти как си представяш да си дойде внука ти от чужбина и да не отидеш да го видиш?

Абе не ви ли писна за щяло и нещяло и за всякакви глупости да отваряте теми за плюене на свекърви! ooooh!

# 3
На твое място бих оставила мъжът ми да се оправя със собствените си роднини. Много ми е странно, като някоя жена има проблем със свекърва си, а мъжът й стой встрани от това като страхливец, вместо да вземе отношение и да поговори със собствената си майка. Кажи му да им се обади той и да им изясни кой и защо ще бъде поканен или непоканен на кръщенето на вашето дете.

# 4
На твое място бих оставила мъжът ми да се оправя със собствените си роднини. Много ми е странно, като някоя жена има проблем със свекърва си, а мъжът й стой встрани от това като страхливец, вместо да вземе отношение и да поговори със собствената си майка. Кажи му да им се обади той и да им изясни кой и защо ще бъде поканен или непоканен на кръщенето на вашето дете.

Ама от къде накъде той ще се разправя за неща които организира и ръководи жена му? Тя да няма сливи в устата случайно? Нещо нямам спомен да съм се замислила и секунда когато заявих на бабите че не са канени на кръщане. Какво ли остава за някакви си вуйчовци.

# 5
Тя да няма сливи в устата случайно? Нещо нямам спомен да съм се замислила и секунда когато заявих на бабите че не са канени на кръщане. Какво ли остава за някакви си вуйчовци.
Делюжън,не всички са като теб... и мен  Laughing. Аз когато има някакъв проблем, питам моя мъж как предпочита- аз ли да говоря с майка му, или той  Twisted Evil. И понеже ме познава, знае че аз ако го направя, ще бъде мнооого по-болезнено и грубо #2gunfire, та той си говори с нея, аз и без това се изприщвам само като  чуя гласът й  Sick  Може авторката да е по-тактична и деликатна жена...не на всеки му се отдават категоричните откази Wink

# 6
  • Пловдив
Да не говоря, че точно си пристигам в къщи в БГ и започват да званят и питат кода да дойдат на гости да видят малкият.

В това пък не виждам нещо ненормално, нека да го видят.
По самото заглавие на темата- не знам, странна ми е тази тема. Всичко е свързано, щеш или не, с бащата на детето, затова има значение неговото отношение, на което пък авторката не иска да се фокусира.

# 7
Тя да няма сливи в устата случайно? Нещо нямам спомен да съм се замислила и секунда когато заявих на бабите че не са канени на кръщане. Какво ли остава за някакви си вуйчовци.
Делюжън,не всички са като теб... и мен  Laughing. Аз когато има някакъв проблем, питам моя мъж как предпочита- аз ли да говоря с майка му, или той  Twisted Evil. И понеже ме познава, знае че аз ако го направя, ще бъде мнооого по-болезнено и грубо #2gunfire, та той си говори с нея, аз и без това се изприщвам само като  чуя гласът й  Sick  Може авторката да е по-тактична и деликатна жена...не на всеки му се отдават категоричните откази Wink

Моля-моля! Няма нищо нетактично и грубо в това да откажеш. Но виж, това да не разговаряш със свекърва си а да прехвърляш топката на мъжа си е супер-грубо.

Със свекърва си винаги съм разговаряла нормално, никой и никога не се е изприщвал. Нямам спомен да сме си говорили чрез синчето.

# 8
Никаква топка не прехвърлям, той самия предпочита да си говори с нея, все пак му е майка, не иска да й докарва инфаркт  Laughing. Когато съм имала какво да й кажа - казвала съм го без да ми мигне окото.Когато ме занимават с глупости обаче, не мога да говоря нормално  Naughty. В случая на авторката, става въпрос за кръщенето на общото им дете- нейното и на мъжът й.Не разбирам защо мъжът й да не вземе отношение, ами трябва все жена му да се оправя и то с чуждите роднини Crossing Arms

# 9
Ние с мъжа ми си имаме угорка -  всеки отговаря за неговите си роднини.  Само честитим рождени дни лично на роднините. Mr. Green

По темата... Ами разбираемо е всеки да иска да види детето, че и родителите му, а може и да очакват подаръци. Crazy

# 10
Ние с мъжа ми си имаме угорка -  всеки отговаря за неговите си роднини.  Само честитим рождени дни лично на роднините. Mr. Green

По темата... Ами разбираемо е всеки да иска да види детето, че и родителите му, а може и да очакват подаръци. Crazy

Имаме същата негласна уговорка!

По темата, мисля, че е нормално да искат веднага да видят внучето си. Но не е нормално да канят на вашия празник други хора. Откажи им директно, нали са те попитали имаш ли възможност да поемеш разходите и за "техните гости", кажи, че нямаш тази възможност, а и не желаеш да присъстват на тържеството..
Или кажи на мъжа ти да им обясни тези неща.

# 11

Ама от къде накъде той ще се разправя за неща които организира и ръководи жена му?
А откъде -накъде АЗ трябва да си пиля нервите с неговите роднини?Особено ,ако не разбират от дума!
Негова рода са, да се оправя той с тях.Аз само казвам какво искам...

По темата:Бих оставила на мъжа си да обясни положението на свекървата.

# 12
И за мен е разбираемо желанието им да видят детето. Но да канят роднини,които вие не сте предвидили? Е,това вече е неразбираемо. И аз бих помолила мъжа си да им обясни,че тези вуйни и вуйчовци не са предвидени .Такива са възможностите, място за сърдене няма. Чудя се как някои хора решават така да канят от името на друг гости без предварително да се обсъди  всичко?

# 13
  • София
По отношение на неканените роднини нямам скрупули и казвам в прав текст, че не са предвидени като присъствие.
Желанието да виждат детето, обаче, е напълно разбираемо.
Аз също съм оставила съпруга ми да се оправя с майка си, тъй като неговите думи ще бъдат приети по-нежно.

# 14
Не виждам никакво нахалство в това баба да види внучето си  - и то при положение, че това е толкова рядко. За нормално също виждам това, че звънят и искат да го видят. Самопоканване на знайни и незнайни роднини обаче не бих толерирала Peace

Общи условия

Активация на акаунт