помогнете: каква е тази змия?

• 16 641
  • 214
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна/Лондон
Много рядко пиша във форума , ама тая тема ме потресе!
Не мога да повярвам,че все още има толкова първобитно мислещи хора,които сякаш нямат ТВ
 и не са чували за интернет, сигурно и научно-популярните филми за тях са фантастика (визирам авторката
и останалите,които я подкрепят).Мога да кажа само - много жалко за децата ви...Дайте да отстреляме всички мечки,вълци,змии,паяци, 'щото някой го било страх!Една змия...голяма работа...дай да я убием....и без т'ва на никой няма да липсва...

Разбрах- змии, паяци, вълци и мечки/оная в Мадан вече даде фира, ама не четът../ не може да трепеме. Как стои въпроса с хлебарките, че да не вземем и там да нараним и без това чувствителните ви души?

# 61
Разбрах- змии, паяци, вълци и мечки/оная в Мадан вече даде фира, ама не четът../ не може да трепеме. Как стои въпроса с хлебарките, че да не вземем и там да нараним и без това чувствителните ви души?

Хлебарки може, змии - не може... Така ясно ли е.

# 62
Моля, ако някой знае къде живее тази жена която е пуснала темата да ми каже...
Ще кажа на колегите да отидат да й тръснат един хубав акт за убиването на змията.
Всички змии в България са защитени от закона, убиването им е забранено и се преследва и наказва от закона...
Дано да й е за урок друг път как се трепе беззащитна и абсолютно безобидна змия...
Ауууу, прашките ми се разтрепераха от страх.
Моля, Борисе, следващият път, като реша да трепя муха/хлебарка да вдигам ли ръчичка чинно да ми позволиш?

Mr. Green

# 63

То като четем тая тема... все едно змията е влачила детето, а не детето- змията. Че и показна екзекуция... И снимка на зверски убитото животно в нета. Авторката, засрами се и поне махни снимката!
 #Cussing out

# 64
Моля следващият път, като реша да трепя муха/хлебарка да вдигам ли ръчичка чинно да ми позволиш?

Както казах вече, мухи и хлебарки може... Ни съ хаби да ми искаш разрешение ...
А прашките ти с право са се разтреперали - за убийство на защитен от закона вид се предвиждат глоби до 30 000 лв и затвор до 2 г.

# 65
  • Варна/Лондон
Съвсем ни обърка с ловна дружинка.

# 66
В България няма смъртоносни влечуги, камо ли гущери. Усойницата е отровна, но първо, че се среща на мноого високи и скалисти планински места, и второ, не е агресивна. Инжектира малко отрова и при немедлено потърсена помощ проблем няма. Смоковете и останалите гъвкави твари не могат да направят нищо на едно дете, освен да го изплашат, особено ако мама предварително му е рекла, че влечугите са много гнусни и страшни. Това е.

Разбира се, но по селата най-вече се носят такива легенди, че... Една съседка на баба ми разправяше колко опасни били смоковете, понеже били способни да си връзват опашките на възел и така да бият, бият, до посиняване, от което хората умирали в последствие... И т.н. простотии.
 Tired

# 67
Какво значение има каква е змията... По семейни сбирки да си разправяте с години легенди как малкият носил жива змия, но оцелял?

Хубав урок сте дали на детето, евала.

# 68
Снежа63, изобщо не мога да разбера какво искаш да кажеш  Thinking
Казвам,че в България няма змия, чиято отрова да те убие за 10 минути. Никой не иска да настъпва змия, затова се вземат мерки и така... Не е трудно.
Да, но са пробвали фъстъци и знаят, че са алергични.
Не зная дали са защитени, но при нас има толкова много змии, всъцност те останаха единствените животни. Тази година само 6 съм видяла. Не знам по каква причина, дали от засушаването или от промяна на климата, но хората казват, че е пълно с змий.
За защитена територия, не зная и съм сигурна, че ще прозвучи много лошо, но вилата е моя частна собственост и няма да позволя да се превръща в змиярник, а тези от закона да дойдат и да ги приберат в собствените им жилища.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 16:06 от Снежа63

# 69
Снежа63, пише се змиИ. Tired

# 70
 Змиите са полезни животинки. Ядът мишки и плъхове.

Най- опасната змия, която се среща у нас(става дума за естествените местообитания, не нечий изгубен домашен любимец) е усойницата. Тя, както и пепелянката не са агресивни. Ухапването е болезнено, но летален изход е малко вероятен. Ето какво сочи статистиката за усойницата- "От 1876 са регистрирани 14 смъртни случая, последният на петгодишно дете през 1975".

Моля, Борисе, следващият път, като реша да трепя муха/хлебарка да вдигам ли ръчичка чинно да ми позволиш?

Mr. Green

Това ме потресе   Tired. Никога вече няма да мога да се забавлявам, четейки остроумните публикации на Не тази вечер, Жозефина!!!. Сърцето ми е разбито...

Ще кажа на колегите да отидат да й тръснат един хубав акт за убиването на змията.
Всички змии в България са защитени от закона, убиването им е забранено и се преследва и наказва от закона...
Дано да й е за урок друг път как се трепе беззащитна и абсолютно безобидна змия...

Кои са тези колеги? Къде се подава сигнал за подобни нарушения?

# 71
Аз съм убила поне 10-ина ва вилата ни. Айде издири ме и ми тръсни акта - да видим как ще стане. Лично ще ти дам адрес, ако искаш. И пак ще трепя змии. Ако мога - бих избила всички змии - безобидни или не. Shocked Какво - жестоко ли вучи. А ако имаше снимка на убит от змия - какво щяхте да пишете.  По-полека с акълите, които давате. Този, който иска помощ - не търси умуване.

# 72
  Кои са тези колеги? Къде се подава сигнал за подобни нарушения?

Регионалните инспекции по околната среда и водите - РИОСВ - които са поделения на Министерството на околната среда и водите...
Те са компетентни да съставят актове и глоби за нарушаване на екологичното законодателство вкл. и убийство на защитени видове.

# 73
Много рядко пиша във форума , ама тая тема ме потресе!
Не мога да повярвам,че все още има толкова първобитно мислещи хора,които сякаш нямат ТВ
 и не са чували за интернет, сигурно и научно-популярните филми за тях са фантастика (визирам авторката
и останалите,които я подкрепят).Мога да кажа само - много жалко за децата ви...Дайте да отстреляме всички мечки,вълци,змии,паяци, 'щото някой го било страх!Една змия...голяма работа...дай да я убием....и без т'ва на никой няма да липсва...

Какво общо имат тук интернет - нали в интернет е пуснала снимката и споделя. Или просто искаш да покажеш първобитния си мозък и го приписваш и на нас. Недей - не се идентифицирай с нас. Не си и наполовина наясно ние какво разбираме и какво не от компютри и научнопопулярни филми. Като няма какво да кажеш, по-добре не казвай нищо, защото ставаш смешна.

Ами като ти чета поста "мила",освен да се смееш,то друго не ти и остава.....Ей за това не пиша,защото половината са интИлигентни колкото теб!
И добре правиш, че не пишеш. Ако всичките ти коментари са толкова неадекватни и далеч от ситината - не си струва да пишеш. Добре си се ориентирала.

# 74
Аз съм убила поне 10-ина ва вилата ни. Айде издири ме и ми тръсни акта - да видим как ще стане. Лично ще ти дам адрес, ако искаш. И пак ще трепя змии. Ако мога - бих избила всички змии - безобидни или не. Shocked Какво - жестоко ли вучи. А ако имаше снимка на убит от змия - какво щяхте да пишете.  По-полека с акълите, които давате. Този, който иска помощ - не търси умуване.

Имаш ли в обкръжението си някой, убит от змия? Не ми отговаряй, не е възможно да имаш, защото такъв в България няма.

Общи условия

Активация на акаунт