Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 73-та тема

• 129 464
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • При елфите ...
От мен:

Гарнирани картофени кюфтета

Питки от пълнозърнесто брашно с маслини и домат

# 301
  • сред люляците
Ей, с това сладко ще ме подлудите!

Аз пък тези дни правих Кроасани  Heart Eyes

# 302
Благодаря ви момичета за милите думи  Heart Eyes
Aredhel може ли рецептата за питките?
Писах три пъти този пост и имах хубава дума за всяка манджа, но малък дзверо ми го трие като тупне с две ръце по клавиатурата и нямам нерви повече, скривам клавиатурата под фотьойла, а на вас лека и хубава нощ.

# 303
  • При елфите ...
Aredhel може ли рецептата за питките?

anelia_zlatanova, това е рецептата, но не съм записала автора й.

Хлебчета с маслини и домат с пълнозърнесто брашно 

1 ч.ч. бяло брашно
 1ч.ч. пълнозърнесто брашно
 2 с.л. пшеничен грис
 1 1/2 ч.л. бакпулвер – 1 бакпулвер
 4 с.л. зехтин
 1 яйце
 300 мл кисело мляко – 1 ½ ч.ч. кисело мляко
 10-12 обезкостени и нарязани на ситно черни маслини
 1 домат (само месестата част) нарязан на ситно
 4 с.л. настърган кашкавал или пармезан
 сол
 няколко стръка нарязан на ситно босилек или магданоз

Доматите могат да се заменят със печени червени чушки нарязани на ситно или сушени домати

Брашното, бакпулвера, солта, половината от кашкавала, маслините, доматите и босилека са объркват заедно.
Киселото мляко, яйцето и зехтина се разбиват отделно .
След това се прибавят към сухата смес и се бъркат с дървена лъжица без да се меси. Получава се лепкаво тесто.
С намаслени ръце се правят средно големи топчета. Нареждат се в намаслена и набрашнена тава, поръсват се с останалата част от настъргания кашкавал и се пекат на около 200 градуса до зачервяване.

От Aredhel: Аз добавих малко сиренце слънчогледови семки.

# 304
Здравейте! Не съм се включвала от сто години, но ви преглеждам почти ежедневно Hug

Аз снощи готвих за гости, но не снимах всичко, само това Wink
Агнешко с коричка от домати и подправки

Lamb leg with tomato herb crust by Kemi H, on Flickr

Това го поднесох ето така, то е и по същата рецепта де  Simple Smile

Untitled by Kemi H, on Flickr

Направих и еквадорската салата на Фелисидат, много я харесаха всички, благодаря за рецептата  bouquet

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 20:54 от esy

# 305
  • Пазарджик/Лондон
vangobi , наистина вкусно изглежда това ябълково изкушение Hug.

Тайна , дояде ми се тутманик, изглежда много пухкав   bouquet.

megans , и на теб ти се е получил чуден сладкиша, май и аз ще го пробвам Wink.

martin4e , подготвяш се за зимата Wink.

mari_eta , как направи толумбичките? Аз ги обичам леко твърдички отвън, а меки и сочни отвътре Rolling Eyes.

ditsan , не сте останали гладни, с такива вкусотии не ви трябва десерт Hug.

dannyny , супер изглежда ветрилото Hug.

Карма135 , много вкусни изглеждат тези динени корички Flutter.

Aredhel , харесаха ми картофените кюфтета - как ги гарнира?

ilrai78 , не съм правила кроасани, много сложно ми се струва newsm78.Твоите изглеждат супер   bouquet!

esy , страхотно меню Hug!Може ли линк към еквадорската салата на Фелисидат?

От мен салата с кус кус и сладка царевица :

Гювече :

Питка с тестото на mari_eta   bouquet :

Десертът беше Лятната торта, неснимана Embarassed.

# 306
Аелис, благодаря ти! Твоето меню също е впечатляващо, а питката...
Сложих линк към салатата в поста ми можеш да я видиш  Hug

# 307
Ооо, като гледам пак се е заформил сладкиш на поредната тема. Изглежда много вкусно с тези ябълки и това масълце в тестото, а и плодовите сладкиши са ми любими  Peace
Aredhel - тези питки викаш да почвам да ги правя по нощите, за тесто малко ми са ангелите  Mr. Green
ilrai78    bouquet и за теб се отнася, за кроасани не ми трябва много, всичко де е с тесто го имам в големи количества, знайш ли, може една казарма да дойдат и да поискат хляб  Joy трябва да съм подготвена
mari_eta  hahaha така се смях с твоя пост- поне се успокоих, че не съм само аз луда за връзване, ама като гледам всички в тая тема така добре си приличаме, като две капки вода сме. Специално за сладкото - бих добавила, че няма такъв момент, да си легна без да съм хапнала нещо сладичко. Нещо като ритуал  Flutter и после си викам: "Сбогом чиста съвест". 

Всичко ви е ясно от снимките, всичко се омете  Grinning

Лелее, докато се наканя да пусна отговора, три публикации - ЕСИ - това агнешко е умопомрачително бе жена, неустоимо е   bouquet

# 308
  • ГОре на черешата...
Еси, Аредхел, Илрай, Аелис, Пепика, добре, че вече вечерях, инак - не отговарям Wink...

Пепика, ти се смееш, пък аз сега мисля като какви бяха онези огромни Наполеони на същата витрина Thinking...и още разни други баклави и тем подобни Crazy...утре отивам за една торба захар и ще карам всичко по ред - ми тъй де, то нямаше как за два дни всичко да се опита, и без това още ми нагарча едно кафе, дето го пих без да погледна ценоразписа Whistling, затова -  запрятам ръкави...

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 21:39 от mari_eta

# 309
mari_eta май май скоро ще ми идваш на гости и ще ми подаряваш дреха, нали ме кръщаваш  Joy аз съм Пепика от Пловдив, а Пеп-чо е от Стара Загора  Joy Не, че не си приличаме, даже много и много си я обичам  Hug
Като купиш захарта, се качи с нея на кантара и виж за какво иде реч, после запрятай ръкави  Mr. Green

# 310
  • ГОре на черешата...
хахах, видях и поднасям извинения - три толумбички - става ли Blush. Щото толкова останаха  Whistling

Категорично отказвам упражнението с кантарЯ Crossing Arms.
По-добре гузна съвест, отколкото нощни кошмари във вид на толумбички и баклави Joy.

# 311
  • сред люляците
Мда... определено мястото ми е тук. Сред свои Simple Smile
Пепика, наистина всички в темата си приличаме. И това много ме успокооява  hahaha

# 312
  • При елфите ...
Aredhel , харесаха ми картофените кюфтета - как ги гарнира?
Аелис, сложих неща, които имах в хладилника - лютеница, колелце салам, малко царевица, нарязани на ситни кубчета кисели крастаци, гъбки и отгоре настърган кашкавал. Картофените кюфтета бяха полуфабрикат, пекох ги във фурната докато се зечерви кашкавала и съответно да се изпекат кюфтетата.

...Aredhel - тези питки викаш да почвам да ги правя по нощите, за тесто малко ми са ангелите  Mr. Green
....Специално за сладкото - бих добавила, че няма такъв момент, да си легна без да съм хапнала нещо сладичко. Нещо като ритуал  Flutter и после си викам: "Сбогом чиста съвест".
Пепика, питките си заслужават! И аз го имам този ритуал вечер  Mr. Green!

# 313
Страхотни неща показвате  Simple Smile
bliznacite2004 благодаря за рецептата, в най-скоро време ще се пробва.
Пепика, много вкусни неща показваш.
mari_eta - много добре изглеждат толумбичките ти. Аз толкова много ги обичам, но отдавна не съм яла  Sad. Да не говорим пък за домашни  Simple Smile
esy, агнешко изглежда умопомрачително, чак ми се прииска да си опитам Simple Smile, а аз такова месо не хапвам.
Като всяка неделя, днес беше ден за готвене  Laughing За обяд имахме пица с тестото на пицария Верди - много вкусна се получи и не остана време за снимките. Изяде се за отрицателно време. За вечеря приготвих Картофено руло с разни зеленчуци и топено сирене. Половинката искаше картофени кюфтета, но реших, че са голяма играчка, а и не ми се пържеше и леко изкривих рецептата. Много вкусничко се получи  Heart Eyes Не прилича съвсем на руло  Laughing

# 314
От мен само един обикновен кекс:

Общи условия

Активация на акаунт