Бясна съм от некадърността на фотостудио Кодак!

• 18 670
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!
Искам да се намеся в решаването на спора ви. Занимавам се професионално с фотография и дизайн.
За да са ясни нещата и да дам компетентно мнение, ще засегна няколко точки:
1.Сигурни ли сте, че снимките са ви обработвани на калибриран монитор в правилното цветово пространство? (или са снимане на конвейр в JPG.)
Ако не са, не можеш да обвиниш който и да е копист.
2.Не всеки с голям и черен фотоапарат е профисионалист.
3.В 90% от случаите, снимките правени с голям и черен апарат изглеждат добре на монитор но са пълна трагедия на хартия (както ти ги описваш).
Така, че според мен е хубаво да се установи от къде идва проблема преди да се плюе по някого.
Ако с още нещо мога да съм полезен...

Благодаря за отговора! Мониторът, на който ги гледам, е аниматорски, 27". С други думи настроен е именно с оглед на цветове и реална картина. Снимките са прекрасно качество. Дори и на калпав монитор или лаптоп могат да ти извадят очите и да те впечатлят. А за копирането - и снимки с домашен фотоапарат, които са снимани "на конвейр" с ниска резолюция, са ми били вадени с много по-добро хартиено качество. И нали затова тези хора са там - да си настроят цветовете и изображенията за печат, а не просто да пускат web цветовете?
Ще се радвам, ако ми споделите на лично съобщение място с професионалисти, а не ученици (те дори не бяха студенти). Обвиняват ме, че съм платила снимките. Може и да сме слабохарактерни със съпруга ми, но винаги изпълняваме своята част от договора/уговорката - такива са ни принципите. Особено когато са деца, които ще бъдат уволнени и на тяхно място ще бъдат сложени все същите неквалифицирани лица. Шефът ще удържи тези пари от заплатата им без изобщо да се затрогне, дори и бълха няма да го е ухапала - за съжаление това е положението в този сектор в БГ. И не за първи път сме лъгани, както и няма да е за последен. Казвате, че техниката имала значение - уж затова отидохме точно в този Кодак, всички си били пращали поръчките при тях, защото имали не-знам-каква-си машина. Резултат - нулев.

# 61
Ако Обичаш!Това,че са те обслужили зле на еднто място (при това не се знае кой точно е бил некадърния),не значи че трябва да категоризираш и да обиждаш наред!

# 62
  • София
аз съм работила в фотостудио, но не на кодак и да ви кажа от години се знае, че тези в кодак незнаят как се копират снимки.
вече не работя във фотостудио, но това ми беше от голяма полза и ко0гато ходя да си вадя снимки стоя зад кописта Simple Smile и го тормозя или ги нося на бившата ми шефка, която е от години там и ги прави страхотни.

Не съм съгласна, че 3.В 90% от случаите, снимките правени с голям и черен апарат изглеждат добре на монитор но са пълна трагедия на хартия (както ти ги описваш).
 няма такъв филм, просто никой не обучава копистите, а ги мятат на машината и давай копирай пък глупавите клиенти като нас дано не се усетят.
аз съм копирала много и говоря от опит.

# 63
  • София
този, който е вземал снимките, не ги ли е погледнал? В студиото, в което ние вадим снимки, винаги преди да платя ме карат да прегледам снимките, дали всичко е наред и тогава плащам. Случвало се е да има други хора, оттеглям се настрана, виждам какво са направили и плащам. Нищо няма да стане, защото сте платили. Просто на момента е трябвало да откажете плащането.

# 64
Ако Обичаш!Това,че са те обслужили зле на еднто място (при това не се знае кой точно е бил некадърния),не значи че трябва да категоризираш и да обиждаш наред!

Не съм целяла да обидя никого. Нормално е една булка да е афектирана, когато установи как са съсипали сватбените й снимки за стотици левове. Не е нормално да приемаш всичко в Интернет като лична обида - значи имаш проблеми със себе си, а не с човек, когото изобщо не познаваш и който изобщо не е говорел за теб. Без лоши чувства!

# 65
аз съм работила в фотостудио, но не на кодак и да ви кажа от години се знае, че тези в кодак незнаят как се копират снимки.
вече не работя във фотостудио, но това ми беше от голяма полза и ко0гато ходя да си вадя снимки стоя зад кописта Simple Smile и го тормозя или ги нося на бившата ми шефка, която е от години там и ги прави страхотни.

Не съм съгласна, че 3.В 90% от случаите, снимките правени с голям и черен апарат изглеждат добре на монитор но са пълна трагедия на хартия (както ти ги описваш).
 няма такъв филм, просто никой не обучава копистите, а ги мятат на машината и давай копирай пък глупавите клиенти като нас дано не се усетят.
аз съм копирала много и говоря от опит.

Много си права! Просто има немарливи хора и такива, които си гледат съвестно работата, независимо каква е тя. Всеки трябва да е горд от професията си и да я практикува с мерак. За съжаление у нас картинката в това отношение изобщо не е цветуща. Обслужващият ни персонал е арогантен, неквалифициран, горделив и обидчив, после защо хората отивали на почивка в Гърция. Там хората са превърнали професията си в изкуство, а не отбиват само номера.

Аз все още не смея да копирам наново снимките си. А със съпруга ми все още си мечтаем за голям формат снимки, които да сложим в рамка и да окачим на стената. Наистина ще съм много благодарна на всеки, който ми препоръча фотостудио с кадърни хора, които работят с мерак. Ако знаете такова ми пишете на лично съобщение, защото рядко проверявам всички теми. Благодаря!

# 66
Не,никак даже не съм обидена,защото това не е отправено към мен,и не-нямам проблем със себе си.Мисля,че и други преди мен бяха забелязали злобата която се изля.Говоря си принципно,защото принципно много се дразня на хора,които оплюват всичко наред.Права си,че за една булка това са важни снимки,но като са толкова важни снимките,защо не проучи къде правят качествени такива?

# 67
Аз затова от години не изкарвам снимки на хратия, освен в много крайни случаи...
Разбирам авторката, понеже е супер неприятно да си вложил време, средства и чуства в едни снимки и във фотото да ти ги съсипят - това си е подигравка.
Ужасни снимки са ми вадили във фото Кони, в Люлин - зеленото буквално липсваше като цвят.
Във фото Фуджи на Дондуков пък ми ги вадят прекалено контрастни и розовеещи.
Много доволна бях от фото "Венчо" - на Мария Луиза, водеше се Коника и то, но просто защото ползваха тяхната хартия, иначе собсвеника е един възрастен фотограф. Последно преди година вадих там малко снимки- бяха перфектни.

# 68
Не мога да си представя аз да трябва да вадя сватбени снимки и да отида в първото фото,което ми се изпречи на пътя,без да поразпитам кой откъде е доволен.Нито имам излишни пари,нито нужда от негативни емоции и разправии.

# 69
За какво въобще си ги дала там, като си видяла че момчето не е пълнолетно?   Thinking

# 70
Не,никак даже не съм обидена,защото това не е отправено към мен,и не-нямам проблем със себе си.Мисля,че и други преди мен бяха забелязали злобата която се изля.Говоря си принципно,защото принципно много се дразня на хора,които оплюват всичко наред.Права си,че за една булка това са важни снимки,но като са толкова важни снимките,защо не проучи къде правят качествени такива?
relax....

# 71
A niakoi da ima mnenie za fotostudio Duga stara zagora?

Общи условия

Активация на акаунт