Вярно ли е?

• 11 250
  • 232
  •   1
Отговори
# 195
  • София
А ние които нямаме нито брат нито сестра и двамата   Shocked

# 196
хм странно, мъжът ми няма братя и сестри - имам син
брат ми обаче има едно момиченце Simple Smile

# 197
  • Стара Загора
При мен не е вярно . Мъжът ми има сестра , но ние имаме син.

# 198
Само измишльотини!  Tired
Да се чудиш кой ги измисля и как му ги ражда главата.
А ако мъжът ти има и брат, и сестра, тогава какво - само близнаци ли трябва да раждаш?
  Tired

# 199
  • София
Според нас - не е вярно  Wink

# 200
 Ако брата и сестрата на съпруга са близнаци- може и близнаци да си родите. Инак по ред- първо момче после момиче или както се пада.

# 201
Бабини деветини, въпреки че при нас е вярно - и аз, и мъжът ми имаме братя, и детето ни е момче. Може би далечната логика е в генетичните особености на фамилиите. Забелязала съм, че често там, където е имало двама братя, продължават по двама братя, или ако е имало брат и сестра, продължават брат и сестра. Разбира се, всички това е много условно, най-малкото защото се смесват гените на две фамилии, една от които може да има предимно момичета, а другата предимно момчета. Ето при нас в едната фамилия са две момчета, в другата - момче и момиче. Първото ни е момче, а второто - живот и здраве - ще реши от коя фамилия да вземе гена Simple Smile

# 202
  • Lost in a fairytale ...
Това е малко като онова, че ако бащата е хойкал като ерген, ще има момиче  Laughing Не е вярно, баща ми и майка ми има братя, а ние сме 2 момичета Peace

# 203
Това е малко като онова, че ако бащата е хойкал като ерген, ще има момиче  Laughing

А това обаче е вярно донякъде  Mr. Green- дори си има научно обяснение! При мъжете с много сексуални партньори съществува риск от по чести инфекции, което променя средата към по киселинна и така се убиват ху сперматозоидите, които всъщност "правят" момчетата - знаете те са "по-бързи", но по-малко "издръжливи" и така вероятността да се зачене момиче става много по-голяма.  Mr. Green

# 204
# 205
И аз смятам,че не е вярно...Моя мъж има и брат,и сестра,но все пак...

Мъжът на сестра ми има брат,но първото им детенце е момиче,при сестрата на мъжа ми е същата работа..Нейния мъж има сестра,а първото им дете е момче Peace

# 206
Не е вярно. Мъжът ми има сестра, а и двете му деца са момчета, бъдещото трето също ще е от мъжки пол Wink.

# 207
Не вярвам да има някаква закономерност, въпреки, че моя мъж има двама братя.

# 208
Случайно някой от вас да си е чел учебника по биология за 9-и клас? Някога? Изобщо?

Дали детето ще е момиченце или момченце се определя от половата хромозома, която носи оплождащия сперматозоид. Половината сперматозоиди носят Х, другата половина У.При отделени 40-600 млн сперматозоида, сещате се че е въпрос на абсолютно пълна случайност кое ще уцелите.

Яйцеклетката винаги носи Х полова хромозома. Х+Х=момиченце, а Х+У= момченце.

Точно поради тази причина, броят на родените момиченца и момченца в световен мащаб е приблизително еднакъв.

Защо изобщо трябва да се разсъждава по този въпрос? От толкоз много "плувци" е наистина въпрос на случайност кой е най-бърз.

# 209
Случайно някой от вас да си е чел учебника по биология за 9-и клас? Някога? Изобщо?

Дали детето ще е момиченце или момченце се определя от половата хромозома, която носи оплождащия сперматозоид. Половината сперматозоиди носят Х, другата половина У.При отделени 40-600 млн сперматозоида, сещате се че е въпрос на абсолютно пълна случайност кое ще уцелите.

Яйцеклетката винаги носи Х полова хромозома. Х+Х=момиченце, а Х+У= момченце.

Точно поради тази причина, броят на родените момиченца и момченца в световен мащаб е приблизително еднакъв.

Защо изобщо трябва да се разсъждава по този въпрос? От толкоз много "плувци" е наистина въпрос на случайност кой е най-бърз.
Благодарим много за изнесения урок. Бъди спокойна, никоя от нас не е взела въпроса на сериозно, така че лекцията е излишна.  Peace
П.П От това сперматозоид с X или Y  хромозома ще оплоди дадена яйцеклетка зависи и от средата на влагалището и нейната киселинност. Х хромозомите са по-издръжливи от У

Общи условия

Активация на акаунт