Вярно ли е?

• 11 247
  • 232
  •   1
Отговори
# 210
Случайно някой от вас да си е чел учебника по биология за 9-и клас? Някога? Изобщо?

Дали детето ще е момиченце или момченце се определя от половата хромозома, която носи оплождащия сперматозоид. Половината сперматозоиди носят Х, другата половина У.При отделени 40-600 млн сперматозоида, сещате се че е въпрос на абсолютно пълна случайност кое ще уцелите.

Яйцеклетката винаги носи Х полова хромозома. Х+Х=момиченце, а Х+У= момченце.

Точно поради тази причина, броят на родените момиченца и момченца в световен мащаб е приблизително еднакъв.

Защо изобщо трябва да се разсъждава по този въпрос? От толкоз много "плувци" е наистина въпрос на случайност кой е най-бърз.
Благодарим много за изнесения урок. Бъди спокойна, никоя от нас не е взела въпроса на сериозно, така че лекцията е излишна.  Peace
П.П От това сперматозоид с X или Y  хромозома ще оплоди дадена яйцеклетка зависи и от средата на влагалището и нейната киселинност. Х хромозомите са по-издръжливи от У
Няма такива филми. Пореден мит просто.

# 211
...хах, щом казваш...  Wink

# 212
  • Пловдив
На зададения в тамата въпрос- при мен се оказа вярно.

# 213
Хахах... забавна тема и следователно забавен отговор от мен - като си порастне детето само ще реши какво да бъде  Laughing шегувам се естествено Simple Smile
При нас обаче ми е мнооого чудно как ща стане, щото бащата е единствено дете  newsm78
Иии естествено е че никой не приема темата тооолкова на сериозно, защото на дали има тооолкова глупави хора, които си нямат грам идея от биология, така че не виждам защо трябва да има излишни спорове  Peace

# 214
И аз да се изкажа по темата: при нас не е вярно, моят мъж има брат а ние си имаме едно момиченце.
Аз пък съм чувала, че каквото е имала майката на момичето и то щяло да има такива деца, тоест ако първородното дете на майка ви е момиче и вие ще имате момиче, ако второто дете е момче, то и вашето второ ще е момче. Но не вярвам на такива бабини деветини.

# 215
Не знам кой го е измислил това ,но си е пълен абсурд ,ако на някой излезе вярно ,то си е чисто съвпадение. : Mr. Green

# 216
В нашия случай не е вярно! Мъж ми има брат, а ние си имаме чудесно момиченце Simple Smile  Hug

# 217
  • София
Това са стари градски легенди  Crazy. В моя случай се потвърждава, но си е абсолютна случайност.

# 218
Едно от многото безумни вярвания и суеверия около бременността  Simple Smile

# 219
Мъжа ми има сестра , пък детето ни е момче . Освен това първородното дете на майка ми съм аз-момиче  Laughing , /аз имам син / Всяко съвпадение си е чиста случайност.. Joy

# 220
Едно време, като е нямало видеозони и изобщо напреднала медицина, хората са мислили какви ли не щуротии, за да си обяснят природата. Майка ми ми е казвала, че преди не са и давали да се подстригва докато е бременна, за да "не отреже пишката на бебето". Като тръгне жената да ражда, трябва да и се пусне яйце в пазвата за по леко раждане. (Имам приятелка, която е доста съвременна жена, модерна, умна и т.н. и си пускаше яйца, моля ви се  Shocked Laughing Laughing #Crazy Laughing Praynig).

# 221
  • София
Здравейте, искам да ви попитам дали е вярно във вашия случай твърдението за първородно дете- ако мъжът ви има сестра, то първото детенце ще е момиче, ако има брат, то първото детенце ще е момче. Как е при вас? При мен се потвърждава това- мъжът ми има сестра и ние си имаме едно прекрасно момиченце Simple Smile

да ти кажа, вероятността да е вярно е 50-50  Laughing

мъж ми има сестра, но си имаме невероятен сладур!

# 222
Здравейте, искам да ви попитам дали е вярно във вашия случай твърдението за първородно дете- ако мъжът ви има сестра, то първото детенце ще е момиче, ако има брат, то първото детенце ще е момче. Как е при вас? При мен се потвърждава това- мъжът ми има сестра и ние си имаме едно прекрасно момиченце Simple Smile

...за статистиката  Mr. Green-мъжът ми има брат и първото ми детенце е момче.
П.П За първи път чувам това твърдение  Hug

# 223
Това ми напомня за онази задачка - закачка: Ако хвърляш монета и се падне 9 пъти тура, каква е вероятността да се падне тура и 10ят път? Ми пак си 50 на 50  Mr. Green

Около мен случаите даже доказват тази теория по - скоро като невярна.

# 224
 Joy Joy Joy   
Естествено нищо вярно,но поне се развеселих!

Общи условия

Активация на акаунт