Предстои ми ИН-ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-40

• 59 243
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
броят на фоликулите, както и на яйцеклетките по никакъв начин не зависи от дължината на цикъла, а от броя на антралните фоликули в началото на стимулацията, за това и стимулиран всеки цикъл е различен при един и същи човек.
прегледа преди да започне стимулацията се извършва, освен че да се отхвърли наличието на задържан фоликул, а и за да се види броя на антралните фоликули, респективно да се определи дозата за стимулация / да се предотврати доколкото е възмижно хиперстимулацията/ и да се знае ориетировъчно колко фоликула / яйцеклетки може да се очакват.

# 91
  • София
Много ви благодаря за подкрепата и информацията, момичета! Наистина ми стана много мило и приятно, а точно сега имам нужда от малко положителни емоции. Не искам да обръщам темата на чат, но имам още един въпрос, който вътрешно много ме тормози... Да споделя ли на шефа си за проблема, все пак ще се налага да излизам от работа явно, а не ми се ще да се държа като шушумига...Притеснявам се обаче, че е мъж, а и при нас не се гледа с много "добро око" на бременеещите. Не знам как да постъпя.

# 92
  • София
По принцип си длъжна да кажеш на шефа си, защото теб по време на процедура те пази закона от уволнение (т.е. ако не го уведомиш, го поставяш дори и него под ударите на закона). Ако си в Малинов, е даже желателно да си вземеш отпуска, тъй като 4-5 часа моткане по изследване, преглед и после инжекции не ти мърдат, верно, не е всеки ден, но въпреки това...Тази отпуска по закон също нямат право да ти я откажат. Ако си в друга, по-малко натоварена клиника, може д минеш и без отпуска, като минаваш набързо рано сутрин или късно вечер.

А не се гледа с добро око не на бременеещите, а на злоупотребяващите с болнични и майчинства (това го има, колкото и невероятно да ви звучи).

# 93
.. Да споделя ли на шефа си за проблема, все пак ще се налага да излизам от работа явно, а не ми се ще да се държа като шушумига...Притеснявам се обаче, че е мъж, а и при нас не се гледа с много "добро око" на бременеещите. Не знам как да постъпя.

Съжалявам да го споделя отново, но аз съм си губила работата след неуспешно ин витро. Ако имаш възможност, вземи отпуск за дните преди пункция /ако можеш изкарай стимулацията и без отпуск/, след това ти се полага болничен. Решението е тове  Hug Успех!!!

# 94
Angel аз като реших да постъпя коректно и да кажа на шефовете ми, след 3 години стаж във фирмата, останах без работа...Изчакаха ме да свърши процедурата и ми съобщиха че виждаш ли кризата е тежка и няма работа. И не съм единствена, така че хубаво си обмисли нещата, и мисли първо за собственото ти спокойствие и после за всичко останало Hug

# 95
Да споделя ли на шефа си за проблема
Според мен е хубаво да споделиш, да ти е по-спокойно, а и да гледа да не те "ядосва", че нерви ти трябват. Ще се случва да закъсняваш, не да се трепеш да бързаш. Но ти най-добре го познаваш като характер така, че ......
Аз на работа бях казала, нямаше как просто да скрия (да не говорим че плачех от време на време и си личеше) но имаше и изцепки от рода " и сега ако захванеш какво" и това от образован мъж  на средна възраст  ooooh!
И мен  като Tranka ме сполетя същото, но не ми го казаха директно, почнаха ама то сега, какво ще стане, дъра бъра осигуровки..... и айде аз сама взех решение и напуснах. Вместо да ги чакам.

# 96
  • София
броят на фоликулите, както и на яйцеклетките по никакъв начин не зависи от дължината на цикъла, а от броя на антралните фоликули в началото на стимулацията, за това и стимулиран всеки цикъл е различен при един и същи човек.
прегледа преди да започне стимулацията се извършва, освен че да се отхвърли наличието на задържан фоликул, а и за да се види броя на антралните фоликули, респективно да се определи дозата за стимулация / да се предотврати доколкото е възмижно хиперстимулацията/ и да се знае ориетировъчно колко фоликула / яйцеклетки може да се очакват.

Много хубаво си го обяснила! А винаги съм се чудела нещо, но не съм се сещала да попитам:  за броя на антралните фоликули - от какво зависи? Ох, по-конкретно - когато ни дават противозачатъчните (на мен е Регулон) в предходния цикъл, това не довежда ли до по-малка бройка антрални? Не се иразих май много ясно, дано да сте ме разбрали.
Аз винаги имам доста. Затова се чудя последния път (единствения, когато бях с блокаж, по дълъг протокол) защо бяха по-малко, а и след това тръгнаха много малко - е, не отричам, че се развиха еднакви и с добро качество, но все пак си бяха по-малко. Зная, че всеки цикъл е различен, но може ли да се "въздейства" по някакъв начин.
Ивинявам се, ако въпросът ми е много тъп!

# 97

Много хубаво си го обяснила! А винаги съм се чудела нещо, но не съм се сещала да попитам:  за броя на антралните фоликули - от какво зависи? Ох, по-конкретно - когато ни дават противозачатъчните (на мен е Регулон) в предходния цикъл, това не довежда ли до по-малка бройка антрални? Не се иразих май много ясно, дано да сте ме разбрали.
Аз винаги имам доста. Затова се чудя последния път (единствения, когато бях с блокаж, по дълъг протокол) защо бяха по-малко, а и след това тръгнаха много малко - е, не отричам, че се развиха еднакви и с добро качество, но все пак си бяха по-малко. Зная, че всеки цикъл е различен, но може ли да се "въздейства" по някакъв начин.
Ивинявам се, ако въпросът ми е много тъп!
антралните фоликули са тези които норнално се образуват в началото на цикъла 1,2,3 ден и после едни от тях става доминантен, при стимулиран цикъл с лекарствата се цели да пораснат повече фоликули от тези които се образуват в началото. броят им зависи от състоянието на яйчниците и за това се изписват противозачатъчни за да отпочинат яйчниците и така да се каже да се " пестят" фоликули в прдходните на стимулацията цилки т.е. с противозачатъчните се цели да се образуват повече антрални фоликули в началото на стимулирания.
аз имам поликистоза и винаги имам много антрални фоликули и не съм пила противозачатъчни, знам от моя док. че е важно да се видят за да се определят дозите на лекрствата и да се избегне хиперстимулация, а иначе са ориентир за броя яйцеклетки, които биха могли да се получат.

# 98
Angel аз като реших да постъпя коректно и да кажа на шефовете ми, след 3 години стаж във фирмата, останах без работа...Изчакаха ме да свърши процедурата и ми съобщиха че виждаш ли кризата е тежка и няма работа. И не съм единствена, така че хубаво си обмисли нещата, и мисли първо за собственото ти спокойствие и после за всичко останало Hug

за съжаление подобно "разбиране" на шефовете сполетя и мен  Rolling Eyes След 2 години загубих работата, за която бях мечтала и на която ходех с ОГРОМНО удоволствие, само защото исках да сбъдна и др си мечта: Мечтата за своя рожба!
Така, че най-добре е хубаво да премислиш, дали и как да споделиш, за своят проблем  Peace

# 99
  • София
аз имам поликистоза и винаги имам много антрални фоликули и не съм пила противозачатъчни, знам от моя док. че е важно да се видят за да се определят дозите на лекрствата и да се избегне хиперстимулация, а иначе са ориентир за броя яйцеклетки, които биха могли да се получат.

Благодаря ти отново! Значи ли това, че при поликистоза, където така или иначе са си много на брой, не е нужно да си "почиват" яйчниците преди това с хапчетата, защото би могло и да се увеличи рискът да тръгнат повече от необходимото и да бъде хиперстимулацията "в кърпа вързана"?

# 100

Благодаря ти отново! Значи ли това, че при поликистоза, където така или иначе са си много на брой, не е нужно да си "почиват" яйчниците преди това с хапчетата, защото би могло и да се увеличи рискът да тръгнат повече от необходимото и да бъде хиперстимулацията "в кърпа вързана"?
да, но и стимулацията при поликистоза е много деликатна. първия път имах хиперстимулация, но се оправих бързо, във варна само леко ми беше надут корема, но парен каша духа и венага алрмирах, е размина ми се само с бременност  Simple Smile

# 101
Аз май ще се оттеглям от опита... Имам единствен фуликул на 6ти ден и все още имам малко кръв... Увеличиха ми дозата, но не виждам защо... Казаха, че ако до неделя няма реакция - спираме и ще търсим друг вариант... Яд ме е че доки каза, че жени като мене с къс цикъл обикновенно не реагират на стимулациите - организъмът се стресирал...и тогава каво ще правим...
Не знам дали си погледнала моите първи постове, но както казах-и аз горе-долу бях така.
1.Първа прекъсната стимулация (по дълъг протокол)- на 5 ден, Гонал Ф- 225 ед., и малко мерионал накрая,3 фоликула- спряхме. Доки каза-заспал ляв яйчник-трябва да го събудим Shocked. Затова след гонала пробвахме с друг вид лекарства, а на трети опит отново със синтетични (пурегон) .
2.Втора прекъсната стимулация (къс протокол) на 4 ден, Фостимон 225 ед., 2 фоликула-спряхме. Бях настинала преди това-болеше ме кръста в една точка, след това пих антибиотици, ходих на мин.бани и физиотерапия, доки каза много секс luvbed и каране на колело (за кръвообращението в малкия таз), аз нямам колело (сега ще ходя пак на фитнес и ще ползвам велоергометър) и започнах да правя коремни преси и да пия разни подсилващи имунната система лекарства, омега 3киселини, дхеа б, м2 тон, пчелен прополис тинктура(за него пишат в американските сайтове, че подобрява качеството на яицекл. ) .
3.Трета стимулация (къс протокол) -пурегон 225 ед.-общо 6 дни, 5-6 фоликула,които много бързо нарастнаха, на седмия вечерта-Хчг (забравих какво лекарство newsm78), след 35 часа-пунция.
На 31г. съм. Друго не се сещам. Peace

# 102
Момичета има кои от вас са с къс цикъл и успешна стимулация? С какво и при кого? Приемам всякаква информация, а за сега се зачетох в научната литература...  Peace
Предполагам, че и моят цикъл е по-скоро къс - средно на 26 дни. Имала съм 3 стимулации, винаги много кратки, а резултатът - веднъж 9, после 5, а последната - пак 9 фоликула. Доколкото съм чела, цикълът се скъсява с възрастта, с наближаването на менопаузата. Не знам обаче дали е вярно ...

Да споделя ли на шефа си за проблема

От написаното от другите момичета май изводът е ясен - повечето от тези, които са казали в крайна сметка са останали без работа. А и не е само това - не си длъжна да споделяш за тези си планове с шефа си, без значение дали е мъж или жена. Единствено, ако няма как да отсъстваш без това да пречи, може да се наложи да кажеш.
Лично аз, макар работата ми по никакъв начин да не бъде застрашена от това, че правя инвитро, не съм казвала нито на шефа, нито на колегите. Просто не е тяхна работа, така го чувствам.

Успех!

# 103
  • София
Момичета, помагайте!  Praynig

Миналия петък прекратихме стимулацията на 7 ден от цикъла, МЦ ми беше точно 6 дни и приключи миналия четвъртък. Тази сутрин обаче пак прокървях  Sad Нормално ли е това и какво ще ме посъветвате да правя? Засега са само няколко капки, но имам чувството, че ще тръгне силно като истински цикъл. Д-р Владимиров ми беше казал, че другия месец ще ми дойде по-рано или по-късно от нормалното - заради хормоните, но една седмица разлика не ми се вижда добре

# 104
Деси, при мен се получи нещо подобно и отидох на преглед, според лекаря беше задържан фоликул към 3 см. И досега не знам как задържан фоликул довежда до кървене, но все пак той е лекаря, нали? Laughing
 Знам че и хормонален дисбаланс може да предизвика кървене, а след стимулация такъв е много вероятен, все пак телата ни имат нужда от време , за да се нормализират нещата след хормоналната атака. И следващия ти цикъл може да подрани Wink Не се притеснявай, но звънни на лекаря ти, за твое успокоение, знам колко неща могат да ти минат през главата. Hug

Общи условия

Активация на акаунт