Без кекс и без луканка вече съм Дюканка 240

• 31 181
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте  Simple Smile
искам да попитам дали някой ползва витамините Геритамин нео и дали пречат на диетата  Thinking
попринцип са витамини и не би трябвало, но вече преди да приема каквото и да е предпочитам да се допитам, за да не сбъркам пак с нещо   Embarassed

# 451
Здравейте  Simple Smile
искам да попитам дали някой ползва витамините Геритамин нео и дали пречат на диетата  Thinking
попринцип са витамини и не би трябвало, но вече преди да приема каквото и да е предпочитам да се допитам, за да не сбъркам пак с нещо   Embarassed
Да когато започнах режима,започнах с гератамин,не пречи ,а на против .....пии си го редовно 20дни после почиваш и т.н

# 452
  • Пловдив
Не мисля, че някъде съм споменавала, че не трябва да се  пие вода. Наясно съм, че е полезна и е задължително да се пие. Дюкан казва минимум 1.5 литра на ден. Но не видах никъде в статиите да се казва ,че ако във водата има подсладител, ароматизатор или оцветител, че това  не я прави вода. Споменати са кафето и содата. Въпреки, че съм чела на друго място, че содата си е вода. Дюкан  разрешава неограниченото количество на кола лайт. Препоръчва го дори и при подрастващите, което аз лично не приемам, но все пак е дадено от него. И по тази логика досега винаги сме казвали, че водата може да се консумира и със степче , и с чай с подсладител. Не съм си го измислила, направени са изводи от доста хора, които са преминали през темата.

Редактирам:
В една от посочените статии дори се употребява думата "течности":

Използвах думата „течности“ не случайно, защото в това количество освен вода влизат и всички напитки, които се консумират през деня.

# 453
миле-на , благодаря за бързия отговор  Hug
Още сега ги почвам и ще чакам резултати  Wink

# 454
...това за колата просто ще го подмина небрежно.  Sick Ако във водата има подсладител, ароматизатор или оцветител, това я прави течност. Когато тя не е в чист вид, на тялото му трябва доста повече време да я разпознае и освен това тя автоматично губи повечето от полезните си качества (да течност е и да няма да умреш от жажда). От тези статии трябваше да си направиш извод за тези неща. Няма какво повече да я дъвчем тази тема!

# 455
Здравейте момичета.
Влизам естествено с въпрос - тъй като в много от рецептите се споменават степчетата , бих искала да попитам , може ли вместо вода да се пият степчета , т.е те разрашани ли са дори и през ударният режим ? И - ролцата от раци смятат ли се към групата на морските деликатеси , защото това което прочетох на една опаковка такива не ми се стори съвсем белтъчно /ако мога така да се изразя /
Вероятно тези въпроси вече са дискутирани / дори може да са споменати на първа страница и аз да съм ги пропуснала / , но ще ви бъда благодарна ако повторите отново.
Хубав и усмихнат ден на всички.

Ако гледаш само режима- да можеш да пиеш степчета вместо вода.И наистина по-добре тях отколкото да не пиеш достатъчно.Въпросът е друг обаче когато консумираме нещо - какво носим на тялото си?Има 3 възможни отговора- нищо,вредни съставки и полезни неща. Ако първото е допустимо, сигурно като възрастен човек ще се съгласиш ,че второто не е никак желателно.Защото рано или късно ще даде отражение.Само чистата вода и тази в зеленчуците и плодовете има способност да хидратира клетките ни.Затова се научи да пиеш чиста вода.В началото дори да започнеш със степчета,пий поне 1 литър чиста вода ей така за да зарадваш и тялото си,след това постепенно ги намали и ако можеш даже ги и премахни.Какъв по-благоприятен момент ще имаме в живота от тази втора фаза,за да променим лошите си навици - а именно че трябва да се научим да ядем изключително естествена природна храна и рафинираните храни да са по-скоро изключение отколкото всекидневно в менюто ни.
Защо да заменим качествата на водата с нещо дето е получено в химическа лаборатория?Какъв е смисъла?
Преди 10-на години примерно се казваше,"ако не ви се яде плод,пийте плодов сок",обаче сега се знае вече ,че не може да се сравни ефекта който ще даде на тялото целия плод с този на изкарания от него по неестествен начин сок.Ако първото ще ти донесе само ползи,то във втория случай поднасяш на тялото си една твърде концентрирана въглехидратна напитка със съмнително съдържание на витамини.Природата не създава плодови сокове, шунки и салами.Това пък което се създава в химическите лаборатории единствената му цел е напълването на нечия банкова сметка а не грижата за моето и твоето здраве. Мислете за телата си като за малки деца.Може да ви се струва много абстрактно,но нашите гени запечатват всичките лоши избори които сме направили в живота си по отношение на нашите тела.

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 17:47 от nikolexa

# 456
  • Plovdiv->Toronto
...това за колата просто ще го подмина небрежно.  Sick Ако във водата има подсладител, ароматизатор или оцветител, това я прави течност. Когато тя не е в чист вид, на тялото му трябва доста повече време да я разпознае и освен това тя автоматично губи повечето от полезните си качества (да течност е и да няма да умреш от жажда). От тези статии трябваше да си направиш извод за тези неща. Няма какво повече да я дъвчем тази тема!

Elileni, в първите два линка не се споменава с добро само чистата вода, а всички течности. Горе-долу са верни, макар че аз не бих се информирала за тези неща от фитнес инструктори, има по-достоверни източници. Но последния линк, йога-страницата е пълен с абсолютни дивотии. Моля, не настоявай всички да си направят "правилните" изводи от явна псевдонаука. Както продавачите на пепси печелят от реклами, така и продавачите на "структурирана вода" печелят от подобни странички.
Теориите за "счупената" от водопроводите и разни чужди съставки вода е отхвърлена отдавна от химици, физици и билози. Вярно е че чистата вода си преминава и си върши работата през тялото по-лесно, но тялото работата си я знае и познава водата и си я взима без грешка с каквото и да му я забъркаш  Simple Smile. Какви и колко други съставки има в това което пием всеки си пресмята сам. Знаем за захарта, знаем за солта, знаем за витамините, знаем и за изотоничните напитки при високи натоварвания, да не се втеляваме за останалото.  Гугъл дава инфо за всичко наистина, зависи кой какво и как търси.
Да спрем наистина с тази тема. Всеки да си използва наличните количества здрав разум. Без да върши престъпление към тялото си    Laughing Peace.

# 457
  • Русе
 Записвам се в темата.Следа в отдавна, но не се включвам,защото не см много стриктна. Преди 2 години смъкнах набрани десетина килограма с диятата. потдържам ги вече втора година. Няколко приятелки запалих с нея. те също смъкнаха доста килограми.Въпреки,че само ви чета,много ми помагате.  Hug

# 458
ех.. айди ся фитнес инструктори.. май темата се разточи прекалено много.. исках да кажа нещо съвсем просто и неоспоримо, нищо не може да замени чистата вода като такава.. Всеки да си прави изводите и да пие каквото си иска баси..

# 459
На мнението на ЕлиЛени съм. Гледах някакво предаване, репортаж ли беше, по тв за здравословното хранене и пиенето на вода, не на течности...Препоръката беше, че нищо не замества чистата вода, нито кафето, нито лимонадата, нито айряна. Т.е. течностите като такива не заместват чистата вода и се смята, че, ако не консумирате чиста вода, значи не сте спазили изискването за пиене на минимално дневно количество, независимо колко течности сте изпили през деня. Беше и научно обосновано, ама за жалост не си направих труда да запомня, запомних само извода-чистата вода не се заменя от течностите....трябва да се консумира чиста вода, въпреки наличието или липсата на консумация на течности-било то дори бистър чай, бульон, степ или каквото там ви дойде наум....

ПП Малееее, Дивачките, прекрасни сте сладурки такива, ох, как ви се радвах....такива усмихнати, лъчезарни, красиви и най вече слабички.....пу пу страхотни сте.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 460
И аз съм на този принцип. Peace Пия си на ден 2л вода ,а всичко останало е бонус към водата.Изобщо не го смятам .Понякога се случва да приключа с 2-та литра още следобеда и до вечерта ако ожаднея пия кола-лайт ,кафе .Чай не обичам по принцип. Peace
Но водата си ми е задължителна. Peace Heart Eyes
Днес съм на протеини и утре май така,защото аз с малко не мога ,затова се отпускам и после стягам колана.Като знам ,че съм на протеини ,съм много стриктна.Не мога да се ограничавам бе,опитала съм ,не става просто.Затова моят план е такъв. Thinking
Сега си опекох пиле,утре ще ям риба.Сутринта ядох палачинка от триците и установих ,че тя повече ме засища отколкото питката или ако ги ям с мляко.Незнам защо.Продуктите същите ,а ефекта различен. newsm78
Някой питаше за Геритамин Нео .Аз ги пих известно време ,сега съм на Каливита.

# 461
       Вижте пък аз какво си спретнах от останали ми белтъци:

и горчицата, която съм си купила

мислите ли , че става за храна ?     Embarassed Искам да Ви питам тая насипната туршия дето я продават става ли за ядене (щото нали ги правят в бидони и им слагат само сол)... ама знам ли !  newsm78

# 462
Аз пак ще се повторя, че колкото по-чисто се яде и пие, толкова по-голям ефект има.Предният път бяха едни разточителства, едно чудо....то кремчета, пък сума ти степчета, ескуизи, не дотам чисти меса, ролца и т.н.Сега ям предимно бяло месо без всякакви други глезотии и резултата е налице.Това от опит. Peace

# 463
http://bgtrener.blog.bg/sport/2006/07/22/umiraiki-sladko-vnimanie-aspartam.7681
Ето ви отговора за степчетата ,болерата,колата лайт,зеро и всякакви там подобни напитки лайт.Приятно пиене.
Напълно съм съгласна с Елинел за чистата водица.
Не се ядосвай Вещи Дюкан ни е дал следата от там на татък всеки търси своят път и решава сам за себе си какво от позволените неща да използва,всеки носи глава на раменете си. Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 19:58 от korni68

# 464
  • Пловдив
Напоследък пиша все по-рядко. Винаги има някой, който да не е съгласен. Винаги има някой обиден. Винаги има някой, който да е по-компетентен. Винаги има някой с вариации. Казвам си и се оттеглям. Не напускам - не се радвайте - просто ще си пиша за очевидните неща, без да изказвам лични мнения. Но просто сега ще го кажа.

Тук е тема за Дюкан. И главно въпросите са - какво разрешава Дюкан. Днес беше зададен въпроса дали може. Не дали е здравословно, не дали е хубаво, не дали е полезно, а дали може. И разнищвайки и разсъждавайки по въпроса 3 години наред беше стигнат до общ отговор, че може. А това дали е полезно, дали има по-хубав начин и дали ми харесва на мен или на някой друг е вече друг въпрос. Не виждам и защо изказването ми за колата беше посрещнато с  Sick - мнението не беше мое, дори изразих неодобрение с Дюкан, но той е казал, че може. Какви са му съображенията си знае само той. Обосновал се е, който иска може и да не се съгласи. Той казва какво позволява, но дали ще използваме всичко позволено зависи само и единствено от нас. Докато дали ще ползваме нещо забранено не зависи от нас - то си е забранено, независимо от желанието ни.

Има много хора, които отслабват по един или друг начин. Но тук , в тази тема е начинът на Дюкан. И призовавам да се базираме на него, не на отклоненията. Защото Дюкан + лъжица мед и зехтин вече не е Дюкан. Дюкан + блокче шоколад вече не е Дюкан. Дюкан + ябълка не е Дюкан. Вече е друг режим и тук не му е темата дори да го коментираме.

Между другото аз не обичам степчета. И не ги пия. Да не помислите, че затова ги защитавам. Напивам се най-добре с чиста вода. Но това, че за мен е по-вкусно не го прави миродавно. Просто Дюкан позволява и друго. На мен не ми е вкусно и не го ползвам, но на друг му е вкусно и няма нищо лошо той да се възползва от това.

Ние казваме кое е разрешено и кое не. А всеки има глава на раменете и преценя дали да го прави или не.

Общи условия

Активация на акаунт