Дюканки с фигури чудесни по празниците ний ще блеснем - 241

• 27 191
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
  • Зеленият рай в сърцето на България
Преди няклко дни някой спомен в темата за домашно обезмаслено кисело мляко ... не откривам никъде из интернет как точно се прави. Ако някой знае технологията, ще се радвам да я сподели Simple Smile
Значи сваряваш млякото, оставяш го в хладилника поне 24 часа. Отгоре маслото ще се е отделило на дебел слой. Отделяш го. Стопляш млякото до температура за квасене (като си потопиш кутрето да можеш да преброиш до 3 без да ти пари) и го подквасваш. Аз слагам по 1 пълна супена лъжица на голям буркан. Завиваш бурканите с одеало, след 3 часа го отвиваш и прибираш в хладилника.
И да не вземеш да изхвърлиш маслото. Naughty От тенджерата го слагаш направо в един буркан и даваш на половинката ти да го бие, за да му излезе течността и да остане чисто масло. Така домашните ти ще имат истинско масло и няма да купувате от магазина. Peace

verche  много благодаря за разянението   bouquet
Достатъчно ли е само веднъж да обера насъбралото се масло или процедурата се прави няколко пъти?

# 526
Верче, това с биенето на маслото не ми стана ясно?! newsm78 Как точно става?
Искам и аз да си правя домашно масло,че детето ми е алергично и гледам да и спестявам консервантите! Peace

# 527
...висока съм около 1.58 и както вече написах тежа 70 кг. СЛОН!

E, хайде сега... Има и други дето сме по толкова високи, но на 70 кила сме скачали от кеф, защото сме се виждали и на 80, и на 90, че и на повече... На теб каква ти е целта? А калкулаторът какво ти показа?

Показва 55, но изглеждам добре и 52 кг., т.е. бих се чувствала добре с тези кг.

# 528
Да се отчета и аз, днес съм +300гр след вчерашните ми грешки, но днес карам на П+З и то стриктно... Peace
Мименитса, на 59кг съм ок, под 55кг ставам грозно слаба, като се омъжих бях 53кг.

Може ли някой да ме освети за калкулатора от къде се изчислява, нещо съм пропуснала.  newsm78
Браво на - совите резултати.  Hug
От рибите само лаврак си купувам от Метро прясна и няма проблем.  Peace
Лека ви нощ

# 529
  • София :(
          Добро утро  Hug
     Не мога да повярвам, че е петък, безкрайна ми се стори тази седмица, вече съм , добре че е кафето и не само сутришното...

frozenInside, все нещо горещо трябва да има
     murvet77, хубаво е, че знаеш къде е границата, защото доста девойки имат криви огледала в главите си
     Ех, как обичам в петък да се развихря със свежите петъчни "протеинчета" ...
          Хайде, усмихнат, успешен и режимен ден  Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 07:17 от mimensita

# 530
Добро утро маНдами!
Снегът ни затрупа! Сигур` ще бедстваме!

Убийството на кантара се отлага... За сега!... Ама следват три ПЗ дни и кой знае...

И да споделя - котката ми умира за тричавия ми хляб! От устата ми ще го извади! На мама умното дете!

mimensita, позагърни ги тез "протеини", ще вземат да  простинат!

# 531
Добро утро ,макар че за мен хич не е добро . Cry Confused Cry
Вчера не се теглих и си карах като за четвърта .Е,днес съм 64,5  #Crazy #Crazy #Crazy
Това ,че в четвърта са застопорени килцата ,хич не е вярно.С нищо не съм прекалила ,буквално по хапка имам изядено 3 неща и ето резултата днеска  #2gunfire Cry.
Няма четвърта .Всичко е 3+.Това е положението.Аз съм отчаяна и ми иде да се гръмна. ooooh! ooooh! ooooh!
Едва ли е ПМС ,имам до 26 много време.Може и от спирането на цигарите ама чак пък толкоз.Оффф незнам ,не ми се мисли и незнам какво да правя.Днеска ще го ударя на рев цял ден. smile3518 smile3518 smile3518

# 532
Цитат
И да споделя - котката ми умира за тричавия ми хляб! От устата ми ще го извади!

Добра зимна утрин и от мен !   На мен пък внучките ми много го харесват (тричавата питка ) и малко се притеснявах, да не им стане нещо, ама те ядат и други работи така че .... мисля, че няма проблем. Отдавна исках да го споделя това нещо с вас ама ха де... newsm78

# 533
За децата не е полезно да ядат трици! Naughty Naughty Naughty

# 534
Добре дошли на новичките! Hug
Кой каза, че на 02.01. ще е напливът тук!? Mr. Green

Тони,
като видях снимките ви от срещата, щях да ти пиша, но ще го направя сега, по повод днешното ти настроение. Wink
Изглеждаш чудесно, не само финна, но и много ведра и позитивна дама! Peace
Спри така да се самоизмъчваш - в 4-та си, а даваш отчети като второфазничка.
Горе главата!
А и си наясно с действителността - в трета и четвърта тялото малко или много се окръгля, а истината е 3+ и нищо повече!
 Hug

Биенето на масло:
не съм го правила, но да кажа своя опит.
Първия път на режима го правех с домашно краве мляко. Embarassed
По същия начин обирах каймака отгоре, след като свареното мляко престои поне вечер в хладилника.
В този каймак е и маслото.
Събирах го и от него правех баници на домашните, без да добавям никаква друга мазнина.
Ставаха божествени!
  chef

Хубаво предколедно настроение, дами!
Hug

# 535
  • София :(
         чочосан, видях те  Hug
     Къде се загубихте вие там от този Велинград, редовно се оглеждам я за теб, я за адашчето, ама нъцки - омъглихте се  : (
     И vani nik видях... Дали и тя ще си затрае...  newsm78

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 10:32 от mimensita

# 536
envia,незнам защо се сривам като го видя тоз кантар .Външно не виждам кой знае каква промяна ама като видя показанията на Кантарев и .... #Crazy ooooh! Пък правя всичко уж за четвърта,в смисъл спорт съм включила вече от година някъде ,правя си паузите между храненията,внимавам да не прекалявам с храната,ям си триците,пия вода и правя 2 П дни в седмицата .И пак 4 кила отгоре ,откакто съм в 4-та. #Crazy #Crazy #Crazy
Май ми трябва психолог. newsm78 ooooh!

# 537
Трябва ти мир със себе си! Peace
А колко кг свали до 4-та?

# 538
Трябва ти мир със себе си! Peace
А колко кг свали до 4-та?

Мира със себе си е трудно достижимо състояние,поне за мен . newsm78
До 4-та свалих 23кг .60 кг бях. Thinking

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 09:42 от tonnny_bg

# 539
Трудно е, но зависи само от теб - приеми го като предизвикателство! Wink

От 23 кг свалени 4 кг качени са нищо.
Тук сякаш почти няма някой, който да не е върнал нещичко в 4-та.
Освен това ти отчиташ редовно 61-62 кг, т.е. 4те кг не са трайно качени при теб.
Успех!

Hug

Общи условия

Активация на акаунт