родено в 26г.с

• 69 765
  • 234
  •   1
Отговори
# 135
Христос воскресе! Нека светлината на Неговото воскресение озари живота Ви! Много здраве и благополучие!

# 136
Здравейте на всички! Как сте? Ние растем от ден на ден все повече. Днес приключихме очните прегледи вече на една годинка ще ходим. Наде вие как сте? Никито как е драснете 2-3 реда. чао за сега от нас

# 137
Браво , това са чудесни новини ! Hug

# 138
Някой може ли да ми обясни какво точно е отоакустичен скрининг?

# 139
  • София
Това намерих във форума, сигурно обаче има и други теми. Потърси с търсачката.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=281442.msg7131827#msg7131827
Цитат
Грешка, относно къде и какво се прави. Иначе апаратурата е идентична. Значи изследването за слухов скрининг на новородени се прави поне в три родилни дома( в Сф) и в три болници в УНГ отделения(Пловдив, Ст.Загора, Сф).Казвам "поне" поради факта че съжденията ми са обвързани с продажба на наша апаратура, но ние не сме единствената фирма вносител.
Апарата за отоакустични емисии обикновенно(но не винаги) изглежда като телефонна слушалка. Отоакустичните емисии са звуци получени или спонтанно или предизвикани в кохлеата, по-точно от външните слухови клетки и измерени в външния слухов проход(канал). Външните Слухови клетки имат двигателна способност, която предизвиква или спонтанно или в отговор на акустична стимулациа(звук) механична енергия в кохлеата. Тази енергия се предава обратно през механизма на средното ухо(чукче, стреме , наковалня) и тъпанчевата мембрана и се преобразува в акустичен сигнал в ушния канал. Емисиите се измерват или засичат в ушния канал посредством малък микрофон поставен в сонда.Звуковото ни възприятие(чуването) е свързано с определени действия.Първо, звукът минава през ушния канал и достига тъпанчето, където чрез средното ухо и вибриращи движения  се предава към кохлеата или вътрешното ухо.В кохлеата тези вибрации се предават из целия слухов орган стимулирайки хиляди миниатюрни слухови клетки(външни и вътрешни). Сихнала от тези клетки се изпраща на слуховия нерв и се препраща от най-ниските към най-високите слухови полета на мозъка където се възприема звука.
 Продукта(ако може така да се нарече) от стимулацията на тези външни слухови клетки са отоакустичните емисии. Отоакустичните емисии могат да се получат само при нормална кохлеа и нормално слухово възприятие.
Ако част от външните слухови клетки са повредени, в следствие на което има слухова загуба, тогава не се появяват отоакустични емисии(резултата е 100% negative или refer/ зависи от марката апарат/). Отоакустични емисии се появяват когато чуваме на 30 dB или по-малко.
Съжалявам за дългата лекция, дано имате търпение да я изчетете. В резюме : Децата с резултат REfer или 100% negative  имат слухова загуба над 30dB. Изледването обаче не оточнява точно колко, за да се разбере се правят евокирани потенциали(BERA) под упойка.

# 140
Здравейте на всички! От кога не мога да намеря време, да напиша 2 реда тук. Ние сме много добре сега ни мъчат зъбките, но всичко е в рамките на нормалното (за сега). Преди 1 месец бяхме 5300гр, и 63 см. Живели сме за тези дни, най-тежките ги преживяхме всички ТУК заедно, Благодаря Ви за подкрепата! Наде как е малкият Ники, ти как си?когато имаш време напиши по нещо. Много целувки от нас  Heart Eyes

# 141
Колко много се радвам за малката принцеса Hug Hug Hug

Само напред и нагоре newsm44 newsm44 newsm44.....много да Ви радва!!!

# 142
А вие как сте? Надявам се всичко да е наред и с вас.  Hug

# 143
здравеи несрин реших и аз да споделя нашата история койато е подобна на вашата.Ние сме родени в 25г.с 800гр на 31.12.2010 преминахме всички мъки и тревоги и сега сме 5500кг 62см и ни мъчат зъбките.Много се радвам за вас и за всички останали мами и техните слънца. Нашите деца са герой и те го доказаха.Щте се радвам да ни пишеш как се развива малката принцеса.Целувки и успех

# 144
Nesrin_90, твоята история просто ме изпълни... Моето момченце се роди преди 10 дни, 1600 грама и не спирам да го мисля ден и нощ.. лекарите казват, че се справя отлично, вече диша и самичък.. Чудото на твоето момиченце ми дава  сили и вяра, че скоро и аз ще гушкам малкото си слънчице! Прегръщам ви силно и се моля да сте все така здрави!  Simple Smile Hug

# 145
Vili2411 в момента ти най-много имаш нужда от човек до теб, бъди силна и вярвай, че всичко ще се оправи. Отвреме навреме си казвам ех за този момент съм живяла, защото вече моето бебе си е вкъщи, но и вече не е бебе, а голям човек, и сега си спинка в кошарката и ме изпълва с радост. Вярвай ми, че всичко ще се оправи с времето, от теб за сега се иска само търпение. Успех на малкия герой

# 146
Благодаря ти, миличка! Наистина и аз живея ден за ден, до следващото свиждане и чакам момента, в което някой ще ми каже "Време е да си го приберете вкъщи!" Успех и на вас, дано малката принцеса да е все така борбена! Simple Smile  Hug

# 147
Здравейте, момичета!!! Радвам се, че всички бебчета са наддали бързо и са се прибрали, а колко бързо се е сторило на родителите, вече е друг въпос.
Моята история е почти същата като вашите, само че ние се родихме 31 седмица, 1,480,40 см, изплака си сама, и един ден някъде беше под кислородна палатка. 25 дни изкара в МБАЛ -Бургас, после в Майчин дом и от 07,12 сме си вкъщи  Laughing Laughing Laughing .
Искам да ви попитам - кога за първи път отидохте на невролог и на ортопед?
Защото я заведох на невролог на 30 декември и докторката малко се учуди, записа че не реагира на звук и не проследява. Терминът ми беше 22,12. Сега ни вика на 27 януари, дано тогава да са се променили нещата. Но вкъщи си се стряска някой път, избирателно, я от кихане, я ако изпръщи нещо телевизора, сигурно си чува детето, поне така ми се иска.

# 148
Димитрина, и ние сме родени 30-31 седмица. Изписаха ни 3 дни преди термин и може би 2 седмици след термина не чуваше, стряскаше се само от много силни звуци, ако се тресне вратата например. Ела да го видиш сега  на месец и половина коригирана възраст е като шпионин - всичко чува, на всичко реагира и само се кокори някой като му говори. Не се притеснявай, бебонка е много малка още, всичко ще е наред Simple Smile

# 149
dimitrina8405, невролага е много важен за недоносените деца и е хубаво през месец да се посещава такъв специалист. Колкото до чуването, проследяването - първите месеци, след като се прибраха моите момчета - единия само плачеше, другия само спеше - какво ти проследяване, чуване и т.н.
Дано притесненията на невроложката да не се окажат верни! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт