"Системата минус 60" - тема №17

• 38 189
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • Stavanger,Norway/ Varna
amaretto, нали системата позволява плодове между храненията. В такъв случай ги замести с чаша сок. Аз си пия по чаша сок всеки ден между обяда и вечерята. Естествено подбирам такива, които са 100%  Peace

# 16
Здравейте,Системки! Hug
Блудната минава да ви навести!Замислих се и правя сметка,че от юли не пропускам да ви чета.Септември успях да сваля 4кг.,отпуснах се и ги качих отново.Ноември пак се навих-смъкнах 2кг и доскоро ги задържах.Случиха ми се доста неприятни неща,причина за които до някъде са излишните ми кг.Убедена съм,че Системата работи и е идеална за мен.Но нещо куца-нямам воля и живец.Четох много форуми и разбрах,че се въртя в кръг.Дайте ми пример за вашия личен мотив-не на рускините снимките.
Ето,сега пак сгафих-беше натоварено на работа и не можах да вечерям-но от 17,00часа се самонавивам да не ям нищо.И като се прибрах схрупах купичка корнфлейкс  Embarassed
След 20г. брак нещо се променя в мен и съпруга ми и от това ме боли-може би затова ми е трудно.Почти нямам положителни емоции-как да отслабвам така?Или е от възрастта?Или хормоните?Или е обикновен мързел?
Искам да се променя и да спазвам Системата,но как да успея?
Ако някоя от вас е била в моето положение,моля да ми помогне!
 Hug

# 17
Здравейте,
имам 10-тина излишни килца за сваляне. Пролетта родих моя син и имах за задача да се отърва от натрупаните по време на бременността килограми. Обаче задачата се оказа доста трудна - за първи път в живота ми свалям килограмите толкова трудно.
Диетата  Минус 60 ми допадна, защото е лесна за спазване. Мисля от утре да я стартирам и се надявам на Вашата подкрепа и помощ.
Като начало искам да попитам много ли е важна закуската, защото аз до момента или не закусвам или ям една Активия?  Rolling Eyes

# 18
Здравейтеее Simple Smile))

Бебо, мерси за темичката  bouquet
Аз докато разбера, че има нова тема и съм на 2-ра страница. Rolling Eyes

Днес въобще не съм системна и затова няма да пиша меню. Embarassed Да минават тези празници и да се стягам! Naughty

Теменуга, не знам какво да те посъветвам. При мен обикновено, когато имам лични проблеми отслабвам без диети, системи и т.н. Не ям, не спя добре, кофти мисли и ставам кожа и кости... ама не искам такова отслабване. Naughty
Дано при теб се оправят нещата! Hug

Жане,
много неприятно с тази шарка, дано съпругът ти да я изкара по-леко и бързо да минава.

Аmaretto, и аз мисля, че сок до 12 може всякакъв, а след обяд прясно изцеден, без добавена захар. Може и на вечеря, ако е от разрешените плодове.

Пожелава ви лека и спокойна нощ!

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 00:57 от *Галка*

# 19

Като начало искам да попитам много ли е важна закуската, защото аз до момента или не закусвам или ям една Активия?  Rolling Eyes

Добре дошла, Дъжд!
Цитирам ти Мириманова:
Цитат
Задължително трябва да закусвате, за да задействате обменните процеси в организма. Не е задължително да изядете нещо тежко и хранително. Може да се ограничите с ръжени сухари със сирене/кашкавал и чай/кафе или сок.

Ако не си свикнала да закусваш, като за начало хапвай плод. С времето ще се научиш да закусваш. Вечерята е до 18ч. и най- вероятно сутрин ще си гладна, поне при мен е така.
Иначе системата е наистина много лесна и приятна за спазване.

# 20
добро утро  Hug

Жас , заповядай да ти направя дегустация на турони, но само за закуска, че след което се лепят направо за задните части  Mr. Green

Дъжд , и аз преди не закусвах, но сега го отчитам като голяма грешка!

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 08:12 от svetlane

# 21
Svetlane,искааааам турон с бадемииииии....Любимо ми е.
Страхотна снежна сутрин,дано се задържи снега до Коледа.

# 22
Добро утро Peace
Бебок мерси за темата   bouquet
Искрено се надявах да имам раздвижване този месец, но дали заради приближаващото МЦ или заради всичките празници, които минаха и тези които предстоят ще се радвам да нямам голам + Praynig, пък след новата година ще се заема много по-сериозно от колкото съм този месец. А само да знаете как искам да отида при седмиците Praynig Praynig Praynig

# 23
Жас , заповядай да ти направя дегустация на турони, но само за закуска, че след което се лепят направо за задните части  Mr. Green

Ммм, не ми говори, че как ги обичам...Размечтах се.  Heart Eyes
http://www.calamillorpasteleria.com/images/turron1.jpg
Много неща ми липсват от Испания, но някои много повече от другите.

Аз се набумках добре тази сутрин с кисело мляко и домашна баница, да видим утре какви резултати ще извади мистър тесларов, така де, кантарев.
Тая сутрин ме изкара +600 грама, ей така, от нищото - вчера ми беше напълно системен ден.
Явно е време да си кажем довиждане с него и да си купя свестен кантар.

Приятен и системен ден на всички!

# 24
Здравейте Hug
Светлане, Жаси страхотна закуска с кафе Hug
Теменуга много е кофти тази емоционална дупка в която си попаднала. Но е важно да направи възможно най-бързо нещо за излизане от това състояние. Защото когато се остави човек на депресия и апатия нещатата не се оправят а стават все по-зле с всеки изминал ден. Преди 2г. имах тежък период и сега като се замисля се радвам че успях да се взема в ръце, да си събера акъла и да изляза бързо, бързо от депресията и обидата. Тогава се навих да отслабвам. Всяко свалено грамче ме правеше все по-уверена и щастлива. Променя се самочувствието и настроението. Кажи си, че ще отслабнеш за да си ти красива и да се чувстваш уверена и харесвана. Направи го за себе си. И когато идват резултатите и околните започнат да те хвалят ще имаш още по-голям стимул. Хайде не се тормози повече и си скачай сериозно тук за подкрепа-ще се справиш мила Hug
Дъжд добре дошла и ДА-закускта е важна за да се стартират обменните процеси Peace
Галка дано наистина бързо минава шарката. Снощи и дребния вдигна температура. То няма как да го подмине-така че да взима да я кара сега и той и за празниците да е отминало всичко Praynig

# 25
  • Пловдив
Здравейте и от мен в новата тема ! Simple Smile
Бебок, благодаря за старанието   bouquet!
 Днес съм в застой 76.800, но сигурно е заради по-късната вечеря. Системна беше - пилешка пържола , но беше към 20.00 г , че имаше много задачи. Добре поне, че не е +.  Embarassed
 Менюто ми за вчера:
З: Филийка с топено сирене и салам, парче тиквеник, чаша прясно мляко
О: зелеви сърми със шопска салата
В: пил. пържола
 Добре дошла на Дъжд и от мен Simple Smile. Аз също не закусвах, в началото се насилвах, но сега заспивам с мисълта за това , какво ще си хапна сутринта  Simple Smile. Е , обикновено ям съвсем различно, но сутрин вече съм определено гладна. Той организмът се настройва. Сега например почти всяка сутрин закусвам тестяно и нещо малко сладко, за да не ми се преяжда през останалото време.
Теменуга, какво да ти кажа, мисля, че съм се чувствала като теб, обвинявала съм килограмите за проблемите си, със съпруга ми бяхме почти пред раздяла и аз се самонавивах, че това е , защото съм дебела , не ме харесва и прочие. Но в един момент се усетих, че това е само параван, така пак обвинявам някого и нещо за липсата на душевно равновесие у себе си. Затова реших, че трябва да си помогна сама и като най-лесен вариант реших да започна с отслабване - да променя тялото си, да започна отново да се харесвам. Нали знаеш, че за да те харесват околните, трябва да се харесваш сам.  Simple Smile Така постепенно, поставяйки си бъдещи цели , се мотивирам страшно много и наистина се чувствам добре. Най- важната промяна е в главата. Simple Smile  Да не забравяме и допълнителния стимул от купуването на нови дрехи и комплиментите на околните.  Simple Smile
 klemi , ще се раздвижат гадовете  Simple Smile , и аз искам при 6-тиците. Ще стискаме зъби и ще преглъщаме и ще стане.

# 26
Добро утро.
svetlane, Жасмин, благодаря за закуската и кафето. Аено изпих, след малко второ ще пия докато не е станал звяра, че после трудно с нея.
Теменуга, айде стегни се мила. Лоши неща винаги ще има и неможе все заради тях да се оправдаваме. Помисли си как ще ти завиждат околните като започнеш да сваляш кг видимо. Аз се сещям сега миналото лято как сички ми викаха че много съм отслабнала, а бяха само 7 свалени кг. Представям си след 15 свалени примерно как ще ме гледат Mr. Green
Да ви се оплача - тука при нас така вали, че ако цял ден е така ще ни затрупа. Ако някой иска сняг да пращам облака при него hahaha Joy
Айде лек ден, отивам пак да пия кафе Grinning

# 27
теменужке, мила, недей така! че ние сме почти набори, бре! дали 10 или 20 години брак - все едно - след 5тата така или иначе установяваш, че принцът до теб п---и, гризе си ноктите и си бърка в носа. ама и ти като идеш в тоалетната, и след теб не мирише на виолетки, нали? а пред цикъл си раздразнителна, а по овулация викаш на воля, например де. всеки преминава през кризи - за едни е кризи в брака, за друг - кризи в работата, не дай-боже криза със здравето. радвай се, че имаш 2 деца, отгледала си ги, хора са станали (голямото щеше да е абитуриент, нали?) - не са малки фъстъци, дето сега да им трепериш тепърва каква градина, какво училище, ще посегнат ли към дрогата. добре си се справила до момента - 2 деца, работа, навярно къща, кола - какво искаш повече. имаш хубаво семейство, прекрачила си вече 11тата критична година, едни колограми имаш да ти висят, че те ли ще те извадят от строя? аз пък ще ти кажа - не се стягай. отпусни се за ден, за два, за седмица. разреви се, пореви хубаво, после се измий и чак тогава се стягай в кръста. не забравяй, че кризата на средната възраст точно сега се развихря - като си отгледала децата, направила си всичко, което можеш, и точно сега му е времето да мислиш 'а сега какво да правя с живота си; какво ми остава; той защо не ме гледа влюбено; на мен защо не ми пърхат пеперудки в корема, като го гледам; искам друго; не съм мечтала за това'. не забравяй, че и той навярно е в същата криза - тая средната не прощава на никой. след 10 години, като ми пораснат децата и като заизчезнат от къщи, навярно и аз ще потъна така като теб. повтаряй си, че това са нещата от живота и те минават. слава богу-нищо не е вечно. ще се справиш/те и с това.
а, и още нещо - много често депресивните настроения, а и наднорменото тегло, са резултат от проблеми с щитовидната жлеза. проверИ си хормоните. причината за състоянията ти може да не е семейството, кризата на средната възраст или килограмите - може да е съвсем тривиална и поправима  Peace
а за килограмите - какво да ти кажа. за мен преломът беше, когато се оказа, че най-големият номер сако в бенетон не ми става, въпреки че никога не съм била дебела в същинския смисъл на думата. тогава се ядосах, че не стига, че нещото е мега-скъпо и аз искам да си го купя, а ме и заклеймяват, че нямам право да го направя, защото по нечии стандарти съм дебела. при мен мотивацията е на приливи и отливи, но аз по принцип съм по-емоционална - понякога съм по-решена, друг път губя мотивация и си казвам, че надали една цифра ще ме направи РЕАЛНО щастлива, но като цяло, поне започнах да мисля по разни въпроси от сорта дали наистина една цифра ще ме ощастливи, дали една къса пола ще ме накара да си навиря носа, дали ще поднося високи обувки, дали ще си намеря ново ходи, дали ще съм в мир със себе си - поне започнах да си задавам въпроси и да търся себе си. и това е откакто започнах да отслабвам. в много диети съм скачала, но единствено системата ме кара да не вия от глад и съответно да съм зла и съскаща. бавнос е движа, но не съм зла или ревлива, така че за мен това е моят начин да отслабна. ако обаче ти вярваш, че системата не е за теб, ако ти е тежко тук, ако непрекъснато се чувстваш виновна, че залиташ, то няма лошо - избири си нещо друго - облекчения дюкан например, или плодов режим някакъв - все едно. важното е да полагаш грижи, за да си в мир със себе си  Hug Heart Eyes
ох, че дълго. сори  Hug

закуската е пищна. харесва ми. аз обаче днес съм на 4 бр. линцерови сладки със сладко от ягоди. за първи път си ги опитвам, въпреки че са готови от поне 2 седмици време. много са хубави. браво на мен!
килограмите ми са все така заковали на 68 вече 2ра седмица. няма лошо. щом не се качват, цифрата ми харесва  Peace
обяд и вечеря изобщо не знам какви ще имам. с тоя ремонт, дето го почваме, изобщо не готвя и вече 2ри ден вечерям кисело мляко с нещо. вчера се оказа и че пилешката ми супа е вкиснала. е как може да вкисне на балкона при -10 градуса?. беше замръзнала от студ и се оказа вкиснала като я затоплих. та ми се размина обедната супа вчера. за днес също нямам нищо сготвено. имам някакви рибни консерви - скариди, миди, боклуци - може това да си отворя. за вечеря сме с гледачка и ще ходим до кауфланд за последни коледни покупки - явно там ще ям от готовите меса. 100% не са системни, ама каквото има - такова, и хич няма и да се вторачвам.

а какво е турони, моля?

# 28
маик, страхотен постинг!
Вярно може да е щитовидната жлеза, на мен също ми каза един лекар УНГ да си взема направление от личния лекар и да си направя изследвания за Хашимото в Майчин дом. Понякога след раждане жлезата започва да отделя по-малко хормони. Аз също не съм предполагала, че ще ми се наложи такова изследване, но ето на.
Турон е страхотен испански сладкиш - нуга с ядки, но мек, има всякакви видове, аз най-много обичам шоколадовите с бадеми. Невероятна вкусотия е.  Peace
За мотивацията съм съгласна с всяка своя дума - първо трябва да постигнем мир със себе си, иначе не се получава.

# 29
Добро утро и от мен!

Системствам и имам плюс естествено.... Разнообразих храненето, отново увеличих водата, е не ще и не ще!!!!! Лятото задържам вода, зимата трупам запаси.... Кога ще свалям питам аз!!!!!!

Маик - невероятен пост!

Хайде хубав снежен ден ви пожелавам, ама да не сте по улиците на София!

Общи условия

Активация на акаунт