"Системата минус 60" - тема №17

• 38 256
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
я,по-опитните споделете,след кой кг започва да ви олеква и да ви личи,то зависи от това колко си дебел,де,щото аз с моите 120 кг......не знам как допуснах да стигна до тук,много ми е е мъчно и често си поплаквам,ама тя тая работа с реване не става,нали newsm78
утре ще се претегля,да видя какъв е резултата ,не мога да чакам аз още една седмица
Тя и Мириманова май е била 120 кг. Няма значение как си стигнала дотук, важното е че имаш желание за промяна. Аз не съм най опитната, но при мен всяка промяна нагоре или надолу, дори само килограм я чувствам преди да се изтегля. Като гледам има момичета, които отслабват и 5-6 кг на месец. Успех!

# 601
я,по-опитните споделете,след кой кг започва да ви олеква и да ви личи,то зависи от това колко си дебел,де,щото аз с моите 120 кг......не знам как допуснах да стигна до тук,много ми е е мъчно и често си поплаквам,ама тя тая работа с реване не става,нали newsm78
утре ще се претегля,да видя какъв е резултата ,не мога да чакам аз още една седмица
Тя и Мириманова май е била 120 кг. Няма значение как си стигнала дотук, важното е че имаш желание за промяна. Аз не съм най опитната, но при мен всяка промяна нагоре или надолу, дори само килограм я чувствам преди да се изтегля. Като гледам има момичета, които отслабват и 5-6 кг на месец. Успех!

Не само Мириманова! Стелето е тръгнала тук от 130, вече е 99; Диви тръгна от 123, вече е 94.
Надежда винаги има, не се отчайвайте и предавайте!  Hug Heart Eyes
Ще си помагаме взаимно!
Аз самата, признавам си, не бих издържала, ако я нямаше подкрепата в тази тема! Особено като си скъсах сухожилието и бях 2 месеца обездвижена на легло! Ако се бях предала, като нищо можех да си върна доста голяма част от килограмите.  Sad
Така че, смело напред! Хайде и лятото си правим фотосесия по бански и викаме телевизията!  Heart Eyes Laughing

Да,знам,че е шега,но наистина не можах да измисля друг вариант.
Жаси,а на теб направо ти се възхищавам.Толкова свежа и подмладена изглеждаш след свалените килограми!!!  bouquet

Ами снимките на рускините преди и след? Все едно гледаш майка и дъщеря.  Shocked

Колкото до твоята дилема - ами според мен, в тези дни, в които свършваш в 18.30, хапвай след часовете, а в тези дни, в които си до 19.30 - преди първия час. Вярно ще е много рано, но е ми хрумва нищо друго, за жалост.  Confused
Но дори и да не спазваш часа за вечеря, ако се храниш разумно, с полезни неща, повечко плодове, зеленчуци, риба и морски продукти, намалиш вредните храни, пак ще имаш много добър резултат! На мен от тези 6 месеца, 1 месец ми е несистемен, изкарахме го на морето и пак свалих 5 килограма през него, въпреки, че вечерях към 20 часа. Но вечер гледах да е максимално леко - или риба на скара, или салата, или диня със сиренце. И много плувах, също така.
Така че, винаги може да се намери някакъв разумен компромис, щом кантарът върви надолу.  Grinning Hug

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 15:36 от Анонимен

# 602
И аз много се радвам, че има доста нови и то обещаващо сериозни момичета!! Hug

лемур, спестила си месото в граха, пък си хапнала саламче. Simple Smile Обяснявали сме и друг път, но добре е да се задраскват несистемните неща като се пишат менютата, за да не се бъркат новите момичета - О: манджа грах без месото, 3 маслинки, 1 парченце телешки салам. И моят съвет е по-скоро да изместиш обяда към 13.30-45, отколкото да имаш междинен плод. Закуската ти в колко часа е?  
beki8, чудесно се справяш!
Жани, еха, отличник, браво, мила!! Hug
tchara, хубав минус, браво и на теб! Чакаме в сряда месечен отчет да дадеш.
klodia, добре дошла и успех!   bouquet Напълно реални са ти целите, ще се справиш! Пожелавам бързо да се вмъкнеш в любимите джинси и да се възнаградиш с нови любими дрехи!;)  И аз все още кърмя, както и преди 10 м. когато започнах Системата и Влади беше доста по-малък и почти изцяло само на кърма, не се притеснявай. Поздравления за трите дечица!! Hug Кафе с мляко, че и със захар си може за закуска, а след това без захар, но по-добре максимално близко до обяда или вечерята (тук внимаваш за варинта да е млечен), ако е чисто кафе, може по всяко време.
ivelinka-71, браво, много правилно - правиш го преди всичко заради себе си! Добре е менюто ти, към обяда, ако ти е гладно можеш да добавяш още по нещо - зеленчук, плод.. аз си чопвам понякога малко сиренце, кашкавал, 1-2 маслинки, ей така за разкош, но това само, ако  нещо не ми е стигнало основното и/или салатата, която съм предвидила. Я сподели как направи кюфтенцата от елда? Измисли наистина някаква пауза в преподаването, всъщност на Жаси съвета е най-добър, приготвяй си предварително вечерята и няма да ти отнеме много минутки изяждането й, защото сега в началото логично си смъкнала, ново е за организма ти, но да не се изненадаш бързо от застой. Имаше едно момиче, което работеше на каса и успешно спазваше, така че не е невъзможно! Теменуга, къде изчезна!?
_belladonna_, така е, в часът е голяма част от разковничето! Аз гледам да вечерям преди 18 ч., около 17.30, понякога и по-рано, рядко се случва точно в 18 или 18 и някакви минутки, а в началото бях толкова стриктна, че даже и 18.45 примерно да беше, решавах, че по-добре да я пропусна вечерята, Мириманова съветва същото. Защото, ако си казваме - е, какво толкова половин час, после ще си кажем - какво толкова 1 час и отиде..
Алиена, ами пожелавам ти! И аз за студентските килца мечтая, но понякога ми се струват невъзможни, а и нереални след 2 деца.. ама не пречи да се пробваме.. Wink Аз съм си харесала 57 за постоянни, но ще видим.
Снежанката, да си призная и аз не съм стриктна с гимнстиката, но винаги гледам да имам някакво движение, курейшо също помага на съвестта ми.. та нападай по-често и всеотдайно, ако имаш под ръка Simple Smile Какво учиш? Напълно те разбирам за Дюкан, същото съм го изпитвала!
Жаси, точно теб исках да те дам за пример, че в тежък момент успя да бъдеш Системна, а много други веднага биха се отказали! Hug И аз си признавам, че без вас нямаше да успея!! Hug Ето поизгубя се и нещо криввам, затова плътно тук! Wink Опитай с лека вечеря, както я наричаш, но тя така звучи, а всъщност може да е доста засищаща! То като се замисля примерно 2 ябълки, 1 кисело мляко са си към килце, и ако добавиш и малко извара.. диня като съм хапвала и тя си е доста, че не ми е оставало място и за млечни към нея. Въобще много може да се дъвче темата за кисело мляко и плод за вечеря и аз винаги съм се дистанцирала да коментирам и да размахвам пръст, че не бива, защото на мен самата ми е било добре с такива вечери, без да съм се ограничавала съзнателно с тях! Така че всеки да прецени, да пробва, разбира се, идеалният вариант е да се редуват! Крачето ти сигурно е напълно добре, щом щурмуваш пак моловете, че и на токчета!? Wink
White_tulip , браво! И аз отдавна се каня за йога, но е сложна организацията с гледането на децата и затова още не съм, а имаме съвсем близо до нас. Иначе Диви сподели с нас една много хубава книжка - Йога за плосък корем, страхотна е! Peace Колело също ми се кара, Жаси и тя кара! Peace Аз засега вкъщи скачам на батут, имам степер и правя гимнастиките на Синди като имам муза
Диви, я бързо пред строя и ти!   Hug Heart Eyes Hug
abcdefgh, ти системствай търпеливо и ще започнеш да усещаш лекота, много момичета първо това усещат и свалят на обиколки, а после и килограмите се смъкват. Тук страшни цифри няма, вече две прекрасни момичетаа се разделиха с трицифреното число - Стелето, Диви! Така, че можеш, само опитай!

# 603
  • Kavarna
отчет за днес:
закуска: пица и парче сладкиш
обяд: 3 зелеви сърми
вечеря: доматен сок със сирене
 имам въпроси:
1. само сутрин ли може да се яде шоколад?
2. могат ли да се смесват плодове и зеленчуци?
3. мога ли да смесвам яйца със сирене?

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 16:17 от puffy

# 604
ма как пишем, а  Shocked
аз днес ще си умра от глад

на обед не можах да изляза, в офиса е абсолютна лудница
и обядвах с 2 ябълки и активия закуска, то и не върви тук да ядеш нещо кой знае какво на място, щото нямаме отделно сервизно помещение
и ако и довечера ям пак мляко с плодове, направооооо   smile3516
стискайте палци да намеря поне котдиж сиренце в магазина, та поне него да омета, надявам се да не прилича хич на извара......щото иначе лошо
и докато прибера дребното, и докато стигнем до в къщи и като видя пак 6 без нещо и направо отсега почва да ми стърже..... Crossing Arms

# 605
За сорта исках да пиша, но забравих.
Минах на принципа на Мириманова, 20-30 минути, но всеки ден, 20 минути на велото интервално кардио и после всеки ден редувам различни мускулни групи, вторник и четвъртък съм по 1 час на народни танци  Crazy имам много за стягане  Sad а и имам някакъв уред за антицелулитен масаж, та и с него всеки ден действам. Всичкото това естествено успявам да си го позволя, защото още съм си вкъщи с децата, а и те са сравнително самостоятелни.
Скраб с кафе си правя през ден два, мумиото го позарязах, но сега пак ще забъркам.

# 606
Гледам за спорта говорите.. аз вкъщи имам крос тренажор и по 20-30 мин тренирам 2-3 пъти седмично, плюс правя парна баня и хидромасаж 3 пъти седмично. Процедурата с кафето веднъж седмично,но май е малко  Thinking

# 607
Здравейте момичета! Крайно време е да спра само да надничам в темата а да се легализирам Simple Smile И при мен нещата не са по различни от повечето които прочетох тук! Имам едни излишни около 10 килограма които много искам да стопя. Била съм и на Дюкан, и на 90 дневната но не можах много да издържа. Последните 2 месеца качих до 62 килограма, което много ме притесни понеже след раждането на второто си дете даже бях 60. И така реших да се включа при вас! От 2 януари гледам да се храня по тази система и въпреки че не съм съвсем режимна вече съм 59,200. Единственото нещо което стриктно спазвам е че не се храня след 18 часа. С ваша помощ обаче ще се поправя и ще вляза в час. Висока съм 1,60 и целта ми е 55 кг. на първо време - после ако ги достигна ще му мисля, Едно нещо обаче не разбрах - мога ли да ям сурови ядки? И ако е разрешено - кога?
Ами това е засега от мен. И още нещо - впечатлена съм от резултатите ви и ви поздравявам

# 608
Записвам се тук при Вас, момичета, за да се променя и аз. Снимката ми говори повече за мен. Имам диабет 2, метаболитен. Надявам се да получа хъс, за да продължа нататък. Свалих 15 кг. и успях да ги задържа повече от 6 месеца. Рекорд! Сега искам отново да сваля още 15, че защо не и повече.  Hug Не мисля, че имам зависимост към храната, по-скоро не мога да разбера как я преработва организма ми.  newsm78

# 609
Аз преди няколко дни гледах кантари по амазоните и мислех да си поръчам този:
http://www.amazon.de/gp/product/B0046REGEE/ref=ord_cart_shr?ie=U … ;m=A3JWKAKR8XB7XF
Фирмата е много добра, немска, а цените в България са тройни.  Peace

малко късно се включвам,но да споделя че и аз имам такъв кантар марка Beurer и съм много доволна PeaceИмам го от 5 години,не е мръднан,не съм сменяла батерии досега Rolling Eyes,отклонения дава между 2 тегления най-често от по 100гр,е има и по големи понякога ,но като цяло не "играе" много.Стуваше 60лв преди 5г.

# 610
Ехей ,за какви  ЕГН говорите бе младоци?!
Ами аз какво да кажа 1965 г.То наближаваме 50 -те ама душата  е на 22 год. така  се чувстваме! Simple Smile
Я не се отчайвайте след 2 дни ставам на 46  г и не се оплаквам.Един здравословен режим ако караш след 40 годишнината, а преди това не си полагал грижи пак ще си в релси.
Аз бавничко отслабвам,но пък е здравословен режима.Не се тъпча с боклуци, има ги 3 хранения,не се злоупотребява с кафе /алкохол и цигари -НЕ УПОТРЕБЯВАМ !/ в краен случай по повод в умерено количество.
И така моето меню за днес е:
З- наденичка на скара,2 фил.пшен.ръжен хляб ,10 маслинки,кафе 1 малко парче тиквенник
О-наденичка,пълнена чушка с ориз и булгур,малко кис.мляко.След 1 час 1 ябълка
В-кафяв ориз сварен със зеленчуци,зелен чай.
Но в 15.30 прегреших с малка филийка хляб и апетитка/домашна/
А сега се чудя за утре какво да ми е менюто.Закуската ще е пържени филии с яйца ,че много ги обичам дано от пърженото не ми стане лошо Sick
Сега си избирам от менютата ви.Но защо не е вече късна пролет ,че да излязат тия салатки домашните оффф.
Тази сутрин съм минус 0.100 г Wink

# 611
Добре дошли на всички нови - немога да мисля вече от слушане на една и съща песен - детето сочи компа и вика "кака" и чака да и пусна  Каката, мазоли хванах на ушите вече.
Отчет за днес
З: 2 парчета домашна пица, 2 мандарини
О: пиле с ориз, , задушени замръзени зеленчуци, козунак
В: филе от хек на грил-тигана
Отчитам го като несистемен ден и си взимам поука, че тази до месец май трябва да отслабна, че племенника ще е абитуриент.

# 612
puffy, школадът е само за закуска. Могат да се смесват плодове и зеленчуци, разбира се ако те притеснява това, можеш да хапнеш плода примерно 30 мин. преди основното, но в книгата има много рецепти, в които се смесват.  Яйца със сирене може за обяд.
Проклетница, лошо, че не можеш да обядваш по-пълноценно, а Котидж съм сигурна, че ще ти хареса, самото съвършенство, точно амук, коприна в сравнение с изварата, обожавам го!
Алиена, браво, че успяваш, и аз имам нужда от стягане, но ми е по-трудно да се организирам.
kati_95, добре дошла и успех! Добре се справяш като начало! Ядки - за закуска.
big pufana , добре дошла и на теб! Дано това да се окаже твоят начин! Успех!
Джижи, айде повече минусчета занапред!
Бебо, хайде зарадвай детето и стани като каката! Simple Smile

Отивам да си правя вечеря от книжката.

# 613
  • Варна
Нова година винаги е била чудна дата за обещания. Ако не от първи, то от първия понеделник започвам....
Трети ден съм системна.

Благодаря за топлото посрещане! Видях доста познати никове, вярвам, че това е правилното място.

З: 2 парчета торта и кафе  Embarassed
О: Салата рустик - прилича на стандартна овчарска
В: Парче печено пилешко и варено яйце около 17 часа

Водата ми е около 2 л. Но съм още жадна, устата ми е пресъхнала. Възможно ли е да е от системата?
Смятам като се върна у дома да продължа само на билков чай. Че миналите две вечери пих по чаша червено вино с микс от сирена. Ако продължавам така направо ще се пропия ... Joy

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 18:21 от кали 08

# 614
Бебо, хайде зарадвай детето и стани като каката! Simple Smile

Де късмет да стана като каката, ама тогава няма да зарадвам детето, ами мъжо  Joy hahaha
кали 08 , браво и добре дошла.
Към всички нови - не искам  да се отказвате ако отслабвате бавно или влезете в застой - бавното сваляне е най-добро за задържане на желаното тегло, а по време на застой сланинките много яко се топят и кантара може и да не мърда, ама сантиметъра мърда. Затова и аз съветвам всички да си вземат и мерки със сантиметъра.

П.П.Абе много пишем бе. С това темпо сряда най-късно ще сме с нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт