Проблем с безсъвестни родители

• 4 956
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
Аз също мисля , че си има механизми за това  . Въпрос на твърда ръка от страна на ръководството на градината .
Друг е въпроса какви са тези безхаберни родители  Rolling Eyes

# 16
  • Бургас
И още нещо. Като вземат бележки от личния лекар, че детето е здраво, мисля че мед.сестрата няма право да оборва становище на лекар. И да дойдат на проверка, първо ще попитат за бележката от личния лекар. Изрядна ли е - изрядна е. Е, тогава защо не искате да вземете детето? Ей така се получава един омагьосан кръг.
Ако детето е болно, има температура и прочие могат да съдят лекаря, издал бележката за документна измама. Това е почти като фалшив болничен.
Направо си е фалшив.

# 17
И още нещо. Като вземат бележки от личния лекар, че детето е здраво, мисля че мед.сестрата няма право да оборва становище на лекар. И да дойдат на проверка, първо ще попитат за бележката от личния лекар. Изрядна ли е - изрядна е. Е, тогава защо не искате да вземете детето? Ей така се получава един омагьосан кръг.
Ако детето е болно, има температура и прочие могат да съдят лекаря, издал бележката за документна измама. Това е почти като фалшив болничен.

Да, но ако детето само кашля или има сополи, няма температура и има бележка, че е здраво родителите и на арменския поп да се оплачат, общо взето, все тая Wink.

Тук момента е много тънък - колко и дали е болно детето и кой определи. Сестрата не може да поставя диагнози! Тя може да изкаже съмнение и да изиска бележка от лекар и толкова. Ако има такава е длъжна да вземе детето.

# 18
  • Пловдив
Да Ели, ама ако учителките се съмняват в диагнозата от лекаря могат да повикат РИОКОЗ, могат да повикат соациалните, може да се направи среща с друг лекар. Важно е колко е болно детето все пак. Ама като виси като парцал....

# 19
Така е Янтра, но ние не сме видели как и дали виси детето  Wink.
А всички знаем как реагират някои родители на всеки чужд сопол. Разбира се детето може и действително да е непрекъснато болно, казват, че се водели болни деца в градините (аз такива за 6 години не съм видяла). Обаче може и да не е.

# 20
ами болно болно, колко да е болно..учителката каза, че първия ден когато го завели така едва въздух си поемало от хрема и докато непочнало да повръща когато вече по телефона е заплашила майката че го води в болница и вика социалните, за да дойде да си го вземе , милото е лежало на едното диванче и лелката стояла при него , хем да го гледа, хем да не идват другите деца, поне малко да ги предпазят...а за бележките - те нямат бележки!тя води детето и сестрата и казва че е болно и няма да го вземе и да отиват на преглед и майката започва да крещи че е некомпетентна и нищо не разбира...защото ако го заведе на лекар ще и изпраска най малко 5 дни болнични и ще и каже детето да стои вкъщи...днес съм решила да отида и да поговоря с директорката, защото повечето в групата в момента сме заложници на тая ситуация - едва ли не сме поставени в позиция да водим децата си там с ясното съзнание че има 2-3 болни деца, които почти на 100 % ще разболеят  и нашите..е, като тъкмо е стояла 2 седмици у нас да я лекувам как да я заведа...една майка даже ми се обади вчера и каза че много са се радвали че са ги приели в градина, но ако това продължава се замислят да отпишат детето и да вземат бавачка...учителката спомена, че директорката е проявила уж разбиране и е казала че след празниците ще направим извънредна родителска и ще се постави въпроса така - или ще се проявява уважение към правилата и останалите деца и родители, или ще бъдат последно предупредени , след което ще има постъпки за изключване...днес ще видя какво ще ми каже тя, какви биха били тези постъпки....

# 21
Така е Янтра, но ние не сме видели как и дали виси детето  Wink.
А всички знаем как реагират някои родители на всеки чужд сопол. Разбира се детето може и действително да е непрекъснато болно, казват, че се водели болни деца в градините (аз такива за 6 години не съм видяла). Обаче може и да не е.

само за протокола - не съм от тези родители, октомври месец всички в групата бяха с по малко , някои с повече,хрема и даже бяха наизкарали по масичките от ония опаковчици кърпички всяко дете да си дърпа и колкото може да бърше защото нямаше как на 30 деца да тичат да бършат носовете Simple Smile и тогава всичко бяхме наясно , че няма как...но в случая въпроса е друг - въпросните 2 майки казват - работата ми е много сериозна и важна и не мога да отсъствам, ще го оставя пък вие се оправяйте...тя и моята е важна ама като я взема кашляща и с мътния поглед и мие  ясно че ме чакат поне 5 дни у нас...и не че са непрекъснато болни..детето за което писах по горе е така от 3-4 седмици...те просто не го оставят да се доизлекува...досега учителката каза , че най много за 2 дни го е нямало, колкото малко да се поосвести и пак го водят защото "в края нагодината, вие знаете ли аз колко съм заета, какво да го правя у нас " Sad

ти за 6 години не си видяла - учителката им едната ми каза че за 18 години стаж във филиала за първи път има подобен проблем и то не с едно , а с 2-3 деца и каза че за тия 18 години и тя болно дете, наистина болно, не е имала в групата си...

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 10:18 от conundrum

# 22
  • Пловдив
Добре, като го видиш, че е наистина зле детето защо ТИ не повикаш социалните? Зарежи учителки, директорки, всички. Имаш проблем, който засяга твоето дете, постарай се да го решиш. Ако пък детето излезе не толкова болно, майката няма да има проблем със социалните. Ако е много болно - ми съжалявам, да си го е гледала.

# 23
днес разговарях с едната от учителките и тя каза, че ако случая се повтори, педагогическия колектив начело с директорката са се разбрали да се обадят наистина на социалните..защото предния път , който всъщност аз коментирам, когато е оставила детето супер болно, те са започнали да и звънят още от сутринта, но тя цял ден не си вдигнала телефона , а вечерта когато дошла им се троснала, че няма време да я занимават с глупости! в резултат от 25 деца на градина, някои тъкмо върнали се от по седмица две вкъщи за два дни ( защото на другия тя пак го оставила и направо избягала според учителката) групата от сряда е 9 деца!!!!!

# 24
Друг вариант за справяне - писмо от детската градина до шефовете на въпросната майка. Ако има такива.

# 25
Хмм в нашата група има също такива родители и смятам януари да ги хвана за гушите,ако се наложи и буквално!!!
Детето ми беше в болница заради тях,държах я месец вкъщи,пуснах я и след 4 дни беше с ужасен гноен отит(спука и двете тъпанчета) заради едно дете,което лично аз засичах няколко пъти как я извеждат по обяд от яслата съвсем случайно минаваща оттам,както и пред кабинета на педиатъра им,който не ги беше виждал повече от месец,а това дете било мноого болно 2 седмици (лелките ми казаха,след като отидох да дигам скандал) в момента и това дете е в болница,заради безхаберието на "родителите си"  Twisted Evil

# 26
Въпросните деца се водят болни и със скандали и заплахи към сестрата и учителките се оставят в градината в това състояние. Всички успяваме да намираме начин да стоим вкъщи, да ангажираме , който има баби, дядовци и да спасяваме положението, но не и те.

И аз не мога да ти изчета обясненията подробно... разбирам те но как би постъпила на мое място??!!!
Имам 3 деца- в ясли , в градина и батко ученик който тази година 3 пъти влиза в болница и има 2 операции.... нямам проблам с болничните тъй като съм си работодател ,но проблема е че имам само 60 дни платени болнични годишно/тоест аз и мъжа ми общо за гледане на болно дете/!!!! А за кого по напред- за болните и сополиви сестрички или за гредане на баткото в болница и след операции.... до никъде .  Shocked А като нямам болнични нямам и платена отпуска нямам и доходи а имам осигуровки и ако и не работя... ами от къде пари за всико това??!!!! Работата ми е такава че ако не работя лично нищо не получавам ..... е кажи ми как да намеря начин да си стоя в къщи ???!!!Еми миналата зима бяхме почти всяка седмица с болен- то 1 да кихне и всички след него! На всичкото отгоре се оказа че ползването на майчинството ми при записано дете в ясли е неправомерно , та въпреки че съм гледала постоянно някое болно дете в къщи без да работя си платих като поп парите от майчинството с лихвите им!

Аз като майка на 3 деца дето си обменят помежду си всичко х- било то бактерии било то вируса мога да ви кажа че от съществено значение за устойчивостта на детето е имунната му система! Така че се замислете дали изобщо ги калявате достатъчно и дали не им треперите прекалено много!Освен това опита ми показва че колкото по рано имунната система и се наложи да се бори с разните му там пирчинители на болести по бързо укрепва!

ММммм да прочетох по подробно коментарите.... да не си помислите че съм от майките дето си водят децата болни на градина и едвам гледат.. но с лека кашличка и сополки ДА водя ги ,след като преценя че състоянието им не е толкова зле ... за бога та сина ми 8 години е със хронична хрема и след сума ти операции / по независещи от мен причини / едва сега намаля! Та съм склонна да мися че понякога отстрани нещшата изглеждат много по различно! Освен това госпожата винаги МОЖЕ да иска бележка с подпис и печат от личния лекар на детето! Да не говорим че госпожата има телефона освен на родителя и на личния лекар на детето! та да не ми ги разправят такива че те не можели нищо да направят МОГАТ ама явно не им стиска!!!!

П.п. дайте да се обединим та да променят дните за глредане на болно дете според броя им и здр. им състояние/ причина 26/ щото казвам ви с 3 деца 60 дни в годината си е направо нищо!Е ли ако детето ти е с хронични здр. проблеми ooooh!

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 22:10 от veni-b

# 27
няма да си кривя душата - септември като тръгна малката на градина до края на октомври беше с хрема...не става въпрос за зелените сополи, от които въздух не може да си поеме, а за безцветните течни сополки, които ей така на час два си проправят път и я усещам как започва леко да подсмърча..в началото стоя 3-4 дни у нас с тази си хрема, после я заведох..оказаха се всичките с подобен проблем и със свито сърце я оставих, ама я оставих...промивах носа преди градина и след, слагах Низита гел да овлажнява лигавицата и така...съгласна съм че не може за всяко протекло носле да се вика родителя и да се изисква от него болнични и детето вкъщи...знам и че са малко платените дни..но когато детето е наистина болно , съм склонна да си мисля, че колкото и да не ви е лесно с три деца , ти ще си оставиш детето вкъщи...а тези родители не че не могат, тя откровено си казва, че не иска..учителката е звъняла на личния им лекар, който и казал че не ги е виждал от месец, а през това време те 2 пъти и го връщат много зле...сега говорих с майката на едно от децата в групата, което въпросното разболя- утре са на диференциал и утайка, защото 7 ден не са добре и според педито им едно или повече деца може да са носители вече на бактериална инфекция и постоянно да заразяват останалите ( не знам това доколко е реална възможност, но най малото ми прозвуча доста сериозно)! Иначе имуностимуланти и давам, гледам да не я изнежвам прекалено много, свикнала е на планина да ходи, за възрастта си се катери по добре от мен ( чак ме е срам да си го призная),плодове и зеленчуци съм я научила да яде - предпочита да гризе моркови пред шоколад.. И все пак не смятам, че ако едно наистина болно дете и се сополиви и и се изкашля три пъти отгоре ще се справи с това без и тя да се разболее...дори лелката, която го е стояла до него и разнасяла два дни, е в болнични от сряда с неговите симптоми, какво остава за децата Sad

# 28
Ами нашите учителки още в началото на род. среща подчертаха- ние не сме здравно заведение а гредина и гледаме само здрави деца! И не е вярно че нямат право да върнат детето- ИМАТ но не им се разправя явно! Моята дъщеря от яслите са ми я връщали за сополи !

# 29
  • Пловдив
Ами нашите учителки още в началото на род. среща подчертаха- ние не сме здравно заведение а гредина и гледаме само здрави деца! И не е вярно че нямат право да върнат детето- ИМАТ но не им се разправя явно! Моята дъщеря от яслите са ми я връщали за сополи !
Връщат ти я, ако я вземеш. Примерно ти я оставяш и се врътваш и излизаш. Няма да изхвърлят детето на студа, я! Трябва да повикат социалните, да си пообщуваш с тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт