Професионални серии за коса - 15

• 51 350
  • 710
  •   1
Отговори
# 540
Следвам логиката на Люлякова , и добавям...като всички понятия в козметичната индустрия, и това е малко разтегливо, да не говорим,ч е е малко по-'младо' от доста други и още се лута из рекламните слогани Laughing
 Например да вземе един шампоан - целта му е да измива. Но колко видове шампоани има и колко различна степен на 'чистота' и крайно усещане дават? Същото и тук....
затова в онзи мой предълъг пост за протеините отначало има един абзац поясняващ че протеини има в много, да не кажа в почти всички продукти за коса, но когато  говорим за тези 'терапевтични' така да се каже дози от които има нужда една по-увредена коса, трябва да се обърнем към специализираните 'терапии' които имат доста по-високи дози. Затова и съм изброила само шепа продукти от цялото море от подобни, защото за тях само съм имала възможност да направя приблизително сравнение на количеството протеин.
В крайна сметка, за да се ориентираме в морето от рекламни обещания пак опираме до четенето на състави и мнenия. Съвсем не казвам, че всеки от нас трябва да разбира от ферманите със ситен шрифт отзад на съдържанието и как еди какво си работи в заимодействие с еди какво си и кое е консерват и колко е вреден той и т.н. Но има няколко основни групи съставки с определно действие който се срещат изключително често и могат да ни насочат какъв по-точно ще е ефекта от продукта. Това 'знание' след това го засичаме  задължително с преки впечатления - например, ето това има протеин на предни позиции, отразява ми се добре/зле, това има силикони, харесва ми/ не ми харесва, и т.н. и завбъдеще става по-лесно определянето дали един продукт ще допадне на косата ни и дали ще прави това, за което сме го купили.

Та, в тази връзка, подготвила съм наполовина един пищов с най-често срещаните съставки и функцията им, не по принцип, а конретно само за косата и само това, което дава крайния резултат и ни интересува всъщност, само да ми остане време да го довърша, и мисля, че подобен текст ще направи определянето на продуктите доста по-лесно и бързо.

B & C oнова конретно коте ли трябва да е, или и друго става?  Ето     ти
малко   от моите   Mr. Green

А и някой ако си каже мението за сериите за къдрави коси на Керастас и Редкен ,също би ми било доста полезно.

Нищо хубаво не мога да кажа за тази на Редкен, съжалявам. Не е пълен провал, но средна хубост, не мисля, че си струва парите.

И още едно питане-за този продукт имате ли някакви лични впечатления? http://www.feelunique.com/p/Philip-Kingsley-Elasticizer-Extreme-150ml

Ей тук  съм писала мнението си за не-екстремната версия.

Люлякова, за Смуут даун с ръка на сърцето мога да кажа, че е чудесна серия за коси с дебел косъм които имат нужда от укротяване, за други типове коси - няма да е оптимален вариант просто.

# 541
Вие сериозно ли?!  Rolling Eyes Чак на мен ми дойде в повече, дето само чета кротко! Разбира се, че "реконструктор" е също толкова обширно понятие, колкото и "маска". "Протеинова терапия" е друго  и там е ясно за какво иде реч. Аз пък не съм съгласна, че протеиновите концентрати са само и изключително за коси тип "само ножица оправя". Четох описанието на Клише и познах собствената си коса, уж без особени проблеми, но все пак я усещах "вяла", май това е най-точното определение. След като Мис Нели сподели за концентратите, реших да "рискувам" с най-силния и не ми  се случи нищо страшно!  Laughing Даже напротив, беше си цяло откритие за мен. В тази връзка, B&C, струва ми се че оценяваш протеиновите концентрати тясно спрямо личния си опит, а както разбирам сме със противоположен тип коси и съответно това страстно отричане ми е странно. Убедена съм, че ако бях дала описание на косата си тук и помолила за съвет, никоя нямаше да ми препоръча толкова силен продукт, но е факт че се оказа точния за мен.
 Еластисайзър-а за мен е също чудесен продукт, не намирам нищо реконструиращо в него, има хидратиращо/омекотяващо действие. Не съм ползвала екстрим версията.

# 542

ACQUА, мога да ти препоръчам маска Ришес, на Лореал. Води се без силикони, за суха и увредена коса. Маската е невероятна  Heart Eyes Косата става мека, копринено гладка и почти няма нужда от продукти без измиване (не че не слагам де  Mr. Green ).
И е много икономична, недостатъка е че мирише малко неприятно. Също така някак изправя косата ми и дори само след издухване със сешоар става права (не преса-права обаче  Flutter )

Досега съм я използвала само в комбинация със шампоана за мазни корени на Лакме, а косата ми става много мека дори и само след измиването със шампоана... и не знам кое я прави така копринена  Blush Днес ще я използвам с остатъка от Форс Вектор шампоан да видя как ще е  Peace
Ок, мерси много Hug Simple Smile Ще я имам предвид обезателно за следващото поръчване на маска, че сега съм решила да си взема Liss Ultime, понеже отдавна и се каня Simple Smile

Мис Нели, тези котки са страааашно сладки Heart Eyes Heart Eyes Като плюшени са, ще ги изям Grinning

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 17:38 от ACQUА

# 543
  • Пловдив
Пшеничните аминокиселини и серамидите за протеини ли минават newsm78?

# 544
Пшеничните аминокиселини и серамидите за протеини ли минават newsm78?
http://en.wikipedia.org/wiki/Ceramide
http://en.wikipedia.org/wiki/Protein
http://en.wikipedia.org/wiki/Amino_acid

http://www.ladyzone-bg.com/2010/02/kakvo-zna4at-systavkite-na-shampoana.html

Много благодаря на Муу и ACQUА за котетата!   bouquet  Simple Smile

mamaden, аз спрях да чета етикетите.  Simple Smile
Веднъж в месеца си бетонирам косата с надеждата, че пораженията от боядисването ще са по-малко а през останалото време използвам продукти богати на масла. Обикновено продуктите за приглаждане и изправяне на косата са такива.  Wink А като ми омръзне да съм с права и пригладена косат си слагам Joico K-Pak. В тези продукти има протеини, но количеството не е много високо и косата не ми се бетонира и пресушава от тях (става въпрос за шампоана и балсама...да не стане някоя грешка  Laughing)

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 09:54 от B & C

# 545
  • Пловдив

Много полезн за мен информация  bouquet

# 546
  • София
И аз имам 2 тестера на Филип Кинсли. Дойдоха ми със Стимулисте на Керастас. Ще пробвам и ще кажа как са...

# 547
И аз имам 2 тестера на Филип Кинсли. Дойдоха ми със Стимулисте на Керастас. Ще пробвам и ще кажа как са...
На кои продукти са ти тестерите?
И как е Stimuliste?

# 548
Като заговорихте за тази марка,ето това мисля да си поръчам http://www.feelunique.com/p/Philip-Kingsley-Jet-Set-Body-amp-Shine-Kit .В малки опаковки са,нещо като вид тестери ,което е хубаво, а и включват продуктите от една серия.А освен за Elasticizer-a  Mr. Green някакво мнение за шампоаните им? 
Надявам се другият  месец да пусна поръчка  и затова все питам и питам , и събирам мнения.  Hug

# 549
  • София
B&C, Elastizer са ми тестерите.
А имат ли сулфати шампоаните на Филип Кингсли?

# 550
B & C, и аз така процедирам като тебе с бетонирането.

Този сет на Филип Кингсли е страхотен, жалко че не го видях по-рано, но нищо, може и него да взема. Мен лично ми стана много  любопитна тази марка.

# 551
Не съм ползвала техни шампоани и не знам какво съдържат.
Намерих отзиви за  Moisture Balancing Shampo   http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=109465/ … _Kingsley/Shampoo

А в страницата им видях, че има опция за показване на подходящите продукти спрямо типът коса  Simple Smile
http://www.philipkingsley.com/approach/index.asp

# 552
  • в 1001-та нощ
ето съставките на шампоана и conditioner-a от серията MOISTURE EXTREME на Philip Kingsley

Shampoo Ingredients: Aqua, TEA Lauryal Sulfate, Lauryl Betaine, Sodium Cocoabutteramphoacetate,
Bentaine, Panthenol (Vitamin B5) Stearyl Dihydroxypropyldimonuium, Oligosaccharides, Sodium CocoylHydrolyzed Amaranth Protein, Polyquaternium10, Bis (C1315
Alkoxy) PG Amodimethicone, Propylene Glycol, Parfum, Guar HydroxypropyLtrimonium Chloride, Benzyl Alchocol, Methylchoroisothiazolione, Methylisothiazolinone, Benzyl Salicylate

Conditioner Ingredients: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, PPG3 Benzyl Ether Myristate, Cetyl Alcohol, Propylene Glycol, Benhentrimonium Chloride, Bis (C1315 Alkoxy) PG Amodimethicone, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Panthenol, Tirticum Vlugare (Wheat) Germ Oil, Pruns Maygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Ethylhexyglycerin, Solilcone Quaternium18 Trideceth6, Trideceth12, Parfum, Benzyl Salicyalate, Farnesol, Hexyl Cinnamal, 24 (tertButylbenzyl) propinaldehyde Lianlool

и всеки да си преценя какво има  Peace

# 553
А каква е разликата между
Цитат
косата може да остане твърда и да се наложи да се омекотява с нещо отгоре
и
Цитат
някои марки направо са си го смесили протеина със силикона...но пък и не-стряскащи пресъхващи резултати
? newsm78
Ако е така , май излиза ,че  въпроса е по-скоро маркетингов - просто да се ползват повече продукти ?  Thinking   
Аз имам 4 продукта, а вие като гледам също, че и повече и ще е много жалко да са само дадени пари на вятъра Whistling

Не смятам ,че са "дадени пари на вятъра" , стига да са си свършили работата по предназначение  Simple Smile.... макар ,че често го има и обратния момент.

В тази връзка ще изложа моето виждане за маските , балсамите , реконструкторите...и т.н.
Маските и балсамите съдържащи протеини са повърхностно действащи продукти , защото те съдържат по-големи  молекули протеин и не могат да проникнат през епидермиса в дълбоките слоеве в структурата на косъма.
Тъй като молекулите на протеина са доста големи те остават на повърхността до няколко дни.
В тези продукти има хидратиращи агенти , така че няма нужда от допълнителен хидратиращ продукт.

Реконструкторите и протеиновите продукти за дълбоко възстановяване – те са по-концентрирани , съдържат по-малки по- размер хидролизирани молекули протеин , които проникват и се свързват в слоевете на кутикулата по-дълбоко .
Резултатите от използването на такива продукти са по-трайни... но косата става суха и използването им трябва да бъде придружено от продукт, който да възстанови загубената влага.

Лечението с протеин  се използват за силно изтощена коса. Не е подходящо за естествено суха коса, но може да бъде използвано за подобряване състоянието на химически повредени коси или увреждени от околната среда - слънце, хлор и солена вода.

Може да се направи лечението с протеин в къщи или в салон.
При по – леките процедури не е задължително косата да стане суха и чуплива.
По-интензивно лечение може да осигури значителен ефект, но трябва да се използва внимателно. Твърде много протеини правят косата суха, твърда и чуплива,

Ако косата ви е суха, а не повредена, отрицателните ефекти на протеини са много по-забележими.

Обикновено интензивно лечение с протеин е предназначено да се използва на всеки четири до шест седмици.
Продуктите с по-лека реконструкция могат да се използват веднъж на седмица или две.

За себе си открих,че косата ми се повлиява много добре от продукти съдържащи протеина колаген./доказателство е маската на Yunsey , която похвалих в темата /

# 554
Аз съм съгласна съм с повечето неща   bouquet

Но аз  лично ценя цялостното действие на продукта. И змийско мляко да има, ако не ми действа добре на косата, не ме интересува. Действието на един продукт е заради формулата му, не заради активната съставка само.

/Но  косъмът няма епидермис. Епидрмисът е най-външния слой на кожата./

Общи условия

Активация на акаунт