Алтернативна козметика 4

• 58 962
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
А аз пак да си питам, по колко време е добре според вас да се държи бадемовото масло на косата?  newsm78

# 16
lsweety, ще отговоря какво правя аз, защото не знам дали има някакво ограничение за времето. Когато си правя маска на косата я оставям да престои от 30 мин. до 2-3 часа. Не съм си правила маска само с бадемово масло, винаги добавям и други масла.

# 17
  • Пловдив
Може и да е обсъждано... Confused каква детска паста ще препоръчате за 4,6г.? Със/без флуор?

Мерси!

# 18
Nor4y, беше питала за изсветляване на косата с мед. Аз съм пробвала два пъти, но мисля, че по-скоро нямаше ефект. Може би трябваше да съм по-упорита, не знам.

# 19
  • Пловдив
Бебчето ми от раждането го почнах превантивно да го мажа все с крем на дупето,получи един обрив,който обаче с тези кремове с цинк не минаваше,наложи се мазане с Тридерм и мина обрива.Но сега вече не искам да го мажа с такива кремове с цинк,и да ви питам ако се подсече с какво мога да мажа ,което д апомага,но да не съдържа цинк newsm78

# 20
Бебчето ми от раждането го почнах превантивно да го мажа все с крем на дупето,получи един обрив,който обаче с тези кремове с цинк не минаваше,наложи се мазане с Тридерм и мина обрива.Но сега вече не искам да го мажа с такива кремове с цинк,и да ви питам ако се подсече с какво мога да мажа ,което д апомага,но да не съдържа цинк newsm78
с хума

# 21
  • София
Стеф, и аз благодаря за новата тема! И за одобрението на идеята ми в началото да има ПЕТ ПЪРВИ СТЪПКИ Simple Smile
Но предлагам да редактираме самите стъпки, да станат стойностни - колективно дело... На ЛС получих вариант от едно момиче от темата, ще ги публикувам.

# 22
Търся си ник - аз вече не мога да променям началната страница (това става само в първите 24 часа от публикуването на темата), но си мисля - ако успееш да си промениш поста, който е в линка (не знам дали ме разбираш какво имам предвид) - т.е. като се цъкне на линка от първа страница, да излиза новото предложение, което евентуално ти можеш (ако можеш) да редактираш Blush

# 23

Весели празници!!!
Nor4y, беше питала за изсветляване на косата с мед. Аз съм пробвала два пъти, но мисля, че по-скоро нямаше ефект. Може би трябваше да съм по-упорита, не знам.
Благодаря ти много за отговора,аз май се отказах...иска ми се да съм тъмна,може би 1 тон по-тъмно от моята в момента Simple Smile
Днес бях на фризьор,не съм споделяла мнението си за масовата козметика и т.н.Попита ме защо не се боядисвам?Казах й ,че съм спряла откакто съм забременяла и така и не съм се боядисала повече.Каза,че трябва Grinning,тоест че косата ми ще стане много по-хубава,ще има блясък ,косъмът ми ще стане по-здрав и устойчив и т.н... Grinning А аз искам,не искам наистина ще трябва да почна скоро,поне саради белите косми Simple Smile

Солей,моля те сподели ,ако имаш занапред успех с някоя къна....Не искам да стана някоя шарена и смешна,а и косата ми е дълга за експерименти Grinning

# 24
nor4y,
белите косми по скалпа изглеждат естесвено и съвсем не загрозяват в повечето случаи. Simple Smile

На моя приятелка по същия начин фризьорката се беше опитала да се намеси в личния и избор, но намери отпор.
Тя си беше почнала да побелява още университета, преди да роди 2-те деца.
А сега, без никаква чужда намеса, изглежда по-прекрасна от всякога - леко сребрееща на места коса, с бяла опъната кожа.., и винаги усмихната..  Simple Smile

# 25
Дайте точни пропорции за тези пасти за зъби дето правите. Simple Smile

Аз днес купих хималайска, розова сол за 2.30-300гр от супермаркета пред нас. Явно вече я има навсякъде.

Норчи няма ли някой фризьор там да работи с натурални продукти? В Англия мисля, че има.  Иначе гледам едно американско предаване(what not to wear) и там фризьора боядисва почти всички, даже и такива без бели косми, за да им отивал цвета на кожата и да им е с блясък косата.

# 26

Аз днес купих хималайска, розова сол за 2.30-300гр от супермаркета пред нас. Явно вече я има навсякъде.

Норчи няма ли някой фризьор там да работи с натурални продукти? В Англия мисля, че има.  Иначе гледам едно американско предаване(what not to wear) и там фризьора боядисва почти всички, даже и такива без бели косми, за да им отивал цвета на кожата и да им е с блясък косата.

Жени,за пастата за зъби рових доста в интернет,има различни рецепти,но всички се въртят около сода,сол,кармфил,кислородна вода,хума,мента,вода ,разни други етерични масла и т.н. и т.н. Има дори и клипчета,мисля че ги гледах в ютуб.Разгледай,ако имаш реме,ако не аз като има ще потърся.Тук в темата на първа страница,мисля че също имаше някаква ртецепта.

Иначе за Фризъорите не знам може и да има,но най-вероятно ще са около центъра,а аз гледам да ми е близо,не ми се кара 1 час и повече в едната посока да си направя косата-тук разстоянията са големи Crazy
Иначе честно да си призная,аз си боядисвах косата от доста малка,била съм много цветове и винаги съм се харесвала,косата ми беше много красива.И винаги като съм искала промяна съм сменяла цвета.Сега някак си не я харесвам,не изглежда нито толкова красива,нито жива и лъскава...някак си не съм достатъчно женствена Sad ...а явно и съм в такъв период-искам промяна

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 18:58 от nor4y

# 27

Норчи няма ли някой фризьор там да работи с натурални продукти? В Англия мисля, че има.  Иначе гледам едно американско предаване(what not to wear) и там фризьора боядисва почти всички, даже и такива без бели косми, за да им отивал цвета на кожата и да им е с блясък косата.

http://www.zemianazaem.com/archives/261    виж тук а във форума към сайта сме споделяли и много други природни козметични средства ако някой има интерес  Peace

# 28
 Laughing
За много години на всички!
Ако ви интересува още темата за глината, може да хвърлите едно око на статията, която написах за блога на вносителя на Логона (цък)

# 29
За много години  Simple Smile !

Четох я статията, четох  Simple Smile. Аз имам бялата глина и има съществена разлика с тази, която съм ползвала досега - като се смеси с вода кашичката е по-плътна и на пипане сместа е мека и гладка. Всяка седмица си правя маски на лицето с нея.

Общи условия

Активация на акаунт