Ясно е, че това са родителски амбиции и желания ,а не на детето!

Следваше един кратък период от време, в който и дума не е ставало да се свири, а аз продължавах да възприемам пианото като част от интериора. Докато в детската градина (започнах да ходя по-късно, заради несполучлива адаптация в началото) не започнахме да пеем в съпровод с пиано и една много мила учителка по адекватен начин ни показа инструмента. Прибрах се и казах, че искам да се науча да свиря. И така започна всичко, добре, че случих и на добри педагози в последствие. По-късно баща ми предложи да се ориентирам към строителен техникум и в последствие към архитектура, но аз вече не исках да се отделям от пианото, а и математиката ми е доста слаба още от първи клас, въпреки всичките усилия, които полагах.
Та сега сме в търсене на пиано... Защото и на мен много ми липсва, а родният дом и пианото са далече. Не е казано, че когато един родител запише детето си на уроци (или започне сам да го учи) и му купи пиано, то край - "трябва да станеш пианист, мама". Понякога просто иска да му осигури възможност да опознае един много красив и богат с емоции свят, какъвто е този на музиката. Ако не пожелае - негова воля. А и ако трябва да погледнем фактите - повечето гениални композитори са се родили именно в музикантски семейства. Детето не може само да си измисли музикален инструмент - все пак е нужно някой да му го покаже и да събуди интереса му. 
Започнах да ходя на рисуване в едно читалище по свое желание до 8ми клас вкл. На майка ми лошо и стана като се завърнах веднъж с зелена боя по косата! После реших, че и на пиано искам да свиря, и на това ме записаха в първи клас. И на ски тръгнах, което ми помогна да преодолея страховете си и да се уверя, че мога! Всичко това беше по мое желание и с всичко се справях, освен едно-паралелно учех английски, но това беше по принуда на майка ми... За което сега съм и най-благодарна!!! 

И мен не ме кефят и сега и аз карам по западния модел - ще дойда, ама...другата година, нищо че съм в същия град, макар и на другия край