За приложението на "западният модел" в българското семейство

• 21 688
  • 371
  •   1
Отговори
# 330
Пак да ти кажа,4е не 4етеш и нищо не схващащ ще е просто надценяване на фактите .
Моите роднини са вси4ки тук,за пореден път ти го казвам,единственото от, което се оплаквам, е 4е нямаме много време с мъжа ми заедно както в БГ-4ети,4е направо ме разбиваш с изказвания по   мой адрес. Sick
Родителите не са длъжни,ако те искат и това не нарушава моите граници на възпитание и модел на отглеждане-защо не.но не ежедневно и не задължително! Peace
И извинявай ,но да си карам всеки ден 80 годишната баба да ми взема детето на 5 години и мъжа ми да по4ива по 2 дни през 2 за същото не е вариант за мен. Не те виждам много теб в картинката-мъжа у дома не изкарващ добри пари и оттам оплакване за дохода,бабата готви и помага,а ти само на работа..Упс..по цял ден във форума ...

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 17:28 от tanyatais

# 331
Сега отиди си хапни шоколад - отново стана прекалено емоционална  Peace
Докато си развяваш Дто из форума - ще трябва да свикнеш и че хората четат и помнят. Иначе можеш да се измъкваш колкото искаш...

П.П. не само правописа - виж си и изказа Tired

Joy Допълнила си - дааам, сега за моето семейство и мъжът ми се хвана. Поне моят мъж си вижда детето редовно, не го забравя с месеци, нито аз слугувам в чужди домове  Peace

# 332
Сега отиди си хапни шоколад - отново стана прекалено емоционална  Peace
Докато си развяваш Дто из форума - ще трябва да свикнеш и че хората четат и помнят. Иначе можеш да се измъкваш колкото искаш...

П.П. не само правописа - виж си и изказа Tired
С теб (редактирам се ) не се спори,а само се подминава!
 Rolling Eyes

А аз не спирам да се чудя къде са бащите?   newsm78
Моите двама сина винаги ги е гледал баща им,когато съм искала да отида на фризьор,на  козметик,на лекар....или изобщо на място,където нямат работа малки деца.
И аз смятам,4е бащите и майките заедно са отговорните за децата си и си поделят грижата за тях!

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 19:07 от tanyatais

# 333
Реално майка ми се е справяла сама с нас, никой не ни е гледал, следователно не е чак толкова невъзможно.
От малка съм висяла с нея и по опашки, и по болници, и по фризьори, и по магазини...
В крайна сметка, който както може.
Интересна ситуация, обаче ще е, ако на този, който казва, че не може, в даден момент му се случи така, че да трябва да може, как ли ще се справя?!

# 334
Реално майка ми се е справяла сама с нас, никой не ни е гледал, следователно не е чак толкова невъзможно.
От малка съм висяла с нея и по опашки, и по болници, и по фризьори, и по магазини...
В крайна сметка, който както може.
Интересна ситуация, обаче ще е, ако на този, който казва, че не може, в даден момент му се случи така, че да трябва да може, как ли ще се справя?!

Така е устроен човек - че да може да оцелява при различни обстоятелтва.
Аз не видях нито един отговор тук - без помощ - не бих се справила. Но също така не вярвам, че всеки изпитва садо-мазохистична гордост от това, че се е мъчил сам /трудни моменти, проблеми и тн/. Та в тая насока - силно се надявам, че както аз имамо пора, така и аз ще бъда такава - за детето/децата си.

# 335

Joy Допълнила си - дааам, сега за моето семейство и мъжът ми се хвана. Поне моят мъж си вижда детето редовно, не го забравя с месеци, нито аз слугувам в чужди домове  Peace

Е,ти слугуваш на шеф.И на двете ви плащат....   Laughing   Каква е разликата?Все нает персонал.

А фризьорски,козметични и прочие глезотии работят и в събота , и в неделя.
Ама човек като си търси оправдание ,винаги ще намери.
Нали знаеш приказката:
"Който иска,намира начин.Който не иска,си намира причина!"    Peace

# 336
Абе за мен разлика от длъжност до длъжност има, дали си чистачка или управител например - но какво от това - важното е всеки да се кефи на положението си  Peace

И защо реши - че мъжете на всички са свободни събота и неделя примерно? Въобще не са оправдания, просто има хора, които наистина трудно вдяват как другите не са като тях. Това - че ти не работиш, че си имала време за всичко, че мъжът ти вечер мие чиниите, че е гледал децата -за да ходиш ти на фризьор и тн - въобще не значи - че при всички е приложимо. Не бъди така тясно-скроена. Случаи всякакви.

И ако считаш за нужно - да продължиш темата на Танчето - относно моето семейство - ОК, прави го. Но  мисля, че нито мястото е тук - нито някому е интересно. Иначе надълго мога да обяснявам. Това как с амбиция и труд - се става управник в държавата, както...да кажем член от семейството ми. Но има ли значение ... за всеки успеха е с различно измерение - факт.  Wink

# 337
Joy Допълнила си - дааам, сега за моето семейство и мъжът ми се хвана. Поне моят мъж си вижда детето редовно, не го забравя с месеци, нито аз слугувам в чужди домове   Peace
Е,ти слугуваш на шеф.И на двете ви плащат....   Laughing   Каква е разликата?Все нает персонал.
А фризьорски,козметични и прочие глезотии работят и в събота , и в неделя.
Ама човек като си търси оправдание ,винаги ще намери.
Нали знаеш приказката:
"Който иска,намира начин.Който не иска,си намира причина!"    Peace
Аз щях по4ти същото да напиша,но навреме се отказах.
Освен вси4ко друго,  тя е и и като развален грамофон . Дори и елементарните правила при общуване не ги познава и пренебрегва винаги когато няма аргументи!
И да,мъжете и жените са тези, които се грижат за децата,другото са изклю4енията, защото това е нормалното,а не раз4итането на баби и дядовци,които само трябва да се наслаждават на пенсията си ,на помощта от близките и  на спокойствието си.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 17:18 от tanyatais

# 338
Танче - колко шоколад хапна днес? Диетата ли е причината да си толкова отчаяно глуповата?  Laughing
4естно ,не съм виждала 4овек ,който толкова хора открито не понасят в този форум да е толкова самонадеян и сляп. Сериозно ми липсва времето когато имаше Бан за теб за такива изказвания !Информирам модератор за тона ти!

# 339
Вижте сега, не мисля, че трябва да се прави сравнение между това как майките ни са гледали нас, и как ние гледаме децата си. Времената са други. Стресът, напрежението, трудния живот, разкъсването между няколко работи, за да живееш нормално...Ясно е, че ако се налага можем да вземе децата на фризьор, по болници и магазини. Но ако си до някое време на една работа, след това тичаш на друга или работиш по 10-12 часа на едно място...Една позната търси сезонна работа, видях една обява и отидох да питам за условията- магазин за дрехи, с работно време от 7. 30 до 12 през нощта, без смени, и без почивен ден! На мен ми прозвуча направо нечовешки, и невъзможно това, но ето, тя е съгласна, има голяма нужда от пари. В този случай няма как да се оправи без нечия помощ, просто е абсурдно.

# 340
Танче - колко шоколад хапна днес? Диетата ли е причината да си толкова отчаяно глуповата?  Laughing
4естно ,не съм виждала 4овек ,който толкова хора открито не понасят в този форум да е толкова самонадеян и сляп. Сериозно ми липсва времето когато имаше Бан за теб за такива изказвания !Информирам модератор за тона ти!

Крайно време беше - твоите обиди отдавна трябваше да се стопират, но пък да ти кажа - нито "муле",  ме обиди, нито "самонадеян и сляп", нито елементарния ти опит да се заяждаш от самото начало - защото ти беше тази, която за почна ...от такива като теб няма начин да се засегна, ти си прекалеено "висока" класа    Joy Joy
И сама се замисли теб на какво направиха в темата ти за стандарта - там беше наистина фурор  Joy

# 341
Не знам...то тук излезе ,че повечето майки не излизат от фризьорските салони.
А на фризьор ,в най-честия случай ,се ходи веднъж месечно,средно.
Чак пък толкоз таткото да няма два свободни часа да си погледа детето,за да се поглези жена му....
А като четеш иначе,всички татковци редовно си виждат и си играят с децата,къде вечер,къде през почивните дни....ама нямат време иначе да отменят майката .
Странно е просто....

Макар че ,според мен причината не е в отсъствието на таткото,а в нежеланието на бабата да бъде вечната слугиня на разположение.
Което е тъжно....
Не знам как е по другите държави от "източния модел"....дали бабите пак така трябва да хвърчат веднага,като им свирнат....а ако проявят смелостта да откажат да са на разположение според желанието на младите,,да ги обвиняват в безчувственост ...

# 342
Е, не, говорим принципно /поне аз/. Не че трябва да товариш бабата всеки ден. Не че мъжът ти не може примерно да се прибере един ден по-рано от работа. Но защо е3 всичко това? Нима има лошо - да оставиш детето на баба му? Нима има лошо до ри вие двамата със съпругът ти да останете една вечер насаме? Не мисля. И това е много различно от - бабата гледа детето постоянно, винаги и тн.  Peace

# 343
Нима има лошо - да оставиш детето на баба му? Нима има лошо до ри вие двамата със съпругът ти да останете една вечер насаме? Не мисля. И това е много различно от - бабата гледа детето постоянно, винаги и тн.  Peace
Няма лошо.Ако бабата иска!   Peace
Ама ако не иска всеки път,да я набеждаваш за безчувствена ...  или да се оплакваш ,че не искала да си гледа внучето....

# 344
Именно. Въпросът е в баланса. Никой няма право да ангажира бабата, дядото нон стоп, но всеки има нужда от няколко часа лично за себе си. Независимо дали става въпрос за това " да се поглезиш" на фризьор, козметик,на сауна или да се видиш с приятелки на кафе. Всеки може да вземе детето със себе си в подобни случаи, не е че е невъзможно, но пък защо трябва да е така. Жената освен, че е майка е и личност, със свои собствени потребности. Ако децата са оставени за два часа при бабата, това е и почивка за майката и радост за самата баба. Не смятам, че едно гостуване на внуче би било бреме за някого. Но другата крайност- бабата да се превърне буквално в майка, цялата отговорност да е нейна и да е денонощно с внуците, категорично не съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт