Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 100
  • 711
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.София
 Simple Smile
За обръщането - наблюдаващия ме гинеколог каза че има време до 9 месец, както застане в началото на 36 седмица така щяло да си остане  Simple Smile, та нека се повръткат в нас още малко, пък и да понашишкавеят  Laughing

# 196
Здравейте на всички и честит имен ден на имениците днес. АЗ ще раждам в болница ЕВА СЛИВЕН .И секциото ще ми го прави доктора който ми води прегледите,той беше и първия път много съм доволна от него.МОЯТА ПРИНЦЕСА също се е обърнала.Що се отнася за покупките взех основните неща остана ми само количка и козметиката, чакам да ми дадат списъка за болница и него да преготвя.  ААА забравих да кажа,че вече имам и коластра.

# 197
Здравейте, момичета!

Честит Имен Ден на всички, празнуващи днес! Със здраве и късмет си носете името и занапред! Весел празник! smile3525

Да се включа и аз по някои от дискутираните теми:
Какъв домакински уред влиза в употреба най-много за приготвяне на храна за бебетата когато започват да се захранват? -  не съм купувала специален уред за варене на пара, а използвах ето това  приспособ& … 85;ие, а също така много зеленчуци и месо приготвях в тенджерата под налягане. Разбира се в началото действах с пасатора, а по-късно с вилицата.
Кои според вас са най-добрите средства против колики на бебе? – при нас много добре действаше масаж на коремчето и леко затопляне със сешоара.
Коя е най-ненужната покупка, която сте направили за бебето? – „активната гимнастика”
Относно козметикатаМустела, а може да пробвам и с Веледа. В началото Ники го мажех с преварен зехтин, но кожата му оставаше суха, не се овлажняваше достатъчно, след като минах на Мустела кожата му се оправи. А също съм много доволна от кремчето за крусти на Мустела. При Ники освен на главичката се бяха появили и на веждите. Само с няколоко намазвания изчезнаха.
Относно имената – измилили сме ги, но като му дойде времето ще ги споделя.

ena4, не мисля, че прекаляваш с храната.

# 198
  • до моите любими хора
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС Hug  bouquetБЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ, МНОГО ОБИЧАНИ И НАЙ-ВАЖНОТО ПРЕЗ МАРТ МЕСЕЦ ДА ДЪРЖИТЕ В РЪЦЕТЕ СИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦА!!!

# 199
Здравейте мами!

Честит имен ден на всички празнуващи! Много здраве късмет и щастие!
Да и аз днес имам много именници мъжа ми, баща ми, кумата  Mr. Green да са ми живи и здрави.

Майски как си запомнила че мъжа ми се казва Иван  newsm78 Благодаря за пожеланията.

iliqna_ аз вече питах моята доки  Peace така че спокойно можеш да питаш, той/тя ще ти каже ако още е рано. То всъщност ако ще си раждаш нормално, няма какво толкова да питаш освен как да се свържеш с него, и какво ще трябва да носиш за болницата за теб и бебо. И когато получиш контракции или ти изтекат водите си взимаш багажчето и към болницата   Peace   Peace   Peace  Peace Ако ще раждаш с планово секцио, тогава поне така на мен ми каза на следващата ни среща, ще се уточним за дата.  Hug

ena4 мазахме се с А-дерма и беше поизчезнал. Смених и праха за пране със уж добър и подходящ даже и за бебета Персил сензитив уви пак се появиха пъпчици и сега пак ще трябва да я водя на лекар  ooooh!

За яденето ena4 не мисля че прекаляваш с яденето. Аз съм някъде посредата между Маринелс и теб ям един път през деня и после вечерта, като и аз наблягам на яденето вечерта  Embarassed  Mr. Green през деня не мога да не хапна защото трябва да пия хапове а те се пият по време на ядене  Rolling Eyes . Но не спазвам диета, единствено се съобразявам с това какво ми се яде, но гледам да са повече плодове. Сега покрай празниците  Mr. Green беше великото ядене та и аз така съм си качила за последния месец 3кг. Но всичко е много индивидуално в крайна сметка всеки организъм има различен метаболизъм. А и след като родим ще ги свалим защото бебчетата ще ни изтощят. Поне така беше при мен с каката. Аз качих кг. като тръгнах на работа  hahaha  Joy

# 200
мисля аз да понахалствам и да питам, защото моя доктор като знае, че няма да раждам при него грам внимание не ми обръща и не мога нищо да го попитам  Close бях на консултация на 21 декември и сега ме вика чак на 24 януари, че да ми даде болничния по майчинство  Confused пък да не ви казвам че нито изследвания ми направи нито нещо ми каза за бебчо  Cry ама аз щото бях искрена и на първия преглед още му казах, че няма да раждам при него  Rolling Eyes

# 201
Чудя се дали във форума няма някъде готов списък какво е необходимо да има за бебето след изписването му в къщи.Трябва да проверя.
hellen_law3 такива списъци можеш да намериш много из интернет, включително и във форума някой беше пуснал. Аз също съм направила списък какво смятам аз, че ще ми е необходимо. ако искаш ми напиши на лични мейла си, за да ти пусна моя списък.
ena4 аз смятам, че си се храниш съвсем нормално, това са си нормална закуска, обяд, вечеря и междухранения  Wink и аз горе-долу така се храня но напоследък много тъпча сладко вечер, разни кексчета-мексчета, солети, абе разни такива хрупанки, които се отразяват направо пагубно на теглото ми. чувствам се ужасно дебела, качила съм 14 кг от самото начало на бременността, а има още 2 месеца и половина... ужас, често се питам бебчо дали ще ме хареса като ме види... дебеланка.
за посещения при лекар: след 34 г.с. са по два пъти месечно, поне така е записано на вратата на моята лекарка. явно това означава, че това е по ЗК.
г-жа Стихийно бедствие мерси мн за филмчетата, чакам да се свалят и ги почвам  Hug

# 202
  • Пловдив
ena4, добре се храниш, не мисля, че е много. И аз горе-долу така се храня, само че вечер обикновено му изпускам края и прекалявам с боклуците - разни солетки, ядки, шоколадчета  Embarassed Резултатът е потресаващ +15 кг  Embarassed, от тях цели 3 кг само за коледните празници и Нова година - май сме се уляли с трапезите  ooooh!

# 203
  • Карлово
Това, което аз искам да питам е относно кърменето:
Как е по-добре при едно кърмене, да се сменят гърдите или само от едната да суче?
Валари, няма правило от една или от две гърди ще суче бебето. Всяка двойка майка-бебе намира правилното решение за себе си. Когато има съмнения за недостиг на кърма се предлагат и двете, преди да се посегне към добавката.

# 204
iliqna_ Ако няма да раждаш при него въобще не се занимавай, а иди и си питай този при когото си решила да го правиш  Peace  Peace  Peace

lilyrose Чудесни новини за бебо  Hug  Hug  Hug

hellen_law3 наистина има много списъци в нета. От тях трябва само да си избереш какво ще купуваш ти  Peace

Аз днес се замислих, че ние май сме единствената групичка  Praynig която държи фронта, щом и априлките взеха да раждат още от сега  ooooh!  ooooh!  ooooh! . Стискам палци ние да устискаме до началото на 9 месец  Praynig  поне  Mr. Green

# 205
Сега погледнах и видях че в шкафа имам овлажнител, някога е купуван за около 100 лева, ако някой го иска, ще го пратя ще си платите пощенските и +15 лева за уреда.

Мама Веси плюй бързо

# 206
Това, което аз искам да питам е относно кърменето:
Как е по-добре при едно кърмене, да се сменят гърдите или само от едната да суче?
Валари, няма правило от една или от две гърди ще суче бебето. Всяка двойка майка-бебе намира правилното решение за себе си. Когато има съмнения за недостиг на кърма се предлагат и двете, преди да се посегне към добавката.
Микки понеже на курса ни казаха някой правила а постигна ти за мен не е много разбираем би ли уточнила.
На курса ни казаха че е добре детето да яде переодично първо от едната гърда и следващото кърмене от другата, по причина че "задното мляко" това което идва по към края на кърменето е по хранително, а предното с повече съдържание на вода и то е най вече за течност, а не за кърма.
На курса всъщност ни казаха така, предлагате едната гърда и когато усетите че бебето я изпразнило а не се е наяло (има си признаци) предлагате и другата, но ако бебо се е нахранило и пуснало гърдата, не му предлагате другата, а следващо кърмене започвате от тази от която не сте давали.
Помня че приятелките ми което кърмеха все си писаха на  листче в колко е яло и от коя гърда, в началото особено.

# 207
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННЦИ!!!
МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!

Момичета,да ви попитам,какво мислите за приема на Цитросепт по време на бременност?

# 208
Момичета, да ви се похваля. Излезнаха ни резултатите за скарлатината. И на двамата с малчо са ни отрицателни  Simple Smile
Да честитя и на всички именници! Да сте живи и здрави и вие и близките ви!
Смених и праха за пране със уж добър и подходящ даже и за бебета Персил сензитив уви пак се появиха пъпчици и сега пак ще трябва да я водя на лекар  ooooh!
mama_vessy, според мен този прах въобще не е подходящ за бебета, особено щом имате и кожни проблеми. Сравни му състава с обикновения Персил да видиш дали има разлика... ooooh! Погледни тази статия относно праховете за пране, въобще в целия сайт, а и книгата на Василена има много полезни съвети!
П.П. Сега ми попадна една статия и за Тео Бебе, да не го замениш с него  ooooh!
ena4, според мен се храниш в рамките на нормалното. Често и по малко. Аз не мога да се похваля с такъв режим. Сутрин дояждам от закуската на Малчо, ако остане нещо - попара, кус кус... Mr. Green На обяд често не ям, особено ако сме на разходка. Последните дни сме се захванали с ремонта на детската обаче и сме си вкъщи заради майсторите и не съм пропуснала  Laughing Хапвам каквото има сготвено. Следобед портокал, ябълка или фреш и задължително вечерям - пак предпочитам нещо сготвено. Повече наблягам на течностите, постоянно съм жадна - изпивам сигурно 2 литра айрян, отделно от плодовия айрян 1,2 кофички поне, отделно вода, 400-500 мл фреш, събира ми се доста за цял ден...
Преслава, ето всичко за цитросетп, пише, че е абсолютно безвреден, освен, ако не си алергична към цитруси  Wink

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 15:30 от Лъки

# 209
Момичета, благодаря за успокоението! ooooh! Значи просто си качвам повече и това е.  261uu В някаква таблица гледах за килограмите и излезе, че аз до края трябва да кача между 16 и 19 кг. #Crazy Множко ми се вижда, при положение, че лекарите препоръчват 13 някъде. Това на база ръст и тегло преди бременността .
Лъки, браво за хубавите резултати. Дано няма болести, които да ни се лепнат до края на бременността, че и след това. Praynig
Тази събота съм решила да изкарам всички бебешки дрешки от сина ми и да видя с какво разполагам-сигурно някои съм ги забравила и ще се умилявам.  ylinfant Има и необличани, та ще си ми вършат работа , поне до годинката, когато вече дрешките за момчета и момичета се различават повече.

Общи условия

Активация на акаунт