Отговори
# 60
Велико, жената иска да учи за да има после ДОБРЕ ПЛАТЕНА работа. Къде видя кариери, къде видя издигания, къде видя болно амбициозни... май това е поредната тема, в която искаш да влезеш и да се скараш с хората. Ако иска да е продавачка, нито висше и трябва, нито нищо. Сигурно обаче дори и на теб ти е ясно, че почти няма сфера в бг дето да почнеш на първото стъпало и работата ти да е добре платена. затова има голяма разлика в това просто да се работи и в това да се изкарват добри пари.

# 61
да се включа пак по темата  Mr. Green Гледах ,гледах сума ти специалности.Мъжът ми е в сферата на търговията и ме насочва на там,а мен честно казано колкото повече гледам ,толкова повече се убеждавам ,че много ми харесва да се виждам като медицинска сестра Embarassed Лошото е ,че това не се учи задочно и мъжът ми ще трябва да отглежда две деца+мен още дълго време ако реша да се захвана .Биологията ми е слабост ,химията не ,чак толкова но мисля че бих се справила Whistling Хайде сега ако има мед.сестри тук нека се включат много ще се радвам.Аз междувременно ще посетя моята позната,която учи в момента точно това да разкаже и тя как стоят нещата и живот и здраве ако е рекъл Господ да започвам  Simple Smile Поздрави на всички   bouquet

Момичета толкова ми беше приятно да влизам и да чета темата Wink Нека продължим с добрият тон.Нямам болни амбиции,не целя високоплатена работа-то не става ей тъй на..всичко се постига с труд,доказване и тн..Искам да променя живота си.Мисля ,че ми е време.Както писах -10год от живота си посветих на децата си(имах тази възможност и го направих)Сега вече мисля,че трябва да помисля и за себе си

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 09:34 от mama nely

# 62
Велико, жената иска да учи за да има после ДОБРЕ ПЛАТЕНА работа. Къде видя кариери, къде видя издигания, къде видя болно амбициозни... май това е поредната тема, в която искаш да влезеш и да се скараш с хората. Ако иска да е продавачка, нито висше и трябва, нито нищо. Сигурно обаче дори и на теб ти е ясно, че почти няма сфера в бг дето да почнеш на първото стъпало и работата ти да е добре платена. затова има голяма разлика в това просто да се работи и в това да се изкарват добри пари.

Авторката сама ти е отговорила  Peace
Изключително неумесно е в случая да говориш за заяждане, но понеже си дребнава явно и решаваш да прехвърлиш впечатлението си от мен от незнайно коя тема... Stop
За продавачката дори - ако беше чела постовете ми, а не да се заяждаш - щеше да видиш какво съм писала. Дори там ще е предпочитана тази с висше. И е едно да учиш педагогика, където началната заплата е 300лв, а средната 400, друго е да учиш право, където заплата много бързо ще надвиши значително получаваната заплата в сферата на образованието в рамките на 5 години...Ей такива сметки. Но именно това наблягах - жената не търси кариера блестяща, просто иска да промени живота си, да помисли за себе си.

mama nely - пожелавам ти наистина успех, каквото и да избереш  Peace Това, което ти харесва - направи го, ако имаш възможност, но не забравяй - ученето редовно е доста обременяващо,  хубаво си прецени и - давай  Laughing

# 63
Мъжът ми е в сферата на търговията и ме насочва на там,а мен честно казано колкото повече гледам ,толкова повече се убеждавам ,че много ми харесва да се виждам като медицинска сестра Embarassed bouquet

Докато четях темата, тъкмо това си мислех да ти предложа. Учи се три години, следването не е никак тежко. Преди се кандидатстваше само с биология, после май направиха някакъв тест или дори интервю... Колежът е в центъра, на удобно място. Няма да ходиш до Студентски Град. И глад за сестри има в момента.
За финансовата страна на нещата - много е различно къде ще бъдеш сестра. Може да взимаш много малко пари, може да взимаш и доста прилична заплата.
Според мен проучи и дерзай.  Peace Желая ти успех!

# 64
  • софия
Следването в Мед.колеж изисква редовно присъствие.Ако това не те затрудни,дерзай : Simple Smile

# 65
  • Варна
И аз подкрепям идеята ти да учиш. Имам колежка която успешно се дипломира по счетоводство и контрол та тя е над 35 вече с големи отгледани деца, преди това не се беше занимавала с това.  Hug

# 66
Щом те влече към медицината, защо не запишеш Кинезитерапия? Чувала съм, че е много перспективна специалност и после се печели много добре. Поинтересувай се, в НСА се учи.
Медицинските сестри са много зле платени, работата им е стресираща, пък и други негативи има.

# 67
Мъжът ми е в сферата на търговията и ме насочва на там,а мен честно казано колкото повече гледам ,толкова повече се убеждавам ,че много ми харесва да се виждам като медицинска сестра Embarassed bouquet

Докато четях темата, тъкмо това си мислех да ти предложа. Учи се три години, следването не е никак тежко. Преди се кандидатстваше само с биология, после май направиха някакъв тест или дори интервю... Колежът е в центъра, на удобно място. Няма да ходиш до Студентски Град. И глад за сестри има в момента.
За финансовата страна на нещата - много е различно къде ще бъдеш сестра. Може да взимаш много малко пари, може да взимаш и доста прилична заплата.
Според мен проучи и дерзай.  Peace Желая ти успех!

Peace

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 13:22 от mama nely

# 68
  • В градината...
За медицински сестри се учи три години /май вече/. Но там си като ученик - ходиш на занимания сутрин от седем, с бяла престилка и бели чорапки. Пишат ти отсъстия. Има курсове /нещо като класовете в училище/. Всикчи са на по 18-19 години /пардон, те сега вече завършват на 19/. Аз като започнах, бях на 17 и не издържах на менторското отношение като към деца. И завърших съвсем друго нещо.

# 69
За медицински сестри се учи три години /май вече/. Но там си като ученик - ходиш на занимания сутрин от седем, с бяла престилка и бели чорапки. Пишат ти отсъстия. Има курсове /нещо като класовете в училище/. Всикчи са на по 18-19 години /пардон, те сега вече завършват на 19/. Аз като започнах, бях на 17 и не издържах на менторското отношение като към деца. И завърших съвсем друго нещо.
E едва ли са само 20 годишни  newsm78 все ще има някоя черна овца ,като мен която на старини се е присетила,че трябва да се учи за да се сполучи Mr. Green

# 70
Прочетох всички мнения и реших и аз да напиша нещо. На 35 години да се учи редовно нещо съвсем ново е трудна работа. Завършването ще е на 40г, а после без ден стаж просто не виждам големи възможности. Предложението ми е такова: авторката явно обича децата, има и опит, отгледала е две. Педагогическа специалност е хубав избор в този случай, пък е и далече от математиката Mr. Green. Говоря за детска или начална педагогика. Влиза се без изпит, ако имаш матура по БЕЛ и с 3.00, ако нямаш. Може да се учи задочно, изобщо не е трудно. Специалността дава възможност да се започне работа покрай нея. В София мисля, че има доста възможности в детските градини-държавни и частни. Познавам много студентки, които гледат деца, чрез разни агенции си намират работа, предпочитат професионалистите, които имат и личен опит със собствени деца. Има много частни занимални за началния курс, където преподават начални учители. Хубаво е педагогиката да е с чужд език. Работа се намира. Единственият минус на професията е, че не е добре платена, а е доста натоварена. Видях, че авторката иска добре платена работа, но то едно е да искаш, друго да можеш и трето и четвърто да го направиш. Особено в конкуренцията на 25-годишни нахакани младежи, с по 2-3 езика, виртуози на компютъра и със солидно висше образование. Така, че първо се гледа имаш ли шанс изобщо да работиш това нещо някога. Учителската дава възможност наистина да работиш това, което си учил, а не да вземеш диплома за инженер и да продаваш цял живот салами.Вземи предвид и тази възможност. Работа ли е , не е лесна, а трябва да се има предвид и какви са възможностите за реализация. Успех и адмирации за желанието за учене! Simple Smile

# 71
Не са само 20 годишни. Аз завърших медицинския колеж  в София 1998 г. Имах колежки на 35 години , с големи деца. Тогава се учеше 3 години , но сега като чета се учи 4 години. Трявба да провериш.  Успех !

# 72
Имам висше образование, но ако нямах, в никакъв случай не бих почнала сега. Може би единствено при вариант да нямаме съвсем никакви финансови грижи (което не знам как става, след като човек има деца  Wink) аз да си студентствам на воля, без да се вълнувам от парите нито сега, нито за в бъдеще. Тоест да уча за кеф, като хоби. Ако е да уча, за да сполуча, няма начин просто. Не виждам кое ще е това образование, което ще ми гарантира добра и високо платена работа в България.  Rolling Eyes

Не го казвам, за да отчайвам авторката или да я отказвам, просто една различна гледна точка  Peace По-добре един бърз курс по нещо, което има практическо приожение, може и няколко курса, отколкото тепърва образование.

# 73
За педагогика се взила отново с изпити, макар с нисък бал.

# 74
Къде съм написала,че искам добре платена работа,не мога да открия за да оправя за да редактирам грешката си  Blush И по горе споменах,ама не мога да искам АЗ добре платена работа.За добре платена работа могат да претендират хора с солидно образование,опит,стаж и тн.Аз сега тепърва имам намерения да уча...

Общи условия

Активация на акаунт